[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Damian

Osoba której sekret zostanie odgadnięty jest nominowana do opuszczenia domu.
A co do oglądalności, to jak na RTL2 to jest dużo.

Damyan

Ale jaki jest sens w tym, że osoba, której sekret został odgadnięty jeszcze jest w programie?  :sciana:

Ginny3

Prawdopodobnie osoba która odgadnie czyjś sekret nie będzie mogła go zdradzić pozostałym mieszkańcom.
Otrzymuje immunitet od nominacji do momentu gdy kolejna osoba odgadnie czyjś sekret.
Steve nie ma żadnego sekretu ale za to musi wykonać 5 zadań które da mu WB

Damyan

Aaaa... to dlatego nazwali go "Kret" :)
Ale nadal nie rozumiem o co chodzi z Rayem...
Co on widzi tego anioła przy sobie?  :?!:

Damian

Nie wiem o co chodzi z tym aniołem.  :kreci:
A co do Steve'a - to może to będzie coś jak w BB11 UK? Fajnie by było. Poza tym mignęła mi nieco podobna szafka w łazience do tej z BB11.  :buzz: Może rzeczywiście wzięli tą akcję z szafką do BB11 w Niemczech?

Damyan

David i Cosimo są świetni  :devil:

Damian

Ciekawe jakie będą mieć pierwsze zadanie tygodniowe. Jakoś tak lepiej było w BB10. xD muszę się przyzwyczaić.

Damyan

Trochę zawiodłem się, że pokazali tylko noc, ale to nic  :los:

PS: Czy piosenka czołówkowa to niemiecka wersja "Poznaj siebie"?

Femek

Damyan

Bardzo fajna oprawa muzyczna, ale sama czołówka nie bardzo mi się podoba.

Toni

Jak podobał Wam się przebieg start show?

-Scenariusz przemyślany, nie byle jaki, nie było chaosu a myślałem że będzie przy tak dużej liczbie kandydatów, tak więc pozytywnie zaskoczony. Prezentacja filmików o uczestnikach w sposób ciekawy, (podobało mi się jak było w 9.edycji :) Alida i jej śledztwo w pokoju każdego uczestnika w swoim domu. :) Ale było zabawnie, Damian zapewnie pamięta. :) Ponadto fajne tajemnicze przejście kandydatów, znowu coś innego, mało tego program trwał 3 godziny i w tym czasie tylko trzy reklamy!! pierwsza dopiero po niecałej godzinie! jak zawsze wielkie show, aplauz itp.

-Prowadząca Sonja fantastyczna, nie żebym nie chciał Aleks Bechtel, ale tą edycję mogłaby prowadzić Sonja, bardzo ją lubię z prowadzenia innych programów jak np "Ich bin ein Star - holt mich hier raus!", czy też "Die 10..." oraz "Die 25..."

-Mimo tego, że dowiedziawszy się kilka dni przed startem jaka będzie oprawa muzyczna tej edycji nie miałem nic przeciwko to uważam że do tej edycji pasowałaby jakaś inna fajna oprawa a nie "Leb" która już dwukrotnie była (w BB1 oraz zmodyfikowana w BB9), tym razem jest identyczna jak w 9.edycji

