[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

W tej edycji wygląda na to że w poniedziałkowych live show będą mecze. Spośród drużyny przegranej (czy też jeśli będą indywidualne zadania) do strefy karnej trafią Ci którzy przegrali, bądź wybrane osoby z drużyny przegranej. Gdy mieszkaniec złamie regulamin z pewnością też tam trafi.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Val znów działa na nerwy mieszkańcom. Coś mi się wydaje że to niestety ona odpadnie w pierwszym raus-voting.
Szkoda będzie, :( aczkolwiek do tego czasu (23.maj) może inni nominowani bardziej podpadną. :)
Mam nadzieję że sama dobrowolnie nie opuści programu ze względu na zabranie kosmetyków.

Damian

Jeśli przedłużą program ( w co wątpię ) to albo do końca sierpnia albo września?  To by było dziwnie. Bo chyba nigdy w Niemczech nie było BB we wrześniu.

Femek

Druga edycja była realizowana od 16.09.2000 do 30.09.2000

Damian

No ale to dawno było. Teraz jakoś nigdy nie ma we wrześniu. Więc jeśli mięliby przedłużyć to pewnie do końca sierpnia.

Femek

Big Brother 5 i 6 też były m.in. we wrześniu

Damian

Dzień 10: Niezły ubaw miałem widząc zadanie tygodniowe. W każdym momencie kiedy mieszkańcy usłyszą gong, to muszą stać w bezruchu. Najlepsza była Hedia, nie wytrzymała  śmiała się, widząc jak każdy stoi nieruchomo.  :ubaw: Tyle że to zadanie to kilka sekund, a potem znowu rozmowy. Ale i tak jest już lepiej. Później wszyscy mięli pretensje do Cosimo, o to że po gongu się ruszał i gotował dalej.

Toni

We wrześniu tak jak Femek pisze odbyła się 2.edycja, ale to było dawno temu, natomiast edycja piąta i szósta to co innego bo były to edycje roczne. Jesli przedłużą obecną edycję to moim zdaniem powiedzą o tym w drugiej połowie czerwca gdy będzie półmetek czasu trwania ze 100 dni.
Nie ma co się sugerować że we wrześniu dawno temu BB był nadawany to zapewne jeśli przedłużą program to do końca sierpnia. Moim zdaniem jeśli przedłużą to np ze 100 do 150 dni a wówczas wyszłoby że trwałby do prawie końca września. Zobaczymy. Moim zdaniem nie przedłużą.
Wcale bym się nie zdziwił jakby Valencia, Lisa i Cosimo mieli zapłacone za udział w programie.
Tak jak pisałem są to osoby znane w telewizji, są kolorowymi postaciami dzięki którym się dzieje co byłoby założeniem producentów (o dziwo Lisa jak narazie jest spokojna i żyje w zgodzie). :)

Co do wczorajszego odcinka to największe ścięcie było z Hedią i tak jak pisałem wczoraj że mam nadzieję że któryś z mieszkańców bardziej podpadnie innym mieszkańcom, widzom niż Valencia no i proszę. Hedia. :)
Miała pretensje o to (bezpodstawne!) że jak weszła z ogrodu do domu Lisa, Ingrid, Valencia siedząc na kanapie
akurat nie rozmawiały. Hedia stwierdziła że obgadywali ją i jak weszła to musieli przerwać. :)
Wcale tak nie było. Ale była akcja! :)
Co do zadania tygodniowego to olewka total. Już wiadomo że nie zaliczą go.

Toni

W dzisiejszym odcinku m.in. kara Wielkiego Brata za częste łamanie regulaminu przez mieszkańców.
Największym zaskoczeniem które miało z kolei dziś miejsce jest odgadnięcie przez Hedie sekretu Tima. :)
Hedia zdobyła złoty bilet do finału, immunitet chroni ją od najbliższych nominacji!!! WRR
Tim zostaje nominowany automatycznie także w drugich nominacjach za zdemaskowanie sekretu przez Hedie.

Damian

:buzz: Odgadła sekret, no nieźle! a to dzisiaj będzie pokazane jak zdobywa bilet do finału?

Toni

Miało to miejsce wczoraj czyli będzie to w dzisiejszym odcinku. Też myślałem że jak mieszkaniec odgadnie sekret uczestnika to otrzyma bilet do finału a to jest bilet który jest jakby immunitetem od najbliższych nominacji.
Z drugiej strony dobrze, bo nie chciałbym żeby np taka Hedia znalzła się w finale już dwunastego dnia. WRR :)
Uważam że i tak i tak w następnych nominacjach znajdzie się na liście.

Damian

A to nie jest bilet do finału?!  :szok: Ale dziwnie, nazywają to final ticket, no to wstęp do finału.

Toni

No więc właśnie nazwa wskazuje że to bilet do finału i immunitet od wszystkich nominacji a jednak nie jest tak.
UWAGA! Dziś ok godz. 15stej Tim dobrowolnie opuścił dom Wielkiego Brata.
Dziś także Jasmin próbowała odgadnąć sekret Timmy'ego. Nie odgadnęła. Jest nominowana.
Z kolei Steve jako agent Wielkiego Brata otrzymał od niego pierwsze zadanie. Zaczyna się dziać!

Najbliższy "Big Brother - Die Entscheidung" także do 23:15.

Damian

:szok: Opuścił dom? no nieźle!
A co to za tajne zadanie Toni? nie wiesz co Steve będzie musiał robić? może takie akcje jak w BB11 Uk? Super by było! :)

Toni

Niestety źle zrozumiałem. To nie tajne zadanie od Wielkiego Brata. :(
A szkoda bo mógłby WB zacząć kombinować coś z agentem Stevem. :)