[Dania] Big Brother

Zaczęty przez Femek, Cz, 13 Paź 2011, 21:51:47

Femek

Rozpoczęły się castingi do czwartej edycji Big Brother.
Lokalizacja domu będzie ... w Szwecji  :sciana:
Główna wygrana 500.000 dolarów, czyli wyższa niż wcześniejsze nagrody dla zwycięzcy
https://kanal5.dk/bigbrother-2012/

ps.

ciekawi mnie kiedy rozpoczęcie, zgłoszenia można do 15.11.2011, na wiki pisze że na wiosnę, ale edycja szwecka też ma być na wiosnę ... a jest jeden dom...  :hmm:

Toni

Biorąc pod uwagę, że ostatnia zwykła edycja miała w Danii w 2003r jest to powrót BB po najdłuższej przerwie na świecie (w 2004r edycja reality all stars).
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Co Oni wszyscy mają z tym domem w Szwecji? nie mogą sobie sami wybudować?!

Toni

Dzisiaj wszyscy oszczędzają stąd wolą mniejsza koszta za sprawą wynajęcia domu. :) Szwecja i Dania to nie jakaś mega wielka odległość.

Damian

A Dania nie ma już swojego starego domu? W sumie tak dawno to było, że to pewnie ruina. :P

Toni

No więc właśnie albo ten dom to ruina albo po prostu nie istnieje. W końcu ostatnią edycję mieli siedem lat temu.

Femek

dom raczej nie istnieje... tylko skoro Dania chce mieć na wiosnę to jest problem bo Szwecja też chce mieć na wiosnę

Toni

To jest właśnie ciekawe w jaki sposób obie edycje mają się odbyć wiosną. :)

Damian

Może jakoś to zrobią że skończy się jedna i dopiero zaczną kolejną. Sam nie wiem.

Toni

Szwecja ma pierwszeństwo stąd Dania musi się dostosować do terminu gdy dom będzie wolny. :)
W tym roku szwedzka edycja trwała w okresie koniec lutego - maj stąd maj to jeszcze wiosna. :)
Taki sam przykład uzależnienia miała Holandia od Portugalii (być może nadal będzie miała jeśli się zdecyduje
na SS2 w przyszłym roku).

Toni

Po ośmiu latach przerwy Big Brother wrócił do Danii.
Wystartował na Kanale 5 we wtorek 31. stycznia. Trzy poprzednie zwykłe edycje oraz jedną edycję Vip oraz All Stars wyemitowała TV Danmark.
Program potrwa 100 dni. Podczas startu do domu weszło dziewiętnaścioro uczestników.
Po trzech dniach zrezygnowała jedna uczestniczka dowiedziawszy się, że jej siostra zginęła w wypadku samochodowym.
Oprócz normalnego domu w którym żyje szesnastu uczestników jest jeszcze tajemniczy dom, w którym żyje troje uczestników w stroju królika. Dwoje z nich wejdzie do normalnego domu jako prawni uczestnicy.
Co tydzień odbywać się będą nominacje i wyjścia.
Oficjalna strona programu. https://kanal5.dk/bigbrother/

Damian

Oni użyli domu ze Szwecji...?

Toni

Od dawna wiedziano, że w lutym będzie kolejna edycja BB w Szwecji a także, że w Danii w tym samym okresie stąd jak mogliby wykorzystać ich dom? Szwedzki Wielki Brat startuje dokładnie za dwa tygodnie. Z tego powodu nie sądzę aby wybudowano drugi dom w Szwecji.

Damian

Femek napisał że miał być w Szwecji, więc myślałem że tam będzie. Ale domek jest świetny. :D

Femek

tak racja pisałem, że ma być w Szwecji... ale to były przypuszczenia, po za tym później napisałem to :

Cytat: Femek w Pt, 14 Paź 2011, 20:28:58
dom raczej nie istnieje... tylko skoro Dania chce mieć na wiosnę to jest problem bo Szwecja też chce mieć na wiosnę