[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

Być może chcieli sprawić żeby dom wyglądał tak jak normalny dom a nie dom Wielkiego Brata w którym są lustra weneckie. Mnie się to podoba. Nie przypuszczam żeby było to z powodów oszczędnościowych.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

A jak dla mnie zlikwidowali te lustra żeby nie musiało być za dużo ludzi przy produkcji. Kamery na ścianach są z reżyserki sterowane, i żaden operator nie musi stać za lustrem. Poza tym i tak zauważyłem że nawet zza tych luster co są nie zagląda kamera.  :szok:

Toni

Możliwe że jest tak jak piszesz Damian. Operator nie musi stać za lustrem. I tak oto nowoczesna technika zastępuje człowieka. :)

Damian

No szkoda, bo to wszystko od góry teraz jest. Jednak co lustro, to lustro. Wszystko dokładnie widać. A tak to nawet jak na sofach siedzą to widać wszystko z góry.

Toni

Ciekawe jakie przygotuje Wielki Brat nowe zadanie tygodniowe. Minione było fajne, a najfajniesze w nim było to, że nawet w nocy śpiąc musieli się budzić i prezentować scenę. :)

Damian

Pewnie znowu jakieś błahe. :D Może tym razem będą pilnować pralki, żeby cały czas się obracała.  :plask:

Toni

:) Jest podane nowe zadanie tygodniowe. W tym tygodniu jest to zadanie związane z różnymi obliczeniami, łamigłówkami. Jednym słowem mieszkańcy będą musieli użyć swoich szarych komórek i pobudzić je do myślenia.

Damian

Czyli tak jak myślałem. Pokażą z tego jakieś 2 minutki i potem znowu gadka w kółko.  :vomit:

Toni

No zapewne tak to będzie wyglądać. :)
Kolejne bardzo dobre wyniki oglądalności podczas wczorajszego dnia.
Odcinek daily oglądało prawie tyle samo osób co BB Start 2.maja czyli 1,2 miliona widzów!
Program live show prawie 1,3 miliona widzów. Super!
Czyżby zapowiadało się przedłużenie czasu trwania edycji?? :)

Damian

To dobrze, tylko gdyby było więcej zadań to już byłoby całkiem super. A ciekawe na ile edycji RTL2 znowu wykupiło licencję. Ciekawe czy będzie BB12.
Toni - oglądalność jest wyższa od BB10?

Toni

Wyniki oglądalności 10.edycji były bardzo podobne. Gdy oglądalność wzrastała wynosiła ok 1,2 miliona widzów.

Damian

A więc ciekawe na ile edycji wykupiło licencję. Bo po 10, musieli odnowić. Prawda?

Toni

Też tak myślałem zawsze, że licencję wykupuje się na trzy edycje zawsze. Tak przynajmniej było u nas
z Big Brother'em w TVN. Uświadomiła mnie pewna osoba tutaj na forum że tak nie jest, że stacja wykupuje pakiet różnych programów (np Endemol) z możliwością ich produkcji.
Gdyby było tak jak kiedyś myślałem to póki co RTLII miałby licencję na BB10-BB12.

Damian

Pewnie mają na BB11 i BB12.

Toni

Tak czyli mieliby wykupioną licencję do 12.edycji, ale tak jak pisałem tak bynajmniej nie jest z tą licencją jak myślimy. Chętnie zobaczyłbym BB12 także jako The secret, z jeszcze ciekawszymi sekretami mieszkańców no i oczywiście nowym super domem. Skoro Holandia wyemituje Secret Story 2 to może Niemcy także tymbardziej że edycja ma bardzo dobre wyniki oglądalności, aczkolwiek niekoniecznie z tego powodu że The secret.
Niemiecki Big Brother przeżywa drugie narodziny (z oglądanościa oczywiście mniejszą jak w edycjach początkowych i to o wiele ale i tak w porównaniu z edycjami poprzednimi od BB10 wyniki są bardzo zadowalające).
A pamiętam w trailerze do 6.edycji że miała to być ostatnia edycja. :)