[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Damian

Rene opuścił dom?!  :buzz: no i mnie to cieszy!
A co do domu, znowu zaczyna się temat od początku. Proponuję pooglądać odcinki np. BB9, ściany w ogrodzie to była tragedia, to samo w BB10. A teraz jest naprawdę dobrze, i myślę że to już jest czepianie się na siłę. W ogrodzie ściany są super, nie są popękane, wszystko jest fajnie prócz sufitów, ale to szczegół. A co do oglądalności, jak na RTL2 jest na prawdę bardzo, bardzo dobra.
A co do tych jedynych luster w ogrodzie i domu, to nie wiem po co je robili, skoro widac że kamera z tamtych miejsc nie patrzy.

Toni

Jeśli jest mowa o tym że małe fundusze zostały włożone do tej edycji to hm jak ocenić jakie fundusze zostały włożone do TV4? :) Inna konstrukcja nie oznacza małego wkładu finansowego.
Jeśli chodzi o wyniki oglądalności mam zdanie takie jak Damian, są bardzo dobre (sami producenci są bardzo zadowoleni więc nie rozumie, że nie są zbyt dobre).
O tym że Rene musiał opuścić dom? :) Dla mnie super wiadomość, niby nie szkodliwy ale przeszkadzał mi w oglądaniu. Zapewne był nieświadomy tego co zrobił. Ciekawe co będzie teraz ze złotym biletem.
Czyżby szykowały się jutro dwa wejścia?
W jutrzejszym programie live show m.in. oświadczyny Valencii Florianowi. :)
https://youtube.com/watch?v=D8Kp6hNRzPA
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

No nieźle. Mnie najbardziej interesują ringi, ale co z tego jak lecą strasznie późno.

Toni

No tak, nie każdemu pora odpowiada, w dodatku poniedziałek (tak jest od 4.edycji) a powtórek od połowy 5.edycji brak. Co do wyjścia Rene. Nie przepadałem za nim to fakt, ale nie mógł WB karnie go donominować do tego głosowania bądź w najbliższych nominacjach tylko od razu exit? Podobna sytuacja miała już z powodów politycznych miejsce, ale nie pamiętam w której to było edycji.
Narazie nic nie wiadomo co z biletem. Czyżby wrócił on do poprzedniej osoby czyli Jasmin? :)
Co do dzisiejszego live show jestem ciekaw oczywiście kto wyleci, chciałbym żeby był to Steve. Jest on drugim po Rene najbardziej nudnym mieszkańcem. Ciekawi mnie także jak przebiegnie oprawa oświadczyn Valencii. :)

Damian

Jak dla mnie David wyleci. Jeśli chodzi o bilet, to nie ma go nikt. Zdjęto zdjęcie Rene, a w jego miejscu bilet czeka pusty na nową osobę.

Damian

Papa David!  :yeah: Świetny był wczorajszy ring, no i nie ma już Davida!  Do domu wróciła Jordan!  :buzz:

illumanti

Było mu głupio, bo po jego zachowaniu było widać że myślał o sobie jako o pewnym zwycięzcy

Toni

Co do biletu to można stwierdzić że nie wróci on do Jasmin skoro nadal cisza w tej sprawie.
Wczorajszy live show jak zwykle udany. Już na początku wielkie zaskoczenie w sprawie głosowania widzów czy Jordan ma wrócić do domu (moim zdaniem to ustawka). Oświadczyny Val także wspaniałe. Cała ta otoczka cudna. Froonk jak zwykle pokazał swój profesjonalizm. Co do exit to jak pozostała trójka David, Lisa, Valencia myślałem że wyleci Lisa, a tu jednak David. :)
Co do techniki to podoba mi się zę w końcu zmienili oprawę muzyczną podczas ogłaszania wyników przez WB
jak i podczas nominacji itp. Poprzednia oprawa była od 4.edycji, fajna była, ale dobrze że coś nowego jest. Co do ponownego wejścia Jordan to mimo, że ją lubię nie podobają mi się takie akcje. Tak samo było w poprzedniej edycji z Corą. Z drugiej strony już wolę jej ponowne wejście niż kogoś nowego z listy rezerwowej z głosowania widzów
w czasie startu.

Damian

No dziwne. Skoro odeszła, to nie ma powrotu do domu. Gdyby tak się wydarzyło w naszej edycji każdy pewnie by pisał że co to za manipulacje itd, itp. A jednak nie tylko u nas takie niefajne rzeczy się działy. Co do muzyki, rzeczywiście podczas meczy, czy nominacji jest nowa. Jednak ta stara miała klimat.

illumanti

Myślę, że teraz będzie troche nudno bez Davida. Był chamski, ale dzięki temu no coś się działo :)
(nadal się cieszę jego odejściem :buzz:)

Damian

No, to prawda, działo się wokół niego. Ale co tam, są inni. :)

Toni

To prawda, "pusto" trochę bez Davida, ale przyzwyczaimy się. :) Cieszę się, że nadal jest Valencia. :)
Jak wam się podoba nowe zadanie tygodniowe? :) Mnie się podoba. Ciekawe jak im to wyjdzie. Najzabawniejszy będzie występ Cosima. :)
Pierwszą osobą na liście nominacyjnej jest Jordan za odgadniecie jej sekretu przez Rene.

Kolejne zadowalające wyniki poniedziałkowych odcinków (daily 750tyś. widzów, live show 1,32 miliona widzów). Coraz cześciej na portalach mówi się o tym, że są wielkie szanse na przedłużenie czasu trwania BB11.

Toni

Co do wydłużenia czasu trwania programu to za 11 dni czyli dokładnie 20. czerwca będzie 50-ty dzień trwania BB11 czyli półmetek, tak więc jeśli miało być wydłużenie sądzę że zakomunikowaliby to właśnie w okolicach półmetku, bo jeśli nie byłoby przedłużenia zapewne nagłośniliby także że jest półmetek, przynajmniej zawsze tak robili.

Damian

Nie mogłem oglądać ostatnio odcinka, jakie jest zadanie tygodniowe?
No z oglądalnością jest bardzo dobrze, myślę że przedłużą program. :)

Toni

Zadanie tygodniowe pod znakiem śpiewania. :)
Pięciu uczestników dostało piosenki od WB które muszą przygotować wraz z choreografią z innymi mieszkańcami. Zapewne występy będą w poniedziałkowym live show.