[Australia] Big Brother 10

Zaczęty przez Toni, Pn, 29 Paź 2012, 10:58:43

Toni

Urok tej edycji to The Wall stąd naprawdę dziwi mnie to, że usuwają to jak i w krótkim czasie sekrety w poprzedniej edycji.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Wszystko jasne. Nocą, kiedy uczestnicy programu smacznie spali, do domu Wielkiego Brata weszła ekipa, która zdemontowała część "ubogą": https://youtu.be/viiTXEJ218s?t=44m59s
Jak dla mnie totalnie poroniony pomysł. Po co w takim razie dzielili dom na dwie części, skoro nic to nie dało, a teraz musieli wszystko zmieniać. W efekcie mamy brzydki wygląd: poukrywane za kwiatkami drzwi starej części domu, czy te brzydkie ściany. Co za nieprzemyślana sprawa! Jestem bardzo zawiedziony. :plask:

Toni

Dzień. 23 obejrzało 791 tysięcy widzów.
[Nielsen Audience Measurement]
Trzeba przyznać duży plus dla odcinków nominacyjnych z racji tego, że dzięki opcji Nominations Super Power zawsze jest to inna fajna koncepcja stąc jest ciekawość co będzie tym razem. W tym tygodniu to, że Tully mogła obserwować zmieniającą się tablicę uważam za po raz kolejny bardzo fajną koncepcję i to, że mogła przyznać sześć punktów mając możliwość nominowania aż czterech osób (jednorazowo dwa punkty dla jednej osoby bądź po jednym głosie dla dwóch, oraz jednorazowo cztery jednej osobie bądź po dwa punkty dla dwóch osób). Mało tego mogła dwukrotnie wskazać jedną osobę i tak np. Mikkaylę oddała na samym początku jeden punkt i na samym końcu przyznała jej jeszcze dwa. Mocne Nomination Super Power gdyż miała duży wpływ na to kto będzie nominowany.
Wyniki oczywiście nie są ostateczne. Głosowanie rozpoczyna się dopiero dziś. Na chwilę obecną wiem, że na pewno nie wyleci Matt. :)

Toni

Czwartkowy dzień. 24 obejrzało 840 tysięcy widzów.

Week task w tym tygodniu nic nadzwyczajnego ale fajne. Im więcej zielonych kulek w kuli tym większa szansa na zaliczenie zadania.
Wczorajszym Show down Champion została Jade. Oprócz nocy w presidental suits musiała także wskazać kogo z obecnych nominowanych ocali przed poniedziałkowym eviction a kogo umieści na liście zagrożonych.
Ocaliła siebie, z kolei "nominowała" na swoje miejsce Bena. I w ten oto sposób nominowani to: Ben, Jasmin, Katie&Lucy, Matt, Mikkayla, Tahan.
Jasmin w pierwszych nominacjach miała tylko 5% głosów od widzów na save, Sharon która odpadła miała tylko jeden procent mniej.
Mimo tego obstawiam, że wyleci Mikkayla.

Toni

Piątkowy dzień. 25 obejrzało 701 tysięcy widzów.
Fajnie przemienili sypialnię w halfway house, "salonie" i w ogrodzie ale zdecydowanie wolałbym podział domu przez całą edycję.

Toni

A jednak Jasmin OUT!
Jutro nowość o 9:30 "Big Brother's Late Night Feast".

Toni

Nomination Night lecz niestety w tej edycji już nie Live obejrzało 838 tysięcy widzów.

Toni

What a night!
The 80's Night ... Eviction Night Live. Bardzo fajny pomysł by wykorzystać stylizację z lat 80-tych.
A to za sprawą programu emitowanego po poniedziałkowym BB - "The Amazing 80's".
Sonia wyglądała rewelacyjnie!
Widać było zaskoczenie uczestników, że to Jasmin is out! Mnie zaskoczył fakt, że zaraz za nią najmniejszą ilość głosów zdobył Matthiew.
Od tego tygodnia Nominations Super Power rozdaje uczestnik który opuścił program. Jasmin wybrała Heidi.
Fajnie, że wrócono do tej koncepcji z poprzedniej edycji.

Toni

Coraz niższa i niższa oglądalność.
Wczorajszy daily obejrzało 740 tysięcy widzów.

Nominations Super Power w tym tygodniu.
Heidi mogła nominować trzy razy przyznając po dwa punkty.
Oprócz tego za każdym razem mogła zadać trzy pytania do Brata na temat nominacji. Na pytania Brat odpowiadał tak lub nie.
Zapytała np. czy jest obecnie w danger zone, czy Ben nominował strategicznie, czy Jade jest w danger zone ...
Po raz pierwszy w tej edycji w danger zone znalazło się aż dziesięcioro uczestników. Jedyny który nie zdobył żadnego punktu był Drew.
Finalnie to Tully (miała największą ilość punktów, aż 15) zdecydowała który z uczestników trafi na listę spośród aż pięciorga tych którzy zdobyli najmniejszą liczbę punktów tj 3 punkty - Matt, Katie & Lucy, Heidi, Mikkayla, Ben.
Wybrała Mikkaylę i tak oto w tym tygodniu mocna grupa jest nominowana bo Tully, Caleb, Jade, Ed, Tahan, Mikkayla.
Jedna z osób ma szansę wyślizgnąć się od poniedziałkowego eviction. Dziś ostateczne wyniki.
Jeśli Tully i Mikkayla pozostaną w danger zone to moim zdaniem któraś z nich wyleci.

Toni

Toni

Wczorajszy dzień. 31 obejrzało 756 tysięcy widzów.
W showdown zwyciężył Tim. Ocalił Mikkaylę przed poniedziałkowym eviction. W zamian za nią nominował siebie.
Mikkayla po raz czwarty była nominowana, z kolei już po raz trzeci została ocalona w tym raz przez siebie.
Obstawiam, że w ten sposób wyleci Tully.

Nerox

Gdybym nie znał wyników procentowych pierwszego głosowania, to napisałbym, że mam nadzieję na odejście Tima. Najprawdopodobniej wyleci Tully, ale cieszyłbym się z przegranej Caleba.

Toni

Jeszcze dwa tygodnie chciałbym żeby wyleciała Tully ale na chwilę obecną out dla Jade.
Raz do Eda, to znowu do Drewa. Dziwie się jemu, że ją tak chętnie w ramiona przyjmuje widząc jak się gnieździ z Edem.
Wkurza mnie tym zachowaniem. Tully też taka skołowana, że z kolei Drew do Jade i do niej.
Tim swoją drogą w kolejce do wyjścia u mnie lecz niestety moim zdaniem może dojść do finału.
Po raz pierwszy poznamy ile procent głosów zdobędą nowi tj Ed i Caleb.
Być może tak jak ostatnio Matt będą mieli zaskakująco mało.

Damian

Toni

Caleb OUT! :) Jestem zaskoczony, że wyleciał.