[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

Teraz najważniejszy jest "Berlin - Tag & Nacht". Wszystko zależy od jego oglądalności.
Już kiedyś szef programowy RTLII powiedział, że zdają sobie sprawę że BB powoli się wyczerpuje stąd szukają programu "podobnego reality lecz innego", który mógłby zająć jego miejsce.
BB11 miał oglądalność bardzo dobrą. Gdyby zakończył się planowo to nie miałbym takich wątpliwości jakie mam teraz czy będzie w przyszłym roku 12. edycja.
Oficjalnie RTLII zadowolony jest z wyników obecnej edycji.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

No wiesz niekoniecznie się wyczerpuje. Jak widać pomysł z sekretami przypadł widzom do gustu, więc jak ma się fajny i ciekawy pomysł to nic się nie wyczerpie.

Toni

Powtarzam tylko słowa szefa programowego RTLII. Owszem The Secret przypadł widzom do gustu, chodzi o to,
że widzowie mogą przestać chcieć oglądać po prostu zamkniętych ludzi w domu. Pewne zasady muszą nadal być (nominacje, wyjścia itp) i to powodować może, że format się wyczerpuje. Wiele koncepcji zostało już wykorzystanych. Spadek oglądalności w tej edycji też coś znaczy, z niczego się nie wziął.
The Secret nie jest autorskim pomysłem producentów niemieckiego BB. W zanadrzu póki co nie ma z czego wykorzystać koncepcji do kolejnej edycji, a robić znowu podział domu tylko inaczej go nazwać? To w pewnym momencie spowodowałoby wyczerpanie, nudę.
Pewnie, że jestem za tym aby BB był jak najdłużej pod warunkiem właśnie, żeby każda edycja miała ciekawe
motto, zasady oraz oczywiście uczestników.

Toni

Ostatnich pięć godzin do finału...

20:15 - ostatni odcinek daily (w tej edycji :))
                                                       21:15 - 0:30     -     FINAŁ!

Damian

Późno coś ten ostatni odcinek daily. Zawsze odcinki były od 19, do 20.

Damian

No i niestety wszystko się sprawdza. Cosimo opuścił dom z 4 miejscem. Benny ma 5 miejsce. :(
EDIT: Szok! Leon właśnie opuścił dom zajmując 3 miejsce. Niestety ale na pewno wygra Rayo.

Toni

No i po wszystkim. BB11 to już historia. Zwycięzcą został Rayo (53,9 % głosów).
https://bbfun.de/news/Finale-BB11/rayo-finale2.jpg
https://bbfun.de/news/Finale-BB11/rayo-finale1.jpg
Nawet pozwoliłem sobie mieć nadzieję, że może wygrać Daggy. Pozytywnie zaskoczony byłem jak najbardziej wśrod ludzi na zewnątrz skandowano imię Daggy (być może byli to jej znajomi :)).
Na Raya zbytnio nie reagowali gdy został pokazywany na ekranie jak właśnie na Daggy.
Rankingi na stronach internetowych jednak się nie sprawdziły gdyż Leon zajmował w nich drugie miejsce,
Daggy nawet czwarte (co do exit votingów przeważnie się sprawdzały).
Nie jestm oczywiście zadowolony, że wygrał Rayo lecz cieszę się chociaż z tego, ze Daggy zajęła drugie a nie
np trzecie czy czwarte miejsce. Fajne też było to, że różnica między nią a Rayem była na początku bardzo niewielka. Finalnie to osiem procent. Szkoda tylko, że Cosimo nie był trzeci no ale cóż.

https://bbfun.de/news/Finale-BB11/Benny.jpg
https://bbfun.de/news/Finale-BB11/Cosimo.jpg
https://bbfun.de/news/Finale-BB11/Leon.jpg
https://bbfun.de/news/Finale-BB11/Daggy.jpg
https://bbfun.de/news/Finale-BB11/Rayo.jpg

Finał trwał ponad 3,5 godziny. Zakończył się 0:40.
Aleks żegnając się z widzami powiedziała "mam nadzieję, że do zobaczenia wkrótce".
Oglądalność finału okazała się jednak niestety najgorszą spośród wszystkich dotychczasowych edycji :( -
1,14 miliona widzów, podczas gdy finał BB10 obejrzało 1,39 miliona widzów, BB9 - 1,65 miliona,
edycje 6-8 między 1,54 a 1,77 miliona.
Wzrost zanotował wczorajszy, ostatni odcinek daily. Obejrzało go 1,02 miliona widzów.

Co do przebiegu finału to było jak zawsze czyli bardzo dobrze. Nie raz dwa i koniec, tylko był czas na spokojne obejrzenie różnych podsumowań, fajnych oprawionych muzycznie. :)
Były np najbardziej erotyczne momenty, najbardziej wesołe, ale też i najbardziej ostre czyli kłótnie, oraz najbardziej emocjonujące. Było także podsumowanie całościowe które trwało trzy i pół minuty. Bardzo fajnie lektor szybko mówił i także mnóstwo fragmentów. Były także trzy występy muzyczne - największe przeboje z list niemieckich przebojów - zespół Glasperlenspiel, wokalista Lucezno z piosenką "Danza Kuduro", oraz Marlon Roudette, niegdyś wokalista zespołu Mattafix.

