[Australia] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Śr, 06 Lis 2013, 17:09:17

Toni

W jutrzejszym odcinku pojawi się nowa uczestniczka ... śpiąca w ogrodzie. :)

Big Brother: MONDAY after NEW The Big Bang Theory on Channel 9!

We wtorek DOUBLE FAKE EVICTION.
Fake eviction uczestnik uda się zapewne do sekretnej części domu gdzie będzie Ben.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Nowa uczestniczka nazywa się Marina, ma 30 lat, pochodzi z Kazachstanu.
Od dziesiątego do dwudziestego roku życia mieszkała w Nowej Zelandii, obecnie w Adelaide.
Pojawiła się w ogrodzie jako sleeping beauty. Leo gdy ją pocałował, obudziła się. :)

Nowe zadanie. BB Radio, które były w zeszłym roku jak i chyba dwa lata temu także no ale dobra.
Nową głową domu została Skye.

Toni

Moje typy co do dzisiejszych dwóch eviction.
Real Eviction Sandra. Fake Eviction Lawson bądź Travis.

Wczorajszy daily obejrzało 637 tysięcy widzów.

Toni

Trav jako pierwszy opuścił dom jako fake evictee.
Udał się do sekretnej części domu. Dołączył do niego nie bez powodu Ben gdyż to właśnie Ben w zeszłorocznej edycji był na miejscu Travisa, uczestnikiem fake evictee.
Real Eviction - Sam. Zaskoczony. Myślałem, że będzie to Sandra bądź Lawson.
Zaskoczony jeszcze bardziej jestem tym, że najwięcej save głosów zdobył Trav. 37%.
Sam 7%, Sandra 9%, Lawson 13%, Priya 16%, Jason 18%.
To Jason moim zdaniem powinien mieć te 37%.

Jutro Live Nominations.

Toni

NOMINATIONS.

Marina naturalnie z immunitetem i bez możliwości nominowania, z kolei Travis miał taką możliwość.
W tym tygodniu nominowanych jest pięcioro uczestników.

PRIYA - 11
SANDRA - 10
RYAN - 7
DAVID - 6
JASON - 6

Skye, head of house skorzystała aż siedem razy by podejrzeć kto i gdzie znajduje się na liście nominacyjnej.
Przyznała dwa razy po dwa punkty Davidowi.
Oprócz tego wygrała pięć tysięcy dolarów. Zadanie jej polegało na tym, żeby znaleźć spośród kilkunastu monet, tych pięć "prawdziwych" nie czekoladowych. Tyle ile czasu jej to zajęło tyle też uczestnicy mogli widzieć jej pobytu w pokoju zwierzeń i nominacji (nie dzisiejszych).

Wczorajszy DOUBLE FAKE EVICTION NIGHT LIVE obejrzało 628 tysięcy widzów.

Toni

Zadanie BB Radio zaliczone.
Z uwagi na to, że BB AUSTRALIA 2014 jest na półmetku (niestety) Brat pozwolił mieszkańcom napisać list do rodziny, przyjaciół tak więc można było się powzruszać.

Wczorajszy odcinek obejrzało 560 tysięcy widzów.

Toni

W dzisiejszym odcinku do gry wraca Travis.
Jutro będzie ciekawie z uwagi na Live Self Eviction for Big Money. :)
Czy ktoś się skusi?

Toni

Travis znowu w domu. Niezbyt wiele uczestników cieszy się z tego powodu.
Nowe zadanie to konkurs śpiewu. Na drodze eliminacji uczestnicy wybrali Davida oraz Skye. Widzowie zdecydują kto zwycięży.
Sytuacja między Cat a Lawsonem coraz bardziej wkurza. Liczę na to, że któreś z nich odpadnie w przyszłym tygodniu.

Wczorajszy daily obejrzało 653 tysięcy widzów.

Dzisiaj dwugodzinny Eviction Night Live i być może Eviction for money.

Toni

EVICTION NIGHT LIVE.

