[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

Przy takiej ilości mieszkańców aby w finale znalazło się pięć osób wyjścia musiałyby być od jutra co tydzień.
Tak więc także nie spodziewam się nowego uczestnika za Tima.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

No dokładnie. Tylko z drugiej strony chciałbym zobaczyć nowe twarze w domu.

Toni

We wczorajszym odcinku Hedia wspominała ze jeśli tak to ma wyglądać że wszyscy do niej mają pretensje o to że udała się do mystery zone, odgadnęła sekret Tima i że z tego powodu opuścił on dom to nic tu po niej bo to bez sensu, nie ma ochoty na coś takiego. Jeśli Hedia zrezygnowałaby sądzę że wszedłby ktoś nowy. Z drugiej strony osoba która wchodzi w trakcie programu zna przecież sekrety mieszkańów :) więc nie wiem jak miałoby to wyglądać.

Co do biletu do finału to jednak zapewnia on immunitet od wszystkich nominacji. Uczestnik otrzymując taki bilet automatycznie znajduje się w finale chyba że w trakcie ktoś odgadnie jego sekret wówczas bilet przepada i może zostać nominowany przez innych.

Dobre wyniki podczas piątkowego odcinka. Oglądało go prawie 800 tyś widzów. Po raz pierwszy w tej edycji większą widownię miał BB niż nadający przez stację Vox w tym samym czasie program "Das perfekte dinner".

https://youtube.com/watch?v=it8XmYFIYfU

Toni

Z ostatniej chwili. Dziś w godzinach porannych Hedia udała się do mystery zone w celu odagdnięcia sekretu Jordan. Nie udało jej się. Jest nominowana.
Sądzę że wolała sama siebie nominować niż mieliby to zrobić dziś mieszkańcy bo z pewnością byłaby nominowana.

Damian

No nieźle! rozkręca się akcja! a więc ten bilet to jednak do finału jest. :)

Toni

Potwierdzam że jest to bilet do finału. Z drugiej strony tak się zastanawiam, przecież do finału mogłaby zaistnieć taka sytuacja że mieszkańców z biletami byłoby więcej niż miejsc w finale i co wtedy? Poza tym co z tymi którzy nie mieliby biletu? musieliby nagle tak ot odpaść? Nie rozumie tego.

podmark

Bilet do finału jest zapewne tylko jeden, cała reszta - w rękach widzów.
A bilet jest przechodni - jego posiadaczem jest osoba, która jako ostatnia odgadła sekret współmieszkańca.

Toni

Czyli rozumie że mieszkaniec który otrzymał bilet a w momencie gdy inny uczestnik odgadnie sekret innego mieszkańca to biletu nie otrzyma.

Toni

Wczorajszy "Big Brother - Die Entscheidung" był super! :)
Najfajniejszy, najśmiejszniejszy był mecz z udziałem Valencii. :) Ona musi zostać! Teraz to widzowie zadecydują. Na szczęście dobrowolnie domu nie opuści (a tak mówiła niestety, że nie ma siły już, poza tym fizycznie czuje się zmęczona, żadnej energii, zero motywacji skądkolwiek, jedzenie beznadziejne itp) ze względu na to że przemówił do niej jej chłopak.
A jednak. Nowy mieszkaniec. Barry, drugi który uzyskał po Timie najwięcej głosów od widzow by wejść do domu. Tajemniczą vipowską mumią jakże inaczej okazał się tak jak myślałem - Ross Antony.
Co do wyniku nominacji to jestem zaskoczony że nominowana jest Fabienne i Rayo.
Hedia znowu wszczęła wczoraj awanturę podczas nominacji na żywo. WRR Mam nadzieję że to ona odpadnie!
Najpierw mówi Lisie (co można było zobaczyć w odcinku daily) że przeprasza ją za swoje zachowanie itp a w czasie nominacji mówi jej że jest fałszywa, prowokuje do awantury itp. Hedia - RAUS!

