[Niemcy] Big Brother 06: Das Dorf

Zaczęty przez Showmag, So, 18 Gru 2004, 16:38:34

Kamil

ma ktos fotki jak wygląda dom w "Big Brother : Wioska"?

To jakie w sumie już edycje mieli Niemcy?

Pudelek

Trzy pierwsze edycje były zwykłe, czwarta edycja - BB Bitwa, piąta - roczna, a szósta miała być edycją forever i jest to wersja Big Brother Wioska.
Ze zdjęciami spróbuj na oficjalnej stronie https://bigbrother.rtl2.de/ .

alexander

Big Brother 7 ma być edycja zwykła telewizja RTL2 ma zamiar sprzedać licencje na 7 edycje programu kanałowi RTL. Telewizja RTL2 ma nadzieje ,że dzięki temu zwiększy się oglądalnosć programu bo jak można zauważyć niemieckiej telewizji bardzo podoba się te reality show i z moich ostatnich wiesći wnioskuje ,że RTL chce kupić BB7 i nawet BB8 i zrobić edycje WORLD. Gdzie w programie udział wzieli by uczestnicy z róznych krajów.

podmark

a działa u Was strona www.bigbrother.de  ?? Bo u mnie nie a szkoda :(

alexander

joker

mi się też strona nie odpala.
hym... RTL normalny chyba mam w swojej ubogej ofercie telewizyjnej, ale niemiecki nie bardzo czaję (mimo 5 lat nauki!!), world edycja - przydala by się, w niemczech jest tylu polaków to może by kogos wzięli :)

podmark

Już w najbliższą niedzielę odbędzie się Wielki Finał niemieckiej edycji "Big Brother - Das Dorf". Mimo, że edycja - podobnie jak poprzednia - trwała rok, to nagroda jest już sporo mniejsza - nie milion, a jedynie 250 tysięcy Euro. No cóż - słabe wyniki oglądalnoscią sporo zmniejszają nagrody nie tylko w Polsce (BAR Europa), ale także u naszych zachodnich sąsiadów..

Showmag

Niemcy: finał "Big Brother 6: Das Dorf"
Niedziela, 26.02.2006, 23:46

Dzis, po 363 dniach zakończyła się w Niemczech szósta edycja "Big Brother'a", pod nazwą "Big Brother 6: Das Dorf" ("Big Brother 6: Wioska"). Program trwał od 1 marca 2005 roku i wzięło w nim udział 59 uczestników. Zawodnicy zamieszkiwali specjalnie wybudowaną Wioskę Wielkiego Brata, w skład której weszły między innymi: miejsca pracy, budynki mieszkalne oraz sauna, siłownia, Wielki Bar i ogród z basenem. Kompleks został zbudowany niedaleko Hamburga, na terenie o wielkosci 25 tysięcy metrów kwadratowych. Przez pierwsze miesiące uczestnicy byli podzieleni na trzy grupy: Szefów, Asystentów i Pracowników. Każda z grup żyła w innych warunkach, w domach o wyposażeniu adekwatnym do posiadanego statusu. Szefowie żyli w luksusie, Asystenci- w warunkach standardowych, a Pracownicy musieli zadowolić się najgorszymi warunkami. Każdy z zespołów musiał wykonywać inny rodzaj pracy. Mieszkańcy znaleli zatrudnienie w warsztacie samochodowym, pracowni i zagrodzie. Za dobrze wykonaną tygodniową pracę, uczestnicy otrzymywali odpowiednie wynagrodzenie. Za le wykonane zadania na mieszkańców czekała kara: degradacja do niższego poziomu, cięższa praca i gorsze warunki mieszkaniowe. Póniej zasady programu zmieniano, dzieląc uczestników na biednych i bogatych, czy wprowadzając do Domu Wielkiego Brata grupę vipów. Szósta edycja niemieckiego "Big Brother'a" miała być tzw. edycją "forever", czyli taką, która w zamierzeniach miała trwać wiecznie. Koniec końców, program trwał krócej niż piąta, roczna edycja "Wielkiego Brata". Jednym z największych wydarzeń "Big Brother 6: Das Dorf" był slub dwójki uczestników: Marco i Bettiny. Zdarzenie to miało miejsce 26 grudnia 2005 roku i było emitowane na żywo. Po 363 dniach zmagań, w wielkim finale o wygraną walczyło 6 osób, które spędziły w Domu Wielkiego Brata od 106 do 274 dni. Zwycięzcą "Big Brother 6: Das Dorf" został 34-letni Michael Knopf, który do programu wszedł 25 wrzesnia 2005 roku i przetrwał w nim 155 dni. Michael uzyskał 52% głosów widzów, a w nagrodę otrzymał 250 tysięcy euro. Już dzis wiadomo, że jesienią "Wielki Brat" powróci do Niemiec w kolejnej, tym razem klasycznej odsłonie.