New head of house Priya w Power Room miała możliwość przekazania dwudziestu tysięcy dolarów jednemu z uczestników pod warunkiem, że opuści dom. Wybrała Aishe. Ta odmówiła. Brat wezwał do Power Room Travisa.
Zaproponował im wspólne wyjście i otrzymanie razem pięćdziesiąt tysięcy dolarów. Mają dwadzieścia cztery godziny na podjęcie decyzji.

Sandra is OUT!
Zdobyła 9% save głosów widzów. Cieszy mnie, że Ryan zdobył najwięcej, 38%. Chciałbym chyba, żeby to on wygrał.
Troje pozostałych tj David, Jason, Priya mogą być nadal zagrożeni wylotem jutro gdy Aisha & Travis nie zabiorą pieniędzy i pozostaną w domu.

"No One Can Sto Me Now" to zrealizowany już clip uczestników w wykonaniu Davida i Skye.

Toni

EVICTION NIGHT LIVE II.

Niestety Aisha & Travis odmówili przyjęcia pięćdziesięciu tysięcy dolarów stąd pozostają w domu.
Spośród pozostałej trójki nominowanych do exit padło niestety na Jasona. Głosy widzów były bardzo wyrównane.
16,8%, 17,6%, 18,4%.
Myślałem, że Jason znajdzie się w finale i być może nawet wygra.

Jutro Nominacje.

Wczorajszy Eviction Night Live obejrzało 621 tysięcy widzów.

Toni

NOMINATIONS.

Aż siedmioro uczestników na exit liście.
Priya sporo namieszała. Nominowała aż siedmiomo uczestników jednak nie udało się jej znieść z listy na której pozostała.

LEO - 9
PRIYA - 9
TRAVIS - 7
SKYE - 6
CAT - 5
DAVID - 5
MARINA - 5

W poniedziałek pojawi się aż czworo nowych uczestników.

Środowy Eviction Night Live obejrzało 606 tysięcy widzów.
Z kolei wczorajszy odcinek oberzało 543 tysięcy widzów.

Toni

W tym tygodniu także niestety brak odcinka w piątek i niedzielę. Chyba coś mi się wydaję, że tak już pozostanie tj emisja od poniedziałku do czwartku.

Zapowiedź poniedziałkowej Nowej Ery w związku z wejściem czworga nowych uczestników.

Big Brother: MONDAY 8.30pm on Channel 9!

Toni

INTRUDER SPECIAL.

No i są. Czworo nowych uczestników.
25-letnia Lina z Melbourne, 31-letnia Penny z Melbourne, 25-letni Richard z Sydney, 26-letni Tom z Sydney.

Ryan, new head of house.
Podoba mi się nowe zadanie "Snooze zone". W jednej sypialni w której jest cały czas ciemno może spać tylko czworo mieszkańców. Pozostali muszą czuwać.

Dzisiejszy daily obejrzało 702 tysięcy widzów.

Toni

EVICTION NIGHT LIVE.

W tym tygodniu tylko jedna osoba odpadła. Niestety Marina. Zdobyła tylko 3% save głosów widzów.
Polubiłem ją od razu odkąd się pojawiła po obudzeniu. :)

Pozostałe save głosy widzów:
10% Priya, 12% Leo, 13% Cat, 14% David, 21% Travis, 27% Skye.

Powoli można przypuszczać kto znajdzie się w finale. Pewien jestem co do Skye i Travis gdyż za każdym razem są wysoko.
Co do trzeciej osoby ciężko.

W tym tygodniu nie ma nominacji. Wszyscy mieszkańcy za wyjątkiem czwórki nowych są nominowani.
Next Eviction w poniedziałek.

Toni

Nowi mieszkańcy są już pełnoprawnymi uczestnikami i zamieszkali w domu. Jednak Ryan, głowa domu musiał zdecydować kto ze starych mieszkańców powędruje do odwołania do sekretnej części domu.
Wybrał Cat, Leo, Priya, Travis. Rozbił wszystkie "związki". :)

Wtorkowy Eviction Night Live obejrzało 591 tysięcy widzów.
Wczorjaszy daily obejrzało 583 tysięcy widzów.