Po co ten "Big Brother"?

Zaczęty przez Don, Śr, 07 Lis 2007, 14:34:14

lukasz000

ja mam nadzieję , że niebędzie , zresztą kto będzie chciał się do niego zgłosić , przecież normalny człowiek  , widząc 4 edycję , napewno się nie zgłosi , gdyż ATM  pokazując jak robi się big brothera , pokazał  jednocześnie , że  będąc w programie  może stać się wplątany w manipulację producentów itd. A nawet gdyby była to  i tak będzie jeszcze gorsza od obecnej.

Exile

Cytat
Będzie kolejna edycja "Big Brothera"?

Czwórka rozważa kontynuowanie reality - show "Big Brother" na swojej antenie.
Kierownictwo Czwórki zastanawia się nad kontynuacją reality - show "Big Brother" na antenie stacji. Jednak decyzja o kolejnej edycji programu jeszcze nie zapadła. Obecnie trwają rozmowy na ten temat pomiędzy kanałem, a producentem – firmą Endemol Polska.

16 grudnia Czwórka pokaże finał programu "Big Brother 4.1", który emituje od września.

Maciej Kozielski - medialink.pl

podmark

Cytat: lukasz000A nawet gdyby była to  i tak będzie jeszcze gorsza od obecnej.

O widzę, że mamy jasnowidza na forum.  :plask:

Kto się zgłosi ? Kilka tysięcy ludzi, którzy nadal wierzą, że udział w reality show otworzy im drogę do kariery w mediach. Takich ludzi bardzo łatwo znaleźć. Oni są tak zaślepieni wizją wielkich pieniędzy, że nie widzą manipulacji i wszelkich akcji produkcji.

chatiflatt

do kogo pijesz, Podmark?

mamy tu chwalić a nie krytykować :zabek:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Cytat: chatiflattdo kogo pijesz, Podmark?

Nie. Do nikogo nie piję (choć wiem, kogo miałeś na myśli  :obrazony: ). Poza tym wyraźnie chyba dałem do zrozumienia, że co innego dla mnie oznaczają ludzie, którzy chcą przeżyć przygodę, a co innego ludzie mający parcie na szkło.

Cytatmamy tu chwalić a nie krytykować :zabek:

Toż przecież chwalę ludzi, którzy mimo tak widocznych przekrętów chcą iść do takiego programu. :D

Jason

Myślicie, ze bedą następne Wiśnie? :D Nie sądze. Ludzie sie beda zglaszac, ale raczej juz tylko z ciekawosci/nudów/ dla kasy/chwilowej popularnosci.

molko

1.inni prowadzący
2.uczestnicy o różnym statusie, wykształceniu, wieku
3.czas trwania programu dłuższy
4.arcyiekawe zadania
5.studio inaczej zorganizowane -. goście i prowadzący powinni siedzieć a nie stać
6.piosenka przewodnia, a nie jakieś "techno"
7.wyjścia z domu bardziej spektakularne -> prowadząca /prowadzący stoi przy drzwiach i tam pierwszy kontakt z ludźmi i dopiero idzie do studia po czerwonym dywanie :)
8.the best of uczestników powinny być dłuższe i powinien być podkład jakiejś prawdziwej piosenki żeby to fajnie pasowało
9.nominacje punktowe tak jak chyba w Niemczech kiedyś było (2pkt dla osoby, której się chce pozbyc i 1 pkt jako ostrzeżenie)
10.większy ogród
11.dom ciekawszy, bardziej kolorowy (nawet tanimi meblami IKEA lepiej bym tą hacjende urządził :P)
12.strona internetowa do wymiany + głos i obraz z kamer bez zarzutu -> mamy XXI wiek
13.wybieranie uczestników przez emisją programu "TY WYBIERASZ" (choć obawiam sie o matactwo)
14.program powinien być w POLSACIE nadawany
15.większa wygrana
Cytat: podmarkKto się zgłosi ? Kilka tysięcy ludzi, którzy nadal wierzą, że udział w reality show...

