[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

A ostatnio jeszcze za plecami obgadał Daggy, że taka neutralna. A on to jaki jest? Nie neutralny, tylko żeby nikomu się nie narazić. :)
Związane to było z tym, jak w środę po live meczu Aleks pytała Cosima, Raya i właśnie Daggy kto powinien wylecieć. Daggy powiedziała, że nie jest w stanie powiedzieć kto, gdyż każdego lubi itp, podczas gdy Cosimo powiedział,
że chciałby aby była wyleciała Jqelina a Rayo, że Benny.

https://facebook.com/BigBrotherDeutschland?ref=ts#!/photo.php?fbid=10150278815817444&set=a.202627877443.130948.202560057443&type=1&theater
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Wczoraj po godzinie 16stej Nadja opuściła dom. Szkoda. Mogła zostać cały tydzień do najbliższego live show.
Mieszkańcy w najbliższych dniach zostaną poddani detektorowi kłamstw.
Ciekawa jest także challenge dla jednego z mieszkańców. Głosować można na stronach facebooka.
Zadanie brzmi "gdziekolwiek nigdzie". Nic więcej na ten temat nie wiadomo. Wyniki poznane będą w sobotę.
Kolejną ciekawostką jaką przygotował dla mieszkańców WB to "zaklęty las", czyli spędzenie od godz. 23:00
w specjalnie przygotowanym match roomie nocy w ciemności z różnymi brr nie ciekawymi zwierzętami.
Portal bbfun.de podaje, że w najbliższych dniach (być może podczas poniedziałkowego live show) do domu wejdą niektórzy ex-uczestnicy z BB11, lecz narazie nie wiadomo jeszcze jacy.

https://facebook.com/BigBrotherDeutschland?ref=ts#!/photo.php?fbid=10150279257377444&set=a.202627877443.130948.202560057443&type=1&theater

https://facebook.com/BigBrotherDeutschland?ref=ts#!/photo.php?fbid=10150279319597444&set=a.202627877443.130948.202560057443&type=1&theater

Damian

A właśnie ciekawy byłem co to za pokój jest. :D

Toni

Ostatnie tygodnie tej edycji to bardzo ciekawe zadania i pomysły.
W rankingach wszystkich obecnie mieszakńców największą popularnością cieszy się Leon.
Jeśli wygrałby byłby drugim zwycięzcą w historii niemieckiego BB, który nie był od samego początku programu.
Przykładem jak narazie jest Michael z BB6, edycja trwała 363 dni, on wszedł do domu w 205. dniu. :)
Już niech wygra Jaquelina aniżeli miałby to być Rayo bądź Leon, :( aczkolwiek wiem, że tak nie będzie.

Damian

W BB10 Timo też wszedł później do domu i wygrał edycję. :)

Damian

Leon został skreślony z listy nominacji.  :plask:
Dzisiaj oglądając filmik na oficjalnej stronie BB jak uczestnicy musieli wyjaśnić pojęcia, to w momencie kiedy Leon miał wyjaśnić słowo Hipochondryk w tle usłyszałem głos "bewohner" ale całkiem inny, nie wiem czy to nie był jeden z tych innych głosów Wielkiego Brata. Toni wsłuchaj się. :D

Toni

No niestety (aczkolwiek było to do przewidzenia) Leon został skreślony z listy nominacyjnej.
W ten oto sposób o wejście do finału walczą Benny i Jaqelina. Stawiam na to, że do finału wejdzie Jaqelina.
W ostatnim meczu leon zdobył 3 punkty, a także 3 punkty w głosowaniu widzów.
Fakt Damian, daleko nie trzeba szukać jeśli chodzi o zwyciezcę, który wszedł w trakcie programu -
Timo z BB10 na 211 dni programu weszedł do domu po niemal czterech miesiącach od startu.
Leon moim zdaniem ma wielkie szanse na wygraną.
Trzymam kciuki za Daggy a nawet Cosima, ale i tak żaden z nich NIESTETY nie wygra. :(
Cosimo wziął udział w challenge "gdziekolwiek nigdzie". Szczegóły w jutrzejszym daily, ponadto wyniki detektora kłamstw, którym zostali poddani uczestnicy.
W ostatnim live-matchu zwyciężył ten, który w ciemności strącił jak największą liczbę pustych puszek po konserwach.

Damian

A co sądzisz o tym głosie o którym pisałem?

Toni

W dzisiejszym daily dowiemy się jakie zadanie czekało na Cosima podczas challenge poza domem.
https://bbfun.de/uploads/1/img/datei_1315042315.jpg
Wczorajszy daily obejrzało 0,54 miliona widzów.
WB zlecił mieszkańcom by każdy z nich przygotował pięć pytań do pozostałych uczestników dotyczącyh pobytu w programie.
Damian, do głosu o którym pisałeś jeszcze się nie wsłuchałem.

Damian

Coraz mniej widzów ogląda program. Myślę że to czas aby producenci poważnie się zastanowili nad zadaniami i formułą. BB12 powinien mieć całkiem inną formułę i zadania nie powtarzające się z poprzednich edycji. Bo w tej edycji mnóstwo było powtórek, więc nie ma się co dziwić że oglądalność jest jaka jest...

Toni

Ty znowu z powtórką zadań które miały miejsce w tej edycji. To, że Ty zwracasz na nie uwagę nie znaczy, że każdy kto ogląda BB też tak ma. Spadek oglądalności spowodowany powtarzaniem się zadań? Dobre. :)
Wygląda na to, że widzów raczej nie interesują uczestnicy, a nie że zadania się powtarzają.
Producenci być może myśleli, że program będzie miał wzięcie zw względu na m.in. Cosima, ale tak nie jest.
Jakbyś mógł to wymień tą ogromną ilość powtarzających się zadań w tej edycji. Na chwilę obecną (nie licząc zadań tygodniowych) zadań było 38, więc aby pisać, że zadania się powtarzają ponad połowa musiałaby być ściągnięta
z poprzednich edycji. Z tego co ja się naliczyłem powtórzyło się AŻ siedem zadań. Powtórzenie np Świąt Bożego Narodzenia uważasz za tak nudne, żeby tego nie powtórzyć? :)
W BB UK jakoś ani razu zadania się NIGDY nie powtarzają i jak wytłuamczysz niską oglądalność?

Damian

No chyba nie powiesz mi że to nie ma wpływu?! Myślisz że wystarczy wpuścić ludzi i obserwować ich? to już kolego nie te czasy. Teraz Big Brother musi zainteresować widza, a w Niemieckich edycjach zadania są nudne i powtarzają się z edycji na edycję.

Toni

No to wymieniaj tych mnóstwo zadań które się powtórzyły. Tylko nie ośmiesz się jak doliczysz się pięciu zadań i na tej podstawie nadal będziesz stwierdzał, że przyczyną spadku oglądalności jest powtórzenie się pięciu zadań
na 38 które miały miejsce. :)
No i jestem ciekaw co ma wpływ na spadek oglądalności w BB UK skoro tam się zadania NIGDY nie powtarzają.
Jak to wytłumaczysz??
Może niektórzy osiemnastolatkowie oglądają BB tylko i wyłącznie dla zadań gdyż tylko ich to interesuje.
Jeśli tak to lepiej sobie znaleźć odpowiedni ku temu program by być zaspokojonym w zadaniach.
Każdy BB to nie jest edycja The Battle. Wówczas nie powiem, ale zadania stanowiłyby ważną część programu,
ale nie podczas gdy mottem przewodnim głównym jest co innego.
Skoro nudzi Cię niemiecki BB to po prostu nie oglądaj go. Mnie nudzi BB UK stąd nie oglądam go i tyle.

Z ex-uczestników, którzy wejdą prawdopodobnie w trakcie jutrzejszego live show zobaczyłbym Jasmin, Benson (mimo, że nie przepadałem za nią) oraz Hedię. Fajnie, jak pojawiłby się także Tim. :)
Najbardziej chciałbym zobaczyć Valencię.

Damian

Big Brother w Niemczech cały czas ma jakieś badziewne zadania, albo powtórki z poprzednich edycji. Nie muszę zadań wymieniać, bo sam dobrze wiesz jak wiele się powtórzyło. Nie ma się co dziwić że spada oglądalność.

Toni

No właśnie. Te mnóstwo zadań, których się doliczyłem to aż siedem na 38, więc nie wypisuj głupot że się nagminnie powtarzają bo wcale tak nie jest kolego.
To, że akurat obejrzałeś odcinek w którym zadanie już było w poprzedniej edycji to masz pecha.
Pisać i nie popierać żadnymi argumentami to sobie możesz.

Przed nami niestety już ostatni live show. A w nim EXIT (wydaje mi się, że wyleci Benny). Będzie także mecz extraklasy z drill instructorem na czele. Pojawi się także It-girl Ingrid, oraz wokalistka ex-zespołu Brosis, a także tegoroczna uczestniczka "Ich bin ein Star - holt mich hier raus!" Indira.
Dowiemy się także jakie zadanie czekało Cosima podczas challenge, oraz czy uczestnicy poddawszy detektorowi kłamstw kłamali, czy mówili prawdę.