[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Damian

Dzień 6: Nareszcie zaczyna się dziać. Podobał mi się dzisiejszy odcinek programu. Sporo się działo najpierw panowie nosili kobiety i robili co one zechciały, następnie Wielki Brat zlecił mieszkańcom grę w bingo, wygrała Valencia. Nieco mniej rozmów, co mnie cieszy. Ale najlepsza była akcja w pokoju sekretów, Tim próbował odgadnąć sekret Davida i nie opłaciło mu się to, został nominowany jako pierwszy.  :ubaw: Kurcze nareszcie coś się dzieje. Podejrzewam że jak pole karne zacznie działać to będzie jeszcze ciekawiej. ;)

Damyan

A co według Tima było sekretem Davida?

To Valencia przy wszystkich goli mordę i oni ją jeszcze biorą za kobietę?  :?!:

Damian

Ja nie wiem co on w końcu gadał. To tak dziwnie pokazali. A co do Valencii no właśnie, pewnie tylko tak w programie udają. xD

Damyan

Ja bym chciał, żeby ten Timo wyleciał.
Mimo, iż nie znam niemieckiego, to wydaje mi się, że tam miesza, wszystkich obgaduje.

Toni

Największym obgadywaczem była ostatnimi dniami Valencia. Próbowała zarazić tym wszystkich wkoło. :)
Ale jakoś ostatnio nawet rzadko ją pokazują. Tim także wiedzie prym w obgadywaniu.
Co do niego to wygląda to tak, że jeżeli mieszkaniec chce spróbować ujawnić sekret innego uczestnika przechodzi do strefy mystery zone (do pomieszczenia z Mona Lizą) i mówi to Wielkiemu Bratu. Tak też zrobił Tim, lecz powiedział że sekretem Davida jest to, iż był w przeszłości misterem co okazało się nie prawidłowym sekretem.
Z tego powodu został nominowany gdyż nie jest to sekret Davida.
A co do Valencii to przecież mieszkańcy wiedzą że nie jest kobietą.

A co w dzisiejszym pierwszym live show "Die Entscheidung"?
Gościem Aleks będzie Klaus z BB10 oraz Annina z BB9 :), ponadto mieszkańcy będą musieli wykonać trzy zadania.
Troje najgorszych uczestników trafi do pomieszczenia karnego. Tak więc nominacji nie będzie.

Zobaczcie sobie pierwszy daily odcinek 1.edycji BB z 1.marca 2000r. :)
https://bigbrother.de/cms/front_content.php?idcat=33&lang=1

oraz oryginalną oprawę muzyczną 1.edycji "Leb",która gości także w niezmienionej wersji w tej edycji
https://youtube.com/watch?v=EtEK3REz4i0
W 9.edycji była trochę zremixowana.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Femek

wow super =) szkoda, że w internecie nie ma pierwszej edycji niemieckiego Wielkiego Brata, z ciekawości aż bym zobaczył, a jak nie niemiecki do szwajcarski ;-) ale no cóż dziś aż specjalnie sobie nagram bo nie wiem czy będę w domu o tej godzinie =) czyli dziś nie ma nominacji a będą za 2 tygodnie ? czy Wielki Brat czeka, aż ktoś jeszcze raz będzie próbował odgadnąć sekret i za tydzień ktoś wyleci?

Toni

Podejrzewam że za tydzień odbędą się już pierwsze nominacje.
Nawet jak do nastepnego tygodnia któryś z mieszkańców będzie probował zdemaskować sekret innego uczestnika i nie uda mi się to i np tym sposobem będzie dwoje bądź troje mieszkańców nominowanych to nominacje i tak i tak normalnie będą.

Damian

Toni - Świetnie że w końcu zacznie się akcja z polem karnym. :)
Odcinek już kiedyś widziałem, bardzo fajne wspomnienia starego BB. Jeśli chodzi o muzykę to oryginalna mi się nie podoba, za to ta w BB9 była przecudowna, nie wie ktoś gdzie znajdę ją? tą taką zremiksowaną?  :buzz:

Toni

Obecne karne pomieszczenie o wiele ciekawsze niż w poprzedniej edycji. :)

Femek

zremiksowana na youtobe ;-) gdzieś wyżej na forum był nawet link

Toni

Ja się nie natknąłem na tą zremiksowaną w całości nigdzie, lecz poszukiwań większych nie zacząłem więc może się wam uda.
:)

Damian

No właśnie nie ma. Proszę niech Ktoś zapoda tą zmiksowaną wersję z BB9. Ona świetna była.

Toni

Szukajcie szukajcie a może znajdziecie. :)
Na jednym z portali info o tym że Ross Antony (jeden z członków zespołu Brosis wyłonionego w czasie programu casting-show Popstar na PRO7, wielokrotny gość Big Brother'a oraz zwycięzca
3.edycji z 2008r "Ich bin ein star - holt mich hier raus!") chce wziąć udział w BB11.
Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Nie przepadam za nim.

Damian

Ja na YT. znalazłem tylko ten kawałek z czołówki. W sumie pewnie cała piosenka nie jest zmiksowana, tylko ten kawałek, no nie?  ;(
Dzień 7: Na początku się działo. Same emocje dał gruby głos Wielkiego Brata jak ogłaszał że Tim nie odgadł sekretu Davida. Swoją drogą ciekawe czy to zmutowany głos, czy rzeczywiście jakiś kolo ma taki głos. xD
Późniejsza część odcinka to straszna nuda. Cały czas rozmowy, ile jeszcze oni będą pilnować tego ognia?!  :zzz:
PS: Fajne to nowe studio, chociaż oprócz kanap to za wiele zmian nie widzę...

Femek

plan domu, dla chętnych...