[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Damian

No właśnie mogę i będę. Cały czas bronisz tego BB chociaż zadania są badziewne, powtarzają się, a to już wielki minus. Nie chce im się żadnych poważnych zadań wymyślić. Kogo interesuje przelewanie czegoś lub pilnowanie ognia? to jakaś kpina. I tak jak mówię jeśli będzie BB12, to powinien przejść poważne zmiany bo z oglądalnością będzie słabo.

Toni

Każdy kto w miarę regularnie ogląda niemieckiego BB wie, że nie jest tak jak piszesz.
O nagminnych powtórkach zadań z poprzedniej edycji mógłbyś pisać, gdy na 38 (dotąd zadań w tej edycji) powtórzyła się ponad połowa a nie raptem siedem zadań. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Kolego, ja teraz nie piszę o BB UK. Po prostu nudny jest Niemiecki BB w którym non stop dzieje się tyle co nic. Ty nawet gdyby w tym programie mięli za zadanie odrywać papier toaletowy z rolki byłbyś wniebowzięty.  :plask:

Toni

To, że zdecydowanie wolę niemiecki BB od brytyjskiego nie oznacza że byłbym wniebowzięty odrywaniem papieru toaletowego z rolki. BB to nie jest game show żeby zadania były w nim najważniejsze.

Damian

O BB w UK możemy pisać w innym temacie - trzymaj się regulaminu. Chyba czasami zapominasz że taki istnieje.
Jeśli chodzi o BB w Niemczech - jeżeli BB12 ma być takie jak BB11 to może lepiej żeby w ogóle go nie było. Ja nie mówię że cały BB11 jest zły, owszem było fajnie, były sekrety. Ale teraz jest koszmarnie nudno!

Toni

A dlaczego Ty m.in. piszesz o BB12 w dziale 11. edycji?
Według Ciebie teraz jest dopiero koszmarnie nudno? A to ciekawe. Narzekasz od dłuższego czasu.
Jeśli Cię on nie interesuje to ktoś Ci każe go oglądać? a nie, że tylko tu stękasz z zadaniami.
Skoro w BB dla Ciebie najważniejsze są zadania to nie oglądaj go i już, a nie że zrzędzisz o jednym i tym samym czyli, że "mnóstwo" zadań się powtarza.

Damian

Mam prawo narzekać na ten program, tak samo jak Ty możesz go bronić. Ta edycja była fajna, niestety od połowy programu nie dzieje się nic ciekawego. Jedynie fajne są ringi,w których zawsze się coś dzieje. I tylko je mogę tak naprawdę z zaciekawieniem oglądać.

Toni

Ja go nagminnie nie bronię, parę razy podkreśliłem ( to dawno temu), że spośród edycji BB na świecie, które oglądałem niemiecki podoba mi się najbardziej i tyle.
Co do Ciebie to temat narzekania na zadania i nie tylko sukcesywnie się przewija, niepotrzebnie po raz n-ty.
Wszyscy wiedzą że lubię bardzo niemiecki BB a Tobie nie podobają się "nagminnie" powtarzające zadania i po co pisać o tym cały czas?

Damian

Ależ po to jest temat żeby pisać czy się podoba czy nie. Czy Oni nie mogą jakiegoś fajnego zadania zrobić? coś znaczącego, a nie co chwila jakieś nudne zadanie na kilka minut. Jakiś porządny tydzień zadań.

Toni

Tydzień zadań nie raz był we wcześniejszych edycjach (tzw marathon match w edycjach także tych których nie oglądałeś czyli wcześniejsze niż BB9) stąd zapewne byś znowu narzekał, że znowu tydzień zadań. Nie mogą wymyślić czegoś innego. Każda edycja to nie jest edycja The Battle w której zadania były jednym z głównych punktów programu. Zadania najbardziej dominowały w edycjach BB4-BB6 i koniec. I słusznie.

Damian

Akurat zadania jako takie zawsze są. I nie zmyślaj tutaj że na wszystko bym narzekał. Jak byłby fajny i wciągający tydzień zadań to byłbym zadowolony. Tak sobie teraz przypominam jak narzekałeś na zadania w naszym BB4-5 i teraz nie rozumiem co ciekawszego jest w tych zadaniach, o ile można je nazwać zadaniami. :P

Toni

One w żaden sposób się niczym specjalnym nie różniły od tych w niemieckim BB11 gdyż nie uważam, żeby jakoś super łaaał były lepsze. Nie raz musiałem pisać, żebyś zaprzestał pisania w kółko o jednym i tym samym, że nie zwracam aż takiej uwagi na zadania gdyż to nie jest odpowiedni ku temu program.

Damian

Czasami odnoszę wrażenie że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.  :?!:
Wielokrotnie pisałeś jakie to biedne zadania są u nas, tymczasem okazuje się że nasze były o wiele lepsze od tego co jest tutaj. A Ty napisałeś że w niektórych edycjach na świecie nie ma zadań i żyją, więc odpisałem że jako takie zadania na pewno mają. Czytaj ze zrozumieniem.

Toni

Nawiązuj do wątków do których się odnosisz to będę rozumiał o co Ci chodzi. Każdy autor ma co innego na myśli, stąd trzeba to jakoś odpowiednio sformuować.
Niestety nic nie wiadomo aby w dzisiejszym live show do domu weszli jacyś ex-uczestnicy. :( Chyba, że chcą to przenieść do odcinków daily.

Toni

WB przygotował dla mieszkańców zadanie. Muszą przygotować choreografię à la "Village People". Zaprezentują ja na znak Wielkiego Brata.
https://unterhaltung.freenet.de/pictureshow/boulevard/20110905-bb-village-people_2909004_705206_2909002_0.html
Finał BB11 mógłby się odbyć w całości na zewnątrz ale zapewne tak nie będzie. Studio tym razem jest małe.
Oby pogoda dopisała i nie padało.