-motto tej edycji ciekawe, lecz bardzo podobne do motta poprzedniej edycji tylko tak jak pisałem w tej edycji sekrety będą rozliczane przez samych mieszkańców jak i Wielkiego Brata, ale tak naprawdę przyglądając się większości sekretów to są one dla mnie śmieszne, spodziewałem się czegoś lepszego, ciekawszego po tych sekretach jak np jestem homoseksualny, byłem księdzem, wejście np osób które się znają (no to akurat przypadek Timmy'ego i Fabienne więc fajnie), ciekawy sekret miała Katarina, że jest córką Falco, bardzo dobrze znanego wokalisty muzycznego, już idzie przymknąć oko na sekret np Rene, że jestem najpiękniejszym mężczyzną w części Saksonii, ale pozostałe? :)
Jordan - mam arachnofobię, Ingrid - boję się ciemności, Hedia - jestem młodą kobietą, :)
David - w dzieciństwie byłem gruby, czy Cosimo - jestem filatelistą, Rayo - mam anioła stróża który zamieszka ze mną razem w domu Wielkiego Brata, niezrozumiały do końca sekret Lisy - wszystko muszę robić trzy razy, sekret Valenci - "spędziłam trzy dni w więzieniu dla młodocianych", szkoda że jej sekretem nie jest to że jestem mężczyzną/byłam mężczyzną ale być może szybko jej sekret byłby wówczas odgadnięty przez mieszkańców tymbardziej że jak pisałem kiedyś były o niej w RTL serie reportaży w programie Punkt 12, zdziwiło mnie to jak ponad połowa mieszkańców jej nie zna z telewizji :) a ja Polak znam, ciekawe. :) Nie potrfię przetłuamczyć sobie sekretu Jasmin - "Ich bete jeden Tag", tak więc sekrety nie są ciekawe z wyjątkiem małżeństwa Timmy & Fabienne
i głos - Timmi, ale ogólnie może być. :)
A jeszcze co do Lisy i Cosimo. Lisa to uczestniczka 4.edycji z 2007r niemieckiego Idola, zajęła 3.miejsce, ponadto była także uczestniczką 3.edycji w 2008r w "Ich bin ein star - holt mich hier raus", zrezygnowała po kilku dniach z powodu zdrowotnych. W obu programach należała do uczestników szybko wpadających w konfilkt z innymi uczestnikami, była arogancka, kłótliwa, lubiała baardzo obgadywać. Jak będzie teraz? czy się zmieniła przez te 4 lata? to się okaże :) ale nie wróżę jej długiego pobytu raczej w domu Wielkiego Brata, a Cosimo jest także znany z Idola, wziął udział w kastingach w kilku edycjach, za każdym razem kończył na kastingach, :) arogancki, pewny siebie, bynajmniej tak go zawsze telewizja przedstawiała, nie raz także były o nim reportaże w programie Punkt 12, tak więc Lisa i Cosimo można powiedzieć, że to w jakimś stopniu celebryci.

Co do wyników oglądalności (różnie podają ale w większości to ok 1.6 miliona widzów) to takiej się właśnie spodziewałem. Jest dobrze. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

podmark

Cytat: Toni w Śr, 04 Maj 2011, 09:33:16
przyglądając się większości sekretów to są one dla mnie śmieszne, spodziewałem się czegoś lepszego, ciekawszego po tych sekretach jak np jestem homoseksualny, byłem księdzem (...)
Wyraźnie widać, że przy podawaniu swoich sekretów większość kierowała się strategią - znając regulamin programu, w obawie przed automatyczną nominacją podali sekret, który innym może w ogóle nie przyjść do głowy. A przeciez o to właśnie chodzi w tej grze  :devil:

CytatHedia - jestem młodą kobietą, :)
Dziewicą...
CytatNie potrfię przetłuamczyć sobie sekretu Jasmin - "Ich bete jeden Tag"
Modli się każdego dnia.

Swoją drogą - w programie jest Polka (lub dziewczyna ma tylko polskie korzenie). Daggy w filmiku poprzedzającym jej wejście do Domu BB gotowała pierogi - jako tradycyjne polskie danie ( :plask: ), a potem powiedziała "Smacznego" :)

Toni

Zgadzam się, że sekrety które ciężko będzie zdemaskować są dobrą strategią, ale dla widza takie sekrety nie są ciekawe przez co zainteresowanie jest znikome. Przypadek z 6.edycji Birgit i Beate dwie bliźniaczki, było to ciekawe kiedy uczestnicy się spostrzegą że to jest fake. :)
Mogłoby to być mniej więcej na takiej zasadzie. Głos Tim'a i małżeństwo jest bardzo dobre i ciekawe kiedy i czy wogóle się wyda to (z głosem Tim'a już wczoraj Valencia zauważyła, ale Tim zaprzeczył).
Daggy tak , Polka, użyła nawet słowa pierogi - popularna polska potrawa.
No to teraz znam już sekrety wszystkich mieszkańców. Dziękuję.
:)

Damian

Mam nadzieję że dzisiaj mieszkańcy otrzymają jakieś zadanie od Wielkiego Brata. No i nadal nie wiem gdzie jest pomieszczenie spiżarni. Nie wiecie może?

Toni

Gdzie jest spiżarnia dowiemy się jak mieszkańcy będą coś z niej odbierać. :)
Pierwszy tydzień stąd powinno pojawić się pierwsze zadanie tygodniowe.
Po wczorajszym odcinku trzeba się przyzwyczaić znów do nowych itp, ale to normalna reakcja. :)
Już widać że dzieje się wokół Valenci oraz Jordan (co do Valenci to tak też myślałem, że będzie.)
:)