[showmag.info]

podmark

Cytat: AdminJednym z największych wydarzeń "Big Brother 6: Das Dorf" był slub dwójki uczestników: Marco i Bettiny.

Hehe - Polacy byli pierwsi ze slubem w reality show :yeah:

voytasss

Bg Brother w Niemczech był po prsotu zajefajny. codziennie o 19:00 oglądałem co się dzieje u nich dzieje. Na początku byłem sceptyczny do nowej formuły i wisoki Big Briother ale póniej mi się spodobała. Najlepszymi uczestnikami wg mnie byli Bettina, Giuseppe Gina i oczywiscie piękna Ginny. :devil:  To był cudowny czas kiedy mogłem ich wszystkich oglądać. Szkoda że to już koniec. Ale czekam na jesienną już siódmą edycję. Na pewno będzie super. Choć jak zwykle będę tęksnił za tamtymi uczestnikami :( jakos się przyzwyczaję. :) :zabek:
Gross Bruder wird kommen.  :)

Jacy mieszkancy wam się najlepiej podobali z tamtej edycji?? Czy taka edycja miałaby wzięcie w Polsce?

Jesli chodzi o wydarzenia w szóstej edycji Wielkiego Brata w Niemczech to na pewno był nim sam fakt że jest to edycja forever.  :) A największym wydarzeniem tej edycji to było niezaprzeczalnie narodziny cielaka. Po prostu to było swietne:) Ludzie pierwszy raz to widziałem. Kolejnym to na pewno też był ten slub Bettiny ale to już znamy z Baru 1 więc nie było to dla mnie wielkim zaskoczeniem :/ Cała wioska była extra zbudowana i te domy mieszkalne i budynki w których pracowali stały na wysokim poziomie. szkoda że ta edycja się skończyła tak szybko. Jakie wg was były wyudarzenia w tej edycji?? :hungry:

Big Brother Fan

Ja również oglądałem Big Brother 6 Das Dorf i muszę przyznac, że była to jedna z najciekawszych formuł Wielkiego Brata jaką udało mi się obejrzec  ;)  Co do moich faworytów to byli nimi Michael ( dobrze ,że wygrał !  :bravo:  ), Ginny ( niezła lasencja  :love:  ), Ivan ( fajny gosciu  :cwaniak:  ) i Heike ( bardzo ciekawa osobowosc ), najmniej podobała mi się Michelle.Z niecierpliwoscią czekam na kolejną już 7 edycję niemieckiego Wielkiego Brata, tym razem w swej klasycznej odsłonie.Pozdro ! :zabek:

Toni

Dla wszystkich tych którzy nie oglądali BB6 czyli edycji "Das Dorf" piętnastominutowy odcinek daily, dzień 2.
Bardzo fajne były przerywniki w trakcie programu, ponadto intro też fajne było oraz np zakupy w wirtualnym
BB shopie. Najmniej do wydania mieli mieszkańcy z części hiwis (biednej, którzy pracowali przy zwierzętach, więcej mieli z pomieszczenia normalnego, którzy pracowali w warsztacie samochodowym, a najwięcej z domku bogatego którzy pracowali w domu mody). Wogóle edycja nudna nie była.
Uczestnicy przeróżni. Przewinęło ich się sporo z uwagi że BB6 był drugą z rzędu roczną edycją.
Czy jest ktoś kto oglądał BB6 i nie pamięta np Bettiny? która była od dnia 14stego, albo Juanity która była od pierwszego dnia. :)

https://youtube.com/watch?v=1dCU5hQHCnU&feature=related

Bardzo podobały mi się challenge jakie każdy z mieszkańców miał (gościły one w trzech edycjach z rzędu BB4-BB6). Oto jedno z nich jakie miała Marion w BB6.

https://youtube.com/watch?v=HRKiOUdBA5I
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

podmark

Cytat: Toni w Śr, 25 Maj 2011, 07:32:37
Najmniej do wydania mieli mieszkańcy z części hiwis (biednej, którzy pracowali przy zwierzętach, więcej mieli z pomieszczenia normalnego, którzy pracowali w warsztacie samochodowym, a najwięcej z domku bogatego którzy pracowali w domu mody.
To nie było do końca tak, jak mówisz.
Mieszkańcy najbogatszego domu byli szefami poszczególnych "zakładów pracy" (początkowo apartament był zamieszkiwany przez 3 osoby): jeden był szefem warsztatu samochodowego, drugi obory, a trzeci atelier. Domek normalny zamieszkiwany był przez kierowników poszczególnych zakładów, a w najuboższym mieszkali robotnicy.

Toni

Nie rozumie różnicy pomiędzy szefami poszczególnych zakładów pracy a kierownikami (którzy zamieszkiwali w domku normalnym). W domku normalnym zamieszkiwały osoby ktore pracowały w stajni, jak i w warsztacie samochodowym. Prawda jest taka że najmniej otrzymywali Ci co pracowali przy zwierzętach w sensie taka osoba otrzymywała najmniej na swoje wirtualne konto którego zawartość otrzymywana była po wyjściu z programu (jako decyzji widzów) lecz nie po wyjściu dobrowolnym, ale także przekładało się to potem na wydatki w bb shopie.
Kto mieszkał w jakiej części w trakcie programu ulegało dość częstej zmianie. Giuseppe też został także szefem i w tym czasie mieszkał także w części najbiedniejszej, jednak na początku było tak jak napisałeś.
Szefowie w domku bogatym, w części normalnej i biednej różnie. Jedni z domu biednego pracowali w warsztacie samochodowym, z domu normalnego w stajni.
Koncepcja tej edycji była super.

Toni

Teraz tak przeglądając edycje BB w Niemczech przypomniało mi się o pewnym programie.
Nie wiem czy wiecie ale zaraz po finale 6. edycji BB w jednym z części domu (a dokładnie w domu nr 9 -  lux dom) odbył się program który emitowała płatna telewizja Premiere. Program nazywał się "Der Container Exklusiv".
Była to kopia Big Brother'a. Poniedziałkowe live show prowadził Christian Molmann (bardzo znany uczestnik BB2, oraz współprowadzący później BB5).
Program trwał od 26. lutego do 5. czerwca 2006r (wg planów miał zakończyć się 31. lipca po 150 dniach, lecz zakończył się po 94 dniach ze względu na niską oglądalność). Dla mnie było to chore, żeby po dwóch latach
w sposób ciągły emisji BB (tym bardziej że w trakcie 6. edycji oglądalność spadła) którakolwiek ze stacji postanowiła zaraz po finale emitować dalej program typu kontenerowy, no ale cóż.
W programie coprawda uczetnicy nie byli przeciętni, ciekawe dość osobowości.
W finale znalzło się sześciu uczestników. Zwycięzcą został Sergej. Otrzymał 100 tyś euro (wcześniej miało to być 150 tyś. euro). Na 18 uczestników któzy wzięli udział w programie pięciu zrezygnowało dobrowolnie.
Logo programu bardzo podobne do BB. https://tvwiki.de/images/9/99/Dercontainer_logo.jpg