[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

Także jestem ciekaw.
:)
Ciężko mi obstawić cokolwiek. Ale nie sądzę,żeby był jeden wspólny dom dla wszystkich,
jak w poprzedniej edycji. Z drugiej strony podział domu tylko na 100 dni.
Z kolei BB The Battle też trwał 100 dni i był podział,więc sam nie wiem.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

W sumie już dawno nie było podziału. Bo BB9 zrobili na jeden dom , potem BB10 cała edycja jeden dom , więc mogliby już jakiś podział zrobić. Ale nie biedni i bogaci , tylko coś innego. No i oby dom w BB11 był większy , bo trochę mały był w BB10 , ze względu na to że usunęli piętro. Może teraz piętro wróci?  :gwizd:

Femek

ciekawe by było, gdyby wrócili do domu z lat 2000 - 2002

Toni

I znowu można byłoby nie tak zrozumieć.
Dom w BB9 w środku był jakby jedny (pomijam,że przez pierwszych 36 dni był podzielony),
ale uczestnicy znajdowali się w dwóch różnych częściach.
Pomieszczenie Himmel w domu,pomieszczenie Holle na zewnątrz.
Ewidentnie można powiedzieć,że nie było podziału mieszkańców jak i domu w BB10,oraz w BB7.
W BB8 było arm - reich (biedni-bogaci), BB9 himmel & holle (niebo-piekło).

Damian

Toni wiem o tym. Tylko mówię że nie było podziału w środku w domu po przebudowie. W BB 10 też nie było , więc w BB11 mógłby być.
Femek - na pewno nie. Wszystko idzie do przodu , więc po co wracać do schematu domu za czasów 2000-2001.

Femek

podział domu to żadna nowość... ja bym zobaczył jeden budynek w stylu wieś... wodę nie z kranu ale pseudo kranu, zamiast prysznica to jakaś wanienka drewniana... coś w stylu typowej wsi, kury kogut by budził... albo niech się wprowadzą do pustego domu i każdym zadaniem walczą o meble... bo podział domu to już nic ciekawego... dla mnie najlepsza edycja to BB The Battle.

Damian

Zawsze można zrobić podział na wieś , kury itd i druga część luksus. :)
Swoją drogą też bym zobaczył kury itd. :D

Toni

Tak jak Damian napisał. Też zobaczyłbym podział na dom wiejski i dom luksusowy.
W domku wiejskim to o czym pisze Femek,o części luksusowej nie trzeba pisać. :)
Jeśli prawdą jest o czym pisałem jakiś czas temu,może tak być ze względu na "Die Alm" PRO7.
Moim zdaniem koncepcja ciekawa i jeszcze takiej nie było.
Mimo,że wiejska część już była w BB6,ale było to na innych zasadach.
Część wiejską dałbym tak jak część holle w BB9 czyli na zewnątrz domu.
BB11 jest w okresie letnim można powiedzieć,w maju bywają już upały większe niż w lipcu,
aczkolwiek może być różnie,ale minusowych temperatur raczej nie będzie.
Skoro w części holle mieszkali zimą no to teraz jak najbardziej mogą mieszkać wiejscy poza domem
z kurkami,krówkami itp. :)

Toni

Logo BB11 niby standardowe,niebieskie a jednak inne...
ciekawe gdzie będzie tym razem umieszczone czy w dolnym lewym rogu jak w BB10,
czy tak jak w edycjach 4-9 w lewym górnym rogu.
Fajnie było w Czechach,w prawym dolnym rogu.

https://pinkclusive.de/big-brother-11-am-2-mai-gehts-los-18340/

Damian

Mam pierwsze zdjęcia z budowy! posiadam je z Big Brother Radio De.
Jestem bardzo ucieszony ponieważ nareszcie będą nowe ściany , wyburzają pole meczy oraz stare ringi kamerowe. To będzie świetny nowy dom Wielkiego Brata!

Ogród będzie mniejszy co widać na zdjęciach. Ale nareszcie nie będzie tych brzydkich ścian oraz zacieków. To na pewno będzie bardzo luksusowy dom.  :yeah:

Femek

nie będzie okien, ani podziału... jak na razie widać tylko jedne drzwi do ogrodu.

Toni

Jestem także ciekaw czy nadal będą tzw. mecze.
W poprzedniej edycji były zadania tygodniowe, mecze tylko w poniedziałkowych live-show.
Jestem przejedzony już tymi meczami,ciągną się one od BB-The Battle,to już 8 lat!
Jeden z portali podaje właśnie,że ma ich już nie być.

Toni

Panorama internetu podaje program tv już do połowy maja.
Poniedziałkowe live-show Big Brother - Die Entscheidung krócej niż w poprzednich edycjach,
21:15 -23:00,aczkolwiek w BB10 kilka razy też był do 23:00.
Być może tylko na początku tak będzie,a później normalnie do 23:15.
Start BB11 - 21:15- 0:15.

Femek

jednak widać, że do ogrodu są dwie pary drzwi ( czarne i te jasne ), ale właśnie też czytałem, że w tej edycji nie będzie meczy.

Damian

Nie będzie meczy. Przecież widać że wyburzyli pole meczy , na pewno nie będzie. :)
Femek - te drzwi to po prostu pozostałość po poprzednich edycjach i tyle.