WŁAŚNIE wyobraziłem sobie spot w TV4: "Czy chcesz przeżyć przygode jak zwycięsca BB4.1 Adrian Nadolski? zgłoś się do BB5 - Wielki Brat czeka" :D
ale jaja

podmark

Cytat: molko14.program powinien być w POLSACIE nadawany

Pisałem to już kilkakrotnie, ale napiszę raz jeszcze - nie ma szans na znalezienie się BB w ramówce Polsatu. Stacja z Ostrobramskiej ma teraz inną politykę programową, nowa dyrektor, Nina Terentiew nie będzie zbierać ochłapów programowych z innych stacji. A przede wszystkim - zarząd Czwórki chce w końcu zwiększyć oglądalność swojej stacji !

joker

Cytat: molko1.inni prowadzący
hehehe to chyba było najlepsze w obecnej edycji i jeśli coś ma być w następnej to właśnie prowadzący. Szczerze mówiąc polubiłem Kubę, szczególnie w momentach, kiedy zamiera z uśmiechem czekając aż realizatorzy włączą materiał :D

Showmag

Trwają rozmowy w sprawie "Big Brother 5"
Opublikowano: 2007/12/6 12:50:00

Czwórka poważnie rozważa kontynuację reality show "Big Brother". Decyzja o kolejnej edycji programu jeszcze nie zapadła, jednak już trwają rozmowy pomiędzy TV4 a Endemol Polska.

Producenci - zresztą tak, jak przy starcie czwartej edycji - obiecują, że jeśli wystartuje "Big Brother 5", to zaskoczy on widzów nowatorskimi na skalę światową pomysłami. Widowisko miałoby zagościć na antenie stacji wiosną 2008 roku. Mówi się, że wraz z kolejną edycją bardzo prawdopodobna jest zmiana obojga prowadzących.

Goku

Cytat: Aaragornobiecują, że jeśli wystartuje "Big Brother 5", to zaskoczy on widzów nowatorskimi na skalę światową pomysłami.

Co?? Nie! Kolejne nowatorskie pomysły? Na mózg im już padło?

CytatMówi się, że wraz z kolejną edycją bardzo prawdopodobna jest zmiana obojga prowadzących.

No i po co?? Moim zdaniem mogą zmienić jedynie prowadzącego BB: Show(a najlepiej niech w ogóle nie będzie czegoś takiego), bo nie lubię Maćka. W ostateczności mogą zmienić też Karinę, ale tylko pod warunkiem, że znajdą kogoś kto naprawdę umiałby dobrze poprowadzić program i nie będzie udawał, że beczy.

FK

Cytat: AaragornWidowisko miałoby zagościć na antenie stacji wiosną 2008 roku.
Jeśli tak, to niedługo zaczną trąbić o castingach. Pierwszy casting do IV-tej edycji BB miał miejsce 02-go czerwca, czyli dokładnie 3 miesiące przed rozpoczęciem emisji.

joker

najmądrzej by zrobili ogłaszając casting w czasie finału, wtedy będą mieli szansę, że ktoś się o nim dowie, bo później to już wszyscy zapomną o BB

molko

dokładnie, ale z prowadzącymi to mogliby zmienic, zresztą Karina nie będzie narzekać na nudę bo kroi się jednak dłuższa rola w Klanie dla niej :P
Niech dom zmienią!!! ech...

Adminie, a skąd masz tego newsa?

lukasz000

Prowadzących powinni zmienić wszystkich , bo np. błazna Klawitera wystarczy już w takim programie.
Wogóle TV4 nie przygotował się do powrotu Big brothera do Polski , bo przygotował coś bardzo słabego. A jeśli chce się powracać do jakiegoś formatu sprzed kilku lat to program powinien być albo taki sam , albo jeszcze lepszy od pierwowzoru. Tak TVN robi z Milionerami ,  gdyż mają być jeszcze lepsze niż były i zapewne takie będą. A niestety TV4 zrobił na odwrót, z czegoś dobrego zrobił naprawdę słaby program niemal pod każdym względem. nawet 6 edycja Baru była lepsza pod tym  względem , że nie różniła się sposobem przygotowania od tego kiedy był  ten program w Polsacie , więc nie była ani gorsza ani lepsza.
Więc aby była lepsza przykładowo piata edycja BB , to program musi się sporo zmienić .
Świadczą o tym wyniki niedzielnego programu Big brother ring , kiedy to program 2 września oglądało ponad półtora  miliona widzów , a teraz dobrze jest jeśli program przekroczy 500tys widzów. To świadczy  że ludzie byli zaciekawieni programem ale w stylu poprzednich edycji a nie w  takiej formie jaką przedstawił TV4