[Niemcy] Big Brother 10

Zaczęty przez Damian, Pn, 17 Sie 2009, 20:45:00

kamil2505

Mimo że wieje nudą ostatnio oglądalność wciąż utrzymuje się na przyzwoitym poziomie i oglądalność poniedziałkowego "Ringu" sięgnęła powyżej 1,4 miliona widzów. Warto dodać, ze to najlepszy wynik od marca. Poza tym jest to tym bardziej ciekawe, że mamy lato, a program wydłużono do 3 godzin i rozpoczyna się o 20:15 (wcześniej rozpoczynał się o 21:15).

Na temat odchodzenia od zadań tygodniowych. "Big Brother" przez dziesięciolecie zmienił się nie do poznania. Dlatego też trudno bylo polskim widzom zaakceptować, ze uczestnicy polskiej edycji "Big Brother 4.1" mieli w salonie plazmę, a na ścianie zegar. Oczywiście pomijam tu wykonanie ATM-u, ale jest to znak, że Polacy nie lubią "nowości" i zmian w czymś co dobrze znają.

Damian

Kamil na ścianie nie było zegara , był tylko na zdjęciach sprzed premiery. Później uczestnicy zobaczyli zegar w kuchni bodajże na kuchence. Telewizor za czasów BB w tvn też był , tylko w razie potrzeby odbierali go ze spiżarni. Więc to na pewno nie chodziło o takie drobiazgi jak plazma czy zegar. A co do Niemieckiego BB. to tylko kwestia czasu kiedy ogłoszą casting do 11 edycji. Pewnie na finale znowu powiedzą.

Damian

Dzisiaj Robert opuścił dom Wielkiego Brata , chodzi albo o to co powiedział do Klausa o czym wspomniał Pudelek , ale chyba raczej o te zwierzę , nad którym się znęcał.

Pudelek

tydzień 27
Po za rasizmem, znęcaniem się nad zwierzętami i porównaniami do Hitlera, Robert będzie się kojarzył widzom jeszcze z pedofilią ponieważ podobno chwalił się swoimi podbojami wśród czternastolatek.
Jenny po odejściu Roberta wreszcie pokazali z innej strony niż tej, w której krzywi się za sprawą Klausa. Niestety i tak została właśnie wyeliminowana. Nie ma już żadnej alternatywy dla tych którzy nie są za Klausem...
Klaus ostatnio się uspokoił. Nie musi działać bo zamiast niego innych uczestników prowokuje Marc (którego Klaus podpuszcza). A jak Marc przestaje szczekać to zaczyna baba Anna...

Damian

Mnie denerwuje już ten cały Klaus , wiem że szanse są małe że on nie wygra , ale jak dla mnie on nie zasługuje na wygraną.

Pudelek

W poprzedniej edycji chyba najbardziej zapamiętanym zadaniem było zdobycie gwiazdki znajdującej się w mydle, które trzeba było zużyć myjąc drugiego uczestnika. (W zadaniu brali udział Annina i Benny).
W tej edycji pojawił się odpowiednik. Nominowani uczestnicy musieli stopić lodową bryłę i większość skorzystała z pomocy innych:
https://express.de/news/promi-show/big-brother/-/2402/4508920/-/index.html
Ostatnio w związku z brakiem pomysłów postawiono oczywiście na erotykę i zrobiono uczestnikom sesję w bikini:
https://express.de/news/promi-show/big-brother/-/2402/4507388/-/index.html
Trochę za późno. Obecnie nie ma już chyba tutaj atrakcyjnych uczestników i teraz muszą robić zdjęcia w bikini babci Annie cierpiącej na bielactwo...

Pudelek

tydzień 28
Było trzech na trzech. Czyli Ci co są z Klausem i Ci co przeciw niemu.
Klaus i Marc postanowili zadbać o notowania babci Anny i tak atrakcją tygodnia było obmacywanie jej tyłka przez Klausa ku jej podniecie oraz siadaniu na jej kolanach Marca, który się dziwnie o nią ocierał. Przyniosło to skutek i podczas dzisiejszej eliminacji babcia dość szybko stała się bezpieczna, a do ostatniej chwili walczyli Klaus (który ma równie dużo przeciwników co zwolenników)  i Manuela.  Odpadł Klaus wbrew wszystkim sondażom!!!

A za tydzień (wreszcie) finał!
Kolejność jaką obstawiam:
1 - Timo (w tym zestawieniu faworyt ale ogólnie średniak),
2 - Natascha (totalnie bezbarwna małolata, którą uczestnicy oszczędzali),
3 - Marc (typ gostka reklamującego gacie w gazetce z ofertą hipermarketu),
4 - babcia Anna (chyba się nie zdarzyło by ktoś w tym wieku oraz z tak paskudnym charakterem dotarł do finału!) - FENOMEN tej edycji (drugi po Klausie).
5 - Manuela )kolejna bezbarwna, którą mieszkańcy lubili atakować)

Program trwał 200 dni, a w finale jest tylko jedna osoba, która była w nim trochę ponad 50 dni!