Po raz pierwszy całość finału odbyła się na scenie co było bardzo fajne. Nowością było to, iż po czterech finałach poprzednich edycji scena wyglądała zupełnie inaczej.
Mało tego, tak jak w 7. edycji osobno wychodziło 5. miejsce oraz 4. miejsce a nie tak jak w poprzednich trzech edycjach wyjście było wspólne.
Tym razem droga z domu na scenę była znacznie krótsza, ale chyba lepza oprawa była wczoraj.
Uczestnik był wśród fanów a nie wysoko na scenie jak to ostatnimi edycjami miało miejsce.
Nie było też charakterystycznej nuty tuż przed ogłoszeniem zwycięzcy, która towarzyszyła także od 7. edycji.
Na szczęście gaszenie świateł w domu na koniec pozostało. :)
Czegoś mi brakowało w tym finale, nie wiem za bardzo czego, może "You raise me up" na sam koniec?
Fajny był początek, jak Aleks wchodzi do studia, tam pusto i pokazane było jaką drogę pokonuje by pojawić się na scenie na zewnątrz odwiedzając całą ekipę realizującą i wszystkie pomieszczenia.
Podczas tego towarzysząca piosenka Black Eyed Peas "I gotta feeling". :)

Damian

Obejrzałem finał i nie jestem zadowolony ze zwycięzcy. Jak dla mnie to najgorszy zwycięzca wszystkich edycji. Okropnie nie lubię go. Finał przebiegł, chociaż scena trochę taka dziwna, ale podobało mi się. Teraz pozostaje czekać na BB12. ;)

Toni

Oglądałeś wszystkie edycje niemieckie BB, że mówisz że Rayo jest najgorszym zwycięzcą wszystkich edycji? :)
Moim zdaniem lepszy niż np Michael z BB6, czy nawet Daniel z BB9. Z wszystkich edycji niemieckich to według mnie "najgorsi" zwycięzcy.

Damian

Nie oglądałem, ale moim zdaniem jest On najgorszym zwycięzcą.
Jeżeli Ktoś chce można jeszcze raz zobaczyć jak światła w domu gasną po raz ostatni:
https://bigbrother.de/cms/front_content.php?video.vid=3653102
To na prawdę smutny moment kiedy Wielki Brat się żegnał i rolety zjechały na dół w oknach.  :bye:

Toni

I znowu bezsens z Twojej strony i niesłuszny werdykt bo żeby powiedzieć, że Rayo jest najgorszym zwycięzcą spośród wszystkich to trzeba byłoby wiedzieć jacy byli wszyscy zwycięzcy ale to twoje zdanie coprawda dla mnie mało powiedziane, że bardzo dziwne.

Damian

Ale co Ciebie interesuje Kto jest dla mnie najgorszym zwycięzcą? To jest moje zdanie, Ty masz swoje. Nie interesuje mnie to że dla Ciebie to bezsens.

Toni

:) Nie interesuje mnie to aż tak bardzo lecz mam prawo wyrazić swoje zdanie. Zrobiłem to uznając, że jest to bezsensowne stwierdzenie. Przyrównuję to do tego, że np nie znam kogoś całkowicie (albo tylko z opowiadań innych) a mówię, że ta osoba jest np beznadziejna itp. Dziwne podejście.
Podsumowując BB11...
Wzięło w nim udział 22 uczestników. Dobrowolnie zrezygnowało osiem uczestników (z czego troje wróciło do domu), jeden uczestnik karnie wyeliminowany.
Dziewięć sekretów zostało ujawnionych przez mieszkańców (siedem przekazanych między sobą, dwa odgadnięte bez niczyjej pomocy), osiem zostało źle powiedzianych.
Jeden z uczestników nie był nigdy nominowany.
Na 16 zadań tygodniowych, mieszkańcy zaliczyli dziesięć z nich.
Odbyło się 50 meczy. Mieszkańców odwiedziło trzech celebrytów (Ross Antony, Gina Lisa, Nadja Abd el Farrag).

Damian

Wczoraj przesadzili z tymi reklamami! jedna się skończyła, Wielki Brat miał już ogłosić wyniki, finaliści wstali i dosłownie po 10 minutach od przerwy (jeśli nie mniej) była kolejna reklama.  :plask: Zaczynam doceniać ilość reklam  w Polsacie.

Toni

Pod koniec tylko tak było ale zauważyć trzeba to, że pierwsza reklama była dopiero po ok 45-minutach, a druga po półtorej godzinie niemal. Poza tym ta reklama przed ogłoszeniem wyników nie była standardowa czyli max ok osiem minut nie trwała.