[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Damian

Dokładnie. A w ogóle to  ciekawiej by było, gdyby mieszkańcy mięli więcej zwierząt. Bo jeżeli chodzi o kury, to w tej edycji kompletnie nie pokazują mieszkańców jak się nimi zajmują. No bo po co, skoro można dać jakieś nudne rozmowy.  :obrazony:

illumanti

No edycja Das Dorf pod względem zwierząt była najlepsza :) Nawet odbierali poród krowy :)

Ja do tej edycji bym dał każdemu uczestnikowi tchórzofretkę, tak na podgrzanie atmosfery (i zapachu) w domu BB :)

Damian

No tak, bo przynajmniej by się więcej działo. Powinni mieć więcej zwierząt. Nie tylko na gadaniu program się opiera.

Toni

Tak to jest z BB niemieckim, to nie nasz rodzimy gdzie zadania tygodniowe wypełniały niemal cały odcinek.
Tutaj zadania tygodniowe stanowią ok 15% dodatku do programu, czasem i mniej, zresztą nie w każdym kraju było tak jak u nas, każdy ma inaczej. Mnie się to akurat podoba. Co do rozmów które prowadzą mieszkańcy to uważam że nie są one jakieś mega nudne, :) a u nas jakie ciekawe rozmowy prowadzili? :)
Nie podobało mi się to co zrobiła Jasmin w ubiegłym tygodniu (buzzarowanie sekretu Lisy), lecz szkoda mi jej gdyż ma przerąbane w domu. Zaczyna to przypominać mobbing. Wczoraj było widać jak Valencia zmoczyła jej całą paczkę tytoniu, mieszkańcy się do niej nie odzywają , ignorują ją itp za wyjątkiem Cosimo i Davida.

Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Od 20. czerwca "Big Brother - Die Entscheidung" ulega wydłużeniu do godz. 23:30.
Sądzę, że spowodowane jest to tym iż właśnie 20. czerwca jest półmetek trwania programu i zapewne od tego dnia będą co tydzień wyjścia i nominacje. Nawet współgra to bo w ten poniedziałek (6. czerwca) jest wyjście, później w następny tj 13.czerwca będą nominacje no i 20. czerwca będzie wyjście i zapewne od razu nominacje i tak pozostanie do końca już.

Damian

A może przedłużą program.

Toni

Wygląda na to że nie przedłużą, bo po co wydłużają czas emisji poniedziałkowego live show? Póki co starcza czasu na wyjście czy nominacje, gości, inne tematy a jak będzie w programie i wyjście oraz nominacje to wówczas muszą troszkę wydłużyć, stąd na to się zanosi właśnie. Zresztą zobaczymy.
Osobiście chciałbym wydłużenie do 29. sierpnia czyli o trzy tygodnie.

Damian

Ale jak to będzie? teraz widzowie mają tydzień na głosowanie, a potem kilkanaście minut tylko?!  :szok:

Toni

Nie nie to nie tak. Po normalnemu jeszcze , standardowo 13. czerwca będą nominacje. W następny poniedziałek tj 20. czerwca będzie wyjście, a po wyjściu będą nominacje i widzowie będą mieli normalnie tydzień czasu na głosowanie. I znowu w kolejny poniedziałek (27. czerwca) będzie najpierw wyjście, po nim znowu nominacje i znów tydzień czas na głosowanie itd.

Damian

A więc tak. No fajnie. A zauważyłem że tylko w Niemczech podczas ringu są nominacje. U nas tak było w BB1-3.

Toni

I tak powinno być. Nominacje podczas ringu. Nie podobało mi się jak było w TV4, że nominacje odbywały się w połączeniu z codziennym odcinkiem.

UWAGA!!! Jordan wczoraj wieczorem opuściła dobrowolnie dom! Tak więc wszystko w dzisiejszym odcinku.
Szkoda, była jedną z najbardziej charakterystycznych postaci w tej edycji. Pewne jest, ze pojawi się
w poniedziałkowym live show u Aleks (bo jakże inaczej), ponadto na jej miejsce wejdzie zapewne trzecia spośród pięciu osób która zdobyła najwięcej głosów widzów podczas startu by wejść jako ostatnim do domu. Z tego co pamiętam to była to kobieta z sekretem, że jest z rodziny austriackiego nie żyjącego już kultowego muzyka Falco.

Złoty bilet dla Rene (buzzarował sekret Jordan), tak więc Jasmin może się szykować do wyjścia 20. czerwca ,
albo i nie :) o ile sama nie zrezygnuje wcześniej. Zapowiada się ciekawie. :)

Damian

Wielka szkoda, że Jordan odeszła. Ciekawe jak teraz będzie z nominacjami. A więc jeśli Ktoś jeszcze opuści dom na własne życzenie, to już nikt nie wejdzie za niego? bo skończą się kandydaci?
Kilka zdjęć z wyjścia Jordan:

Toni

Nominacje nie zostaną przerwane (tak bynajmniej w Niemczech nigdy nie było) u nas niestety tak, a to moim zdaniem bez sensu, co innego nominacje, co innego jak ktoś dobrowolnie opuszcza program nie będąc nominowanym. Przypuszczam że za Jordan wejdzie ta kobieta trzecia w kolejce co była.
Szkoda Jordan. :(

Damian

No szkoda, to David powinien odejść. A był jakiś konkretny powód jej odejścia?

Toni

Od kilku dni mówiła że nie chce się jej już być. Gdy do domu wszedł jej piesek myślałem że jej przejdzie, bo sama mówiła w tym dniu że dzięki niemu będzie jej dobrze itp. No cóż telefon od mamy też nie pomógł.