[Australia] Big Brother 10

Zaczęty przez Toni, Pn, 29 Paź 2012, 10:58:43

Toni

W pierwszym tygodniu oglądalność wyniosła 960 tysięcy widzów.
[Nielsen Audience Measurement]
Mam nadzieję, że oglądalność w nadchodzącym tygodniu chociaż do środy będzie miała ponad milion albo blisko miliona.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Nowi mieszkańcy już w domu. Bliźniaczki i mężczyzna. Tak jak podejrzewałem - bliźniaczki nie będą się zamieniać, po prostu weszły do domu jako jeden uczestnik. Fiaskiem skończył się też twist z małżeństwem. Od początku wiedziałem że to się nie uda.

Toni

Jestem zaskoczony, że nie wykorzystali bliźniaczek do twistu.

Damian

A ja nie jestem zdziwiony, trochę to już oklepany twist. Rozbawiło mnie natomiast to, jak sobie Sonya zażartowała z uczestników - połączyła się z nimi i powiedziała że za chwilę ktoś opuści dom Wielkiego Brata, wszyscy wpadli panikę, a tu joke. :D

Toni

W Australii nie przypominam sobie aby był twist z bliźniakami. To, że w innych krajach był to co innego. Ja jestem zawiedziony gdyż byłaby fajna zabawa z tym twistem dla nas telewidzów.
Dziwnie też, że są liczone jako jeden uczestnik.

Damian

W UK też są/byli bliźniaki i też są jako jeden uczestnik, nic nadzwyczajnego. Będą mogły sobie razem o nominacjach rozmawiać i tak dalej.

Toni

Dla mnie z kolei dziwne jest to, że dwojga jako jeden uczestnik jest dziwne bo w edycji niemieckiej bliźniaczki były dwiema uczestniczkami. Jedna w domu była półtora miesiąca, druga prawie cztery miesiące.

Rosa

Cytat: Toni w Pn, 05 Sie 2013, 20:26:09
W Australii nie przypominam sobie aby był twist z bliźniakami. To, że w innych krajach był to co innego. Ja jestem zawiedziony gdyż byłaby fajna zabawa z tym twistem dla nas telewidzów.
Dziwnie też, że są liczone jako jeden uczestnik.
Oczywiście że był z bracmi Logan podczas BBAU5

Toni

Poniedziałkowy odcinek obejrzało 932 tysiące widzów.
[Nielsen Audience Measurement]
A jak było wówczas z tymi bliźniakami? Też "liczeni" byli jako jeden uczestnik?

Rosa

Nie, byl normalny twist tego rodzaju że sie podmieniali tak mniej wiecej co jeden dzień. Nawet nie pamietam za bardzo czy w koncu ich uczestnicy rozpoznali, czy też nie. Pamietam jedynie że byl problem z podmiankami po tym jak jeden sie pokaleczył o szkło i ktos tam w końcu zauwazył że drugi nie ma zadnej rany.

Toni

Piąta edycja to osiem lat temu stąd twist po tylu latach moim zdaniem jak najbardziej może być wskazany. Z edycji na edycję co innego.

Toni

Nominowani: Drew & Jade - automatycznie, Jasmin, Mikkayla, Sharon, Tim.

Damian

Pierwsze nominacje zakończone. Osobiście mam nadzieję że wyleci Tim, który wcale nie jest zabawny, a irytujący. Ciągle próbuje być w centrum uwagi wszystkich. Niezłą akcję wykonał Wielki Brat, kiedy kazał wybrać uczestniczce z największą ilością głosów (Mikkayla) między Timem, a Heidi. Oboje mięli po 10 głosów, więc musiała wybrać, kto jako szósty wejdzie do gorszego domu. Czyli dom będzie działał od teraz tak, że będą w nim mieszkać tylko nominowane osoby. Poza tym Wielki Brat jest strasznie ostry! Jedna z uczestniczek po nominacjach życzyła komuś z bliskich wszystkiego dobrego z okazji urodzin do kamery, a Wielki Brat dał jej ostrzeżenie za kontakt ze światem zewnętrznym. Pouczył ją również, że jeśli znowu zrobi coś podobnego, to będzie automatycznie nominowana. :co?: Przesada.

Toni

Wracając do zadania Jade & Drew było do przewidzenia, że nie zaliczą zadania gdyż padły zdania uczestników którzy powątpiewali w to, że są małżeństwem.

Nerox

Przecież Katy i Lucy nie są bliźniaczkami. :) Pomijając fakt, że nawet nie są do siebie podobne (nie licząc zachowania i ubioru) to jedna ma 21 lat, a druga 22 lata. Nawet jeśli ktoś przegapił tę informację oglądając wczorajszy program, to w dzisiejszym odcinku Rohan pytał je o to czy są bliźniaczkami.
Co do nominacji, to mam nadzieję, że na jednym wyjściu się nie skończy i dom opuszczą Tim i Mikkayla.