[Ukraina] Big Brother

Zaczęty przez Toni, Pt, 24 Cze 2011, 14:41:41

Damian

To ich dopiero pierwsza edycja. Jest mnóstwo ciekawych zadań które były u nas w BB1-3 czy W Czechach. Dlaczego Oni tego nie wykorzystają? :(

Toni

Gdyby realizowali to tamtejsi ludzie może bym na początku oglądał z ciekawości co się dzieje ale wiedząc że to Ostaszkiewicz 4-team to nie przekonuje mnie nic za bardzo. Tym bardziej, że w Kick off się powtórzyła koperta,
to odrzuca, znaczy się wykorzystywać będą to co było u nas a nie były to jakieś ciekawe pomysły. Dom do bani jeszcze bardziej niż u nas. Jedyne dla mnie coś pozytywnego to wizualnie lepsi uczestnicy niż w Czwórce.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Nerox

Podczas dzisiejszego wejścia na żywo w domu było tylko sześciu uczestników. Ciekawe czy w głównym wydaniu wyjaśni się jakie będą dalsze losy Saszy.

Polski akcent w domu BB UA :) W czasie dzisiejszej zabawy w kalambury Konstantin miał za zadanie pokazać "Czterech pancernych i psa" :D

Toni

Czyli tak jak przypuszczaliśmy. Przed odcinkiem głównym jest program z formułą "Prosto z domu".
Pierwszy raz widzę, żeby w kraju w którym logo BB (oko) widniało w czasie emisji programu na ekranie. Fajnie.
I tak powinno być. Oko mają zdecydowanie lepsze niż było u nas.
U nich idzie prosto z domu oglądać bo spokojniej, a nie to co u nas było - wrzaski, hałas, chaos itp. ale dla mnie
i tak zbędne takie coś.

Damian

Zauważcie pewną rzecz. U nas też na początku BB4.1 do domu weszło siedem osób, a Kasia Szafron wyleciała i zostało sześć osób. Tutaj jest taka sama sytuacja, tyle że dziewczyna nie złamała regulaminu, a wyszła z powodów zdrowotnych. Przypadek...? 

Toni

Być może nie przypadek. :) Naciągnięte to było w pypadku kasi no ale oke, potem też jeszcze bardziej łamali regulamin i wielkich konsekwencji nie było. No ale musiało się "dziać" też na początku.
Stąd może jednak ta "choroba" to zaplanowane wcześniej wyjście producentów tylko, że ta uczestniczka też musiałaby o tym wiedzieć. :)

Nerox

No i Sasza wróciła do domu Wielkiego Brata. Czy podczas pierwszego tygodnia w BB 4.1 odbyły się nominacje?

brotherfan

Odbyły się i miały prawie milion widzów ;). Może tutaj będzie tak jak w niektórych BB (nie wiem czy u nas w BB1-BB3 tak było), że nominacje będą dopiero za tydzień, dwa tygodnie.
Na WOBB piszą, że wyniki nie są zachwycające. Stacja przy średnim udziale 1,5% (!), uzyskała ok.0,75% podczas emisji otwarcia. Bez rozgłosu widowni nie będzie.

Toni

W edycjach TVN nominacje były tydzień po starcie. Beznadziejnie było w Czwórce gdzie nominacje odbyły się już trzy dni po starcie. Bez przesady. Za szybko. Wydaje mi się, że tu w niedziele będą już pierwsze nominacje.
Chyba, że będzie jakby Kick off część II czyli wejścia reszty uczestników i nominacje w niedzielę za tydzień. Tak moim zdaniem powinni zrobić.

Damian

Ciekawe czy podczas nominacji będzie ta słynna muzyczka co u nas? fajnie by było. :)

Toni

Słynna muzyczka była nie tylko u nas a też np w Czechach, w początkowych edycjach niemieckich tj BB1-BB3,
oraz w edycjach holenderskich. Zobaczymy czy będzie tak i tutaj. Mi to obojętne gdyż i tak regularnie nie będę oglądał.

Damian

Ja wiem że była, ale później już tylko u nas została w BB4.1. Ja mimo wszystko będę oglądał tą edycję regularnie. Chociażby dla śmiechu. :D Dzisiaj zauważyłem dokładniej, że ich ogród jest mniejszy od naszego.

illumanti

Muzyczka z nominacji jest fajna. Tak samo jak ta kiedy uczestnik odchodzi.

Moja propozycja zadania: nie spać tylko trzymać kredens, i kto dłużej wytrzyma!  :ubaw:

Damian

Czemu Oni przynajmniej jak są w pokoju zwierzeń, to nie mają belek z imieniem? Nie chce im się nawet tego? :P

Toni

Powinno być wyświetlone imię dopóki widzowie zapamiętają jak się nazywają. Zawsze tak było w edycjach bynajmniej które oglądałem w różnych krajach.