Casting na uczestników

Zaczęty przez joker, Nd, 16 Gru 2007, 00:20:50

FK

Dobrze to wszystko ująłeś, Pudelek. Ja z kolei odnoszę wrażenie, że te wszyskie opowieści są bardziej kreacją pod "publiczkę" a nie odzwierciedleniem własnego zachowania na castingu. Oczywiście - uogólniam. Proszę nie odbierać personalnie mojej wypowiedzi.

Jason

Ja idąc na casting, choc bylem bardzo ciekawy jak cos takiego wygląda 'na zywo' (nigdy na zadnym castingu wczesniej nie bylem) wiedzialem jednak, i to dzieki temu wlasnie Forum, mniej wiecej na co sie szykowac i zdawalem sobie sprawe, ze niewygodnych pytan i pytan o sex bedzie pelno i na tym to sie bedzie opieralo. Jesli ktos szedl na casting a o tym nie wiedzial - no to sie zdziwil. Mnie nie zdziwilo nic. No prawie ;)
Jesli ktos naprawde chce brac udzial w tym programie, a nie idzie na casting tylko zobaczyc jak to jest, to musi byc przygotowany na wszystko, z niewygodnymi pytaniami i chamską komisją na czele. Oczywiscie to przykre, ze sie wiele osob zrazilo w ten sposob przez swoją niewiedzę/niedowierzanie no ale tak jest. To takie durne i powtarzane czesto haslo, szczegolnie przez uczestnikow rsów, ale trzeba byc sobą. I albo, będąc sobą, okaze sie, ze sie nadajemy do tego programu, albo komisja stwierdzi, ze sie nie nadajemy (badz inni nadają sie lepiej - ot takie pocieszenie).
Ja bylem/jestem zdecydowany w 100% A na castingu bylem w 100% sobą. Mowilem nawet o rzeczach, o ktorych w zasadzie nikt nie wie, a ktore są moimi tajemnicami. Bo zdaje sobie sprawe, ze w tym programie wyjdzie wszystko. Ludzie sprzedają w pewnym sensie siebie. A juz na pewno swoją prywatnosc. Niestety wiele osob z wielu rzeczy nie zdaje sobie sprawy idąc na castnig. I idą ot tak, zeby zobaczyc jak to jest. Mnie sie wydaje, ze o wiele lepiej, szybciej dla komisji, korzystniej dla samych castingowiczow byloby gdyby gleboko przemysleli przed udaniem sie na casting czy nawet wyslaniem samego smsa, czy na prawde chcą brac udzial w tym programie. Godząc się na jego zalozenia od pierwszego castingu poczynając.
Nie byloby potem tego narzekania... co nie oznacza, ze metody komisji uwazam za stosowne, ale jest jak jest.

romashran

Witam przy niedzieli:)

Podpisuję się pod "przedpiszcą" i w 100 procentach się zgadzam. Jason musisz być i pewnie jesteś bardzo inteligentnym człowiekiem i dlateogo sie nie dostaniemy hehe.

Pozdrowionka

Pudelek

A jeśli się dostaniecie to co to będzie oznaczało?!
Głupie są takie uogólnienia.
No