[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

Kolejne zadanie-challenge. Tym razem dla Leona oraz po raz drugi dla Raya. Challenge o nazwie "Black Mamba".
Na czym polegało zadanie w dzisiejszym daily.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Fajne było we wczorajszym daily zamiana ról między uczestnikami. Wyszło to każdemu bardzo dobrze (zarówno styl bycia jak i wygląd zewnętrzny).
Lisa np udając Daggy powiedziała Polska, :) czyli jednak nie przesłyszałem się w poniedziałkowym live show.
Zawsze po skończonym meczu w ogrodzie do kamery uczestnicy wykrzykują pozdrawiam mamę, tatę, babcię
itpitd. Tak było i tym razem Daggy na koniec m.in. powiedziała Polskaaaa (tak przeciągnęła). :)
Impreza "glamour-party" przebiegła o dziwo spokojnie, nerwowo za to było przed imprezą. :)
Nienawiść wręcz narasta między Lisą a Jasmin do tego stopnia że są cenzurowane niektóre słowa.
Finaliści w match-roomie mogli wybrać sobie ciuchy które założą podczas finału.

Toni

Dziś Benson, Jasmin, Lisa opuszczą dom. Będzie spokojniej, aczkolwiek obecna akcja w domu mi nie przeszakadza. :)

Toni

Coraz częściej oglądając odcinki daily można zdać sobie sprawę, że coraz bliżej do finału 11. edycji. :(
Po wyborze dwóch strojów przez finalistów (do ostatniej kolacji, oraz podczas finału) tym razem przyszedł czas aby mieszkańcy pożegnali się z kurami, które opuściły kurnik.
Daggy bardzo emocjonalnie (sentymentalnie) podchodzi do tego, że ma tu jej nie być już we wtorek.

Damian

No to takie smutne momenty. Pamiętam jak uczestnicy BB10 żegnali się z kurami. :P

Toni

Z jednej strony fajnie, że to już koniec (czas odpocząć :)) a z drugiej strony szkoda, że się kończy. :)
Ale chyba 135 dni tej edycji wystarczy. :) Nie była (nie jest) to edycja związana tylko i wyłącznie z jednym uczestnikiem wokół którego się kręciło jak w minionej > Klaus < a potem jeszcze jego "wspaniały team" - Aleksandra, Oma Anne i Marcel (dla mnie cała czwórka total out!) stąd zdecydowanie bardziej podoba mi się
niż BB10.

Toni

Fajnie, że tym razem w finale uczestnicy nie są skłóceni jak w poprzedniej edycji. Nie było to fajne.
A jak podczas finału została już trójka i ta cisza w domu cały czas. Głupio się to oglądało.
Tym razem będzie śmiech i zabawa. I tak ma być.

Damian

No finału jestem ciekaw, oby dodali go na stronę ich BB...

Toni

Wątpię. Jak już to tylko fragmenty, w całości napewno nie będzie.

Damian

Nie wiedziałem że nawet w domu jest zegar odliczający do finału.

Toni

Widać, że nie oglądasz daily gdyż w nich często można go zobaczyć. :) Ilekroć mieszkańcy odliczają gdy zbliża się pełna godzina (chociażby wczoraj), ponadto tutaj też można było o tym przeczytać.
Odsłonięcie nastąpiło podczas poniedziałkowego live show. Nie tylko w tej edycji pojawił się zegar odliczający do finału.
Za wygrany mecz w poniedziałkowym live show Cosimo, Daggy, Rayo otrzymali od Brata gazetę "Big Brother News" w której zamieszczono najważniejsze artykuły z prasy z ostatnich czterech miesięcy.

Toni

No i nadszedł ten dzień. Po 134 dniach dziś finał 11. edycji Big Brother'a w Niemczech.
Jak zawsze można liczyć na nie byle jaki finał, jego scenerię. 3000 osób open-air zgromadzonych na zewnątrz.
Podsumowałbym tą edycję jako wesołą, tajemniczą ale także i pełną różnych skandali.
Uczestnicy w większości bardzo ciekawi, fajnie dobrani (zdecydowanie lepsi niż w poprzedniej edycji).
Najbardziej trzymam kciuki za Daggy a potem Cosima aczkolwiek wiem, że żadna z tych osób nie zostanie zwycięzcą niestety.

We wczorajszym daily uczestników odwiedził Marcel (jeden z uczestników nowego programu RTLII, który zajmie
od dziś miejsce Big Brother'a od poniedziałku do piątku o godz. 19:00 czyli "Berlin - Tag & Nacht").
https://rtl2.de/83829.html
Marcel jest graficiarzem stąd uczestnicy w ogrodzie mogli zaprezentować swoje artystyczne talenty za pomocą sprayu.
Ponadto otrzymali od Brata niespodziankę w postaci foto albumu przedstawiający wszystkie najważniejsze wydarzenia z ostatnich ponad czterech miesięcy, które miały miejsce w BB11.
W dzisiejszym ostatnim daily (który o godz. 20:15) m.in. uroczysta pożegnalna kolacja finalistów.
Nie wiem czy z uczestnikami tej edycji bardziej się związałem (wydaje mi się, że tak) niż np z 10. edycji ale będzie ich brakowało przez pewien czas o godz. 19:00 :( (aż do przyzwyczajenia, ze BB już nie ma ).

Damian

Zawsze tak to jest jak Big Brother się kończy, jest dziwnie tym bardziej że oglądało się ich kilka miesięcy.

Toni

Nie wspomnę o edycji piątej (365 dni), w finale której znalazły się osoby które były od samego początku :)
(Sascha, Franziska). Lekarstwem na to, była od razu kolejna edycja. :)
Co innego także oglądanie nie codziennie w necie, co innego oglądanie każdego dnia odcinków daily w tv o stałęj porze.
Jak ludzie są nie za ciekawi to zupełnie co innego, po 10. edycji tęskniłem za programem a nie ludźmi, gdyż wcale mi ich nie brakowało. Tym razem jest inaczej.
Pamiętam dziś jak Aleks popłakała się po ostatnim odcinku "Family & Friends" tydzień po finale BB3. :(

Damian

Ale raczej będzie BB12. Mają dobrą oglądalność to na pewno będzie.