[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

Co do domów to właśnie nie podobały mi się te wyjścia na ogród, jakieś zakręty, zakamarki itp.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Teraz tego nie będzie. :)
Widziałem oprawę graficzną BB11. Jest bardzo fajna , podobna do BB10 , ale w tle odbijają się chmury. To daje świetny efekt! Ciekawe czemu zostawili basen z BB8,9,10. Mogłaby być chociaż jedna edycja bez basenu , a np. z jacuzzi.

Toni

Ta edycja można powiedzieć to edycja letnia więc bez basenu raczej byłoby nie bardzo.

Damian

A do do motto programu , to oni chyba to na ostatnią chwilę wymyślili , bo jest przerobiona reklama z tą nową moderatorką i jest napis w odbiciu logo THE SECRET. Wcześniej go nie było.

Toni

Ostatni raz reklamę widziałem w piątek z Sonją. To prawda nie było nic że The Secret.
Pierwszy raz pojawiło się The Secret na plakatach, a teraz już jest w zapowiedziach.
Często bywa że spontany są udane. :) Tak też i wróżę temu spontanowi.
Fajna ta reklama z Mona Lisą. :)

Damian

Miejmy nadzieję. A z tą Mona Lisą , to mówisz o tym bannerze ?

Toni

Tak. Portal express.de podaje zasady programu. Oprawa muzyczna tej edycji to "Leb",
piosenka zespołu Die 3.Generation z 1.edycji oraz z części Reloaded BB9.

Damian

No co Ty?!  :buzz: Uwielbiałem tą piosenkę w BB9! nie wierzę normalnie! :D
Ona była świetna!
Hej , ale czy to nie dziwne? Do każdej nowej edycji jest nowa oprawa muzyczna , a tu powtórka.  :podejrzliwy:

Toni

Mnie dało już do myślenia w momencie gdy w jednym z trailerów była właśnie oprawa muzyczna "Leb".
Osobiście nie przeszkadza mi bardzo to, że trzeci raz będzie ta sama oprawa muzyczna.
Tak jak pisałem wczoraj portal express.de podał jedną z zasad tej edycji, które są identyczne jak w poprzedniej edycji. Uczestnicy wchodzą do domu Wielkiego Brata z tajemnicą.
Nie mogą zdradzić swojej tajemnicy,ale mają za zadanie poznać tajemnice innych.
Ci mieszkańcy którzy dowiedzą się o tajemnicy innych będą nagradzani.
Tak więc różnica w nagradzaniu w porównaniu do BB10.
Portal promiflash podaje, że jednym z uczestników ma być jednak Florian Stohr vel Valencia Vitage o którym/której pisałem już. Jego tajemnicą jest to, że jest mężczyzną mimo że wygląda jak kobieta. :)
Byłoby ciekawie gdyby rzeczywiście był on uczestnikiem. :) Ciekawa osobowość.
Nie byłoby nudno.

Damian

Czyli podobnie będzie jak w BB10. No tak w Big Brother 10 motto było " Każdy ma swoją tajemnicę " , więc prawie to samo. Nie wiem czy to dobry pomysł. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Toni

No więc właśnie, na podstawie ogólnych informacji zapowiada się bardzo podobnie jak w poprzedniej edycji.
Sądzę, że musi być inaczej pod jakimś kątem bo nie zapowiadaliby że takiego Big Brother'a jeszcze nie było itp.

Damian

Ciekaw jestem sklepu. Ostatnio był za szybą , oby teraz był równie ciekawy! :)

Toni

Jak dla mnie mogłoby sklepiku już nie być. Wiem że sklepik towarzyszył od 1.edycji ale wraz z ewolucją Big Brother'a sklepik już nie pasuje za bardzo żeby był.
W BB10 ciężko to nazwać sklepikiem. Tam po prostu Wielki Brat umieszczał im m.in. żywność na jaką zasłużyli sobie po wykonaniu zadań tygodniowych.
Sklepik (jako miejsce gdzie uczestnicy mogli "kupować" produkty za tyle na ile było ich stać) już nie pamiętam kiedy był.

Damian

No w sumie racja. To teraz już nie jest sklep , a spiżarnia. Chyba w żadnej edycji już mieszkańcy nic nie kupują?

Toni

Może gdzieś jeszcze instnieje sklepik BB, :) ale nie jest to zapewne regułą (tak jak miało to miejsce np u nas w pierwszych edycjach, ale i innych krajach) tylko jedną z zasad, (jak np sekrety w BB11 itp) że uczestnicy za wykonanie zadania tygodniowego otrzymują określoną pulę pieniężną do wydania w sklepiku.
Tak samo jak zasadą w BB10 było za wykonanie zadań określony status żywnościowy.