Damian

Nie wierzę!  :buzz: Klaus wyeliminowany! normalnie nie wierzę , byłem pewien że on zwycięży , jestem w szoku. Teraz tylko mam nadzieję że programu nie wygra beznadziejny Marc , już wolę Babcie Anne.

Damian

Nuda. Każdy wyczekuje finału który już za pięć dni. Ja nadal nie mogę uwierzyć w to że dom Wielkiego Brata opuścił Klaus. Fajne w tej edycji jest to że każde zadanie na polu meczy ma jakieś znaczenie , a nie jak to było w BB9. Ciekawe jest to czy będzie BB11.

Pudelek

Cytat: Damian14ch w Śr, 04 Sie 2010, 14:48:48
Ja nadal nie mogę uwierzyć w to że dom Wielkiego Brata opuścił Klaus.

To była manipulacja! Wszystkie sondaże wskazywały, że odejdzie Manuela, która nie ma zwolenników i w finale zajmie ostatnie miejsce. W którymś wywiadzie z kimś z produkcji było powiedziane, że Klaus nie wygra (pomimo wielkiej popularności). Z drugiej strony taki zwycięzca to rzeczywiście obciach.

Damian

No , bo to bardzo dziwne było , ja tam w sumie nie chciałem żeby wygrał , no ale manipulacji też nie chcę , myślałem że chociaż w tamtym BB nie ma manipulowania , jak widać myliłem się.  :plask:

Pudelek

Dobrze, że ogłosili wyniki w ostatnich minutach programu na żywo. Gdyby odbyło się to wcześniej to (zbulwersowani wynikami) ludzie w studiu roznieśliby prowadzącą przed końcem programu.

https://express.de/news/promi-show/big-brother/1--fan-stellte-strafanzeige-gegen-big-brother/-/2402/4528880/-/index.html
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jakiś facet złożył doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez stację RTL II, która według niego manipulowała głosami telefonicznymi. Ten widz domaga się ponownego przeliczenia głosów. To musi być nie fan, a fanatyk programu.

Uśmiałem się widząc oburzenie babci Anny po tym jak zaobserwowała radość pozostałych po odejściu Klausa. W poprzednim tygodniu najbardziej ubawiła mnie również babcia Anna, która z niesmakiem stwierdziła, że pozostałe uczestniczki nic nie robią tylko cały czas piorą albo bluzeczkę albo sweterek... (A co niby innego mają robić? Gadać z babą, która ciągle się ich czepia?!)
Obstawiam, że w tym ostatnim finałowym tygodniu jedyną atrakcją będą pretensje babci w stosunku do wszystkich. Już nawet na to wskazują zapowiedzi kolejnego odcinka.

Damian

Ciekawe czy rzeczywiście jeszcze raz głosy zostaną przeliczone? Może będzie taka akcja jak u nas w BB1? że Klaudiusz wrócił do domu , i głosowanie odbyło się raz jeszcze? ale na to już za późno , bo w Poniedziałek finał programu. Jestem ciekaw co teraz będzie. A ta Manuela jak się cieszyła , że wygrała z Klausem , ale i tak w finale ma ostatnie miejsce ( tak wskazuje ankieta BBFUN , i wątpię by to się zmieniło).  :he?:

Damian

Dzisiaj wielki finał Big Brother 10!
Już wczoraj mieszkańcy musieli wysprzątać dom a także dom opuściły kury. W ostatnim tygodniu do domu weszło kilku ex mieszkańców. Wczoraj opuścili dom , jak w każdej edycji finaliści zostali zaproszeni do pokoju w którym czekali na nich fryzjerzy.
Zdjęcia:BBFUN

Damian

Timo zwycięzcą Big Brother 10! :prosi:
Wszystko poszło po mojej myśli.  :yeah:
Pierwsze miejsce Timo , drugie Marc , trzecie Anne , czwarte Natascha i piąte Manuela. Wszyscy opuścili dom Wielkiego Brata ogrodem przez pole meczy. Już jest informacja że wystartuje Big Brother 11 , tylko nie wiem kiedy. No i wczorajszy finał oglądało mało osób , nawet producenci byli zdziwieni sukces całej edycji , a finał słabo oglądany. Ja myślę że to za sprawą wyjścia Klausa , ludzie się wkurzyli  i nie oglądali. Mimo wszystko ta edycja była sukcesem.