Oto jak wygląda głosowanie na najlepszego mieszkańca po dwóch tygodniach trwania BB11.
https://bbfun.de/Big-Brother-11-Aktuelle-News.php#1

Zdjęcie Valencii podczas meczu. Została wybrana podczas głosowania widzów.
Mogli wybrać tylko spośród mieszkanek domu Wielkiego Brata. :)
https://bbfun.de.dedi968.your-server.de/Bilder/hering/BB11/Nuus/LS160511_1.jpg
Vipowska mumia - Ross Antony
https://bbfun.de.dedi968.your-server.de/Bilder/hering/BB11/Nuus/LS160511.jpg

damian733

witam ja tez sledze big brother 11 ale tylko i wylacznie przez neta i to tylko ze stronek bbfun.de i https://bigbrother.de znacie lub korzystacie jeszcze moze jakies inne stronki o tematyce obecnej i poprzednich edycji big brother. ubolewan tez niestety ze w polsce nie robi sie juz big brother zbyt szybko wyczerpany temat a w niemczech z edycji na edycje widzimy coraz to lepsze widowiska i dalo sie dalo sie ale polska to niestety kraj zacofany ;( pozdrawiam

Toni

:) Co do stron które zawierają informacje na temat poprzednich edycji to także mogę polecić stronę https://bbfun.de/, moim zdaniem jest najciekawsza i na niej jest w miarę duże archiwum.
Prawdą jest że Big Brother w Niemczech jakby narodził się na nowo gdyż edycje 7-9 nie cieszyły się jakimiś super wynikami oglądalności (druga połowa szóstej edycji także, stąd w listopadzie zapowiedziano finał na koniec lutego) i zapowiadało się na dłuższą przerwę a tu proszę.
Od poprzedniej 10.edycji wyniki wzrosły. W tej edycji producenci też nie mają co narzekać bo nie jest źle.
Pomysł z The secret na podstawie Secret story moim zdaniem udany. Edycja ciekawa, ciekawi ludzie, fajny dom. Wszystko jest tak jak być powinno.

Damian

A ja znowu nie mogłem oglądać Ringu!  :obrazony: Toni co był za mecz? :) No i fajnie że nowy mieszkaniec, tylko ciekawe jak to będzie z czołówką. Zniknie Tim i pojawi się ten nowy? A za tydzień już Ktoś odpada?

Toni

Tak, jedna z nominowanych mieszkańców czyli Fabienne, Hedia, Jasmin, Timmy, Rayo, Valencia odpada w najbliższy poniedziałek. Mecz był super! Valencia mogła wybrać spośród mieszkanek tą która będzie jej towarzyszyć podczas meczu. Wybrała Ingrid. Mecz odbył się w match roomie.
W pomieszczeniu było ciemno. Znajdowały się w nim pajęczyny oraz różne inne dziwne rzeczy(przemieszczanie było możliwe za pomocą sznurka, poza tym potem WB naprowadzał na zasadzie ciepło zimno) oraz pięć akwariów w których znajdowały się różne zwierzęta :) (karaluchy, szczury, węże) oraz znak zapytania który musiała poszukać
i wyjąć, wówczas Wielki Brat zadawał jej pytania. Odpowiedziała na cztery pytania. Nagrodą będą specjalne posiłki dla czterch wybranych przez nią osób. Wybrała siebie, Ingrid, Jordan oraz Fabienne. Publiczność tak się śmiała podczas tego meczu jak Valencia piszczała i wydawała różne odgłosy że masakra. :) Sam się do siebie śmiałem oglądając to. Ostanią stacją była mumia vip która przestraszyła ich. Naprawdę całe wczorajsze live show super które przedłużyło się do ok 23:25.

Kolejne zadowalające wyniki oglądalności.Wczorajszy daily odcinek oglądało 970 tyś widzów,
program live show 1,42 miliona widzów.

https://bbfun.de/modules.php?name=BigBrother-11-Bilder&file=displayimagepopup&pid=1270&fullsize=1

Dziś Daggy odgadnęła sekret Fabienne i Timmy'ego. :) Nic dziwnego gdyż od kilku dni za dużo czasu spędzali ze sobą razem a to dało podejrzenie że mogą się znać, być parą, małżeństwem, z drugiej strony niekoniecznie.
David i Jordan się nie są małżeństwem na zewnątrz a też spędzają ze sobą dużo czasu w domu.

Damian

Właśnie obejrzałem film z meczu na oficjalnej stronie. Nieźle się uśmiałem!  :ubaw: Najlepsza była mumia która wstała , a Valencia ją po prostu olała! :D Myślała że może ta mumia ma znak zapytania i ciągnęła ją za włosy. Haha!

Femek

ale nie rozumiem, przecież ten nowy ma w domu telewizor i pewno zna sekrety innych czy jak to jest ?