[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Damian

Ja jestem ciekawy jak mieszkańcy zareagują na przedłużenie programu. W BB10 chyba za bardzo to nie byli szczęśliwi, o ile pamiętam.

Toni

Hm też za bardzo nie pamiętam, ale z drugiej strony bardziej im się to opłaca być o 35 dni dłużej, większe szanse na jakąkolwiek wygraną (czy to wycieczka, czy samochód), no a zwycęzca to już wogóle 25tyś. euro więcej. :)

7. lipca 2003r - to już 8 lat! od finału BB4 - The Battle,
7. lipca 2008r - 3 lata temu finał BB8.
Kilka dni temu...2. lipca 2007r - 4 lata od finału BB7, a wczoraj było 2 lata od finału BB9.
Spośród dziesięciu finałów edycji cztery miały miejsce w lipcu.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Mogliby zrobić edycję od września do grudnia. Jak nasz BB4.1 i BB2. Takie lubię najbardziej. Ta magia Świąt. :D

Toni

No ciekawe czemu już nie powtórzyli edycji w okresie wrzesień-grudzień tak jak w 2. edycji,
tylko wszystkie start na początku roku (wyjątek maj w tym roku).
Szkoda, że u nas nie byli mieszkańcy w domu także w święta, były dwie szanse.
Wszystko wskazuje na to, że BB12 będzie przez rok więc będą kolejne Święta Bożego Narodzenia, :)
ale dopiero za rok.

Damian

No i fajnie. Podobały mi się Święta w BB9. Oby BB12 był przez Święta. ;)

Toni

Jeśli nie zrobią rocznej edycji, wóczas święta będą pod znakiem zapytania, bo musieliby wystartować jeszcze w tym roku (czyli w grudniu tak jak w przypadku BB9), a nie sądzę żeby tak było.
Najbliższe nominacje będą dla starych mieszkańców ciężkie, gdyż będą typować wśród siedmiu osób (Ingrid automatycznie nominowana za odgadnięcie sekretu przez Cosima, no a Cosimo ma bilet).
Ingrid z Florianem we wczorajszym odcinku kombinowali żeby Rayo buzzarował sekret Floriana i wóczas będą mogli nominować Cosima. :)

Pudelek

Cytat: Damian w Cz, 07 Lip 2011, 08:50:49
Ja jestem ciekawy jak mieszkańcy zareagują na przedłużenie programu. W BB10 chyba za bardzo to nie byli szczęśliwi, o ile pamiętam.

Wręcz przeciwnie. Dosłownie skakali z radości (zwłaszcza Aleksandra - oblubienica Klausa). Zresztą Wielki Brat z okazji ogłoszenia tej wiadomości urządził im później imprezę.

Toni

Jeśli wysokość nagrody miałaby być taka sama, zapewne mieszkańcy nie przyjęliby z radością tej wiadomości, ale pieniądze robią swoje. :)
Także nie pamiętałem jak to było w poprzedniej edycji w związku z tą informacją od WB.

Pudelek

Gdyby w dziesiątej edycji wtedy nie przedłużyli programu to wygrałby Klaus, a Timo nawet nie pojawiłby się w programie. Tak więc nagrodą jest chyba możliwość lepszego się zaprezentowania (lub gorszego) oraz dniówki. Nie pamiętam czy nagroda główna wzrosła.

Chyba daruję sobie oglądanie tej edycji bo mam sporo zaległości. Powiem tylko, ze uwielbiałem czołówkę - taka oryginalna i trochę "baśniowa" :los:

Toni

W BB10 nagroda główna nie wzrosła. Dodali wycieczkę za trzecie miejsce, oraz samochód dla drugiego miejsca.
Czołówka mi się także bardzo podoba, ciekawa (bardzo podobna) była także w Secret Story w Holandii.

Damian

Cytat: Pudelek w Cz, 07 Lip 2011, 13:27:10
Gdyby w dziesiątej edycji wtedy nie przedłużyli programu to wygrałby Klaus, a Timo nawet nie pojawiłby się w programie. Tak więc nagrodą jest chyba możliwość lepszego się zaprezentowania (lub gorszego) oraz dniówki. Nie pamiętam czy nagroda główna wzrosła.

Chyba daruję sobie oglądanie tej edycji bo mam sporo zaległości. Powiem tylko, ze uwielbiałem czołówkę - taka oryginalna i trochę "baśniowa" :los:
A jak Ci się podoba dom, zadania. Rzeczywiście czołówka jest fajna. :D

Toni

Czołówka jako całość jedna z najlepszych moim zdaniem. :)

Pudelek

Cytat: Damian w Cz, 07 Lip 2011, 13:34:51
A jak Ci się podoba dom, zadania. Rzeczywiście czołówka jest fajna. :D

Nie jestem takim znawcą w tym temacie. :D
Cały pomysł z tymi tajemnicami poszczególnych uczestników miał kiepską realizację (zwłaszcza zasady nietykalności). Ogólnie nie wciągnęło mnie tak jak w poprzedniej edycji choć może dlatego, że w tym roku nie mam tyle wolnego czasu...

Toni

Pomysł na podstawie Seceret Story uważam za dobry wybór na motto tej edycji, aczkolwiek zasady lepsze były
w Secret Story chociażby w Holandii (w innych krajach nie wiem czy były identyczne, czy Holandia nie wprowadziła sobie swoich innych jakichś).

illumanti

Poważny błąd jest w tym, że uczestnicy mogą mówić o swoich sekretach. W innych edycjach to było pilnie strzeżone, coś jak tajemnica nominacji.

Co do czołówki to chyba z francuskiej jest zapożyczona, nie? Bardzo podobną mieli...

Btw, jakiś inny kraj, nie wiem jaki zapożyczył czołówkę od BB2010UK, i schrzanili nieźle, nawet Bob był, tylko dorobili mu więcej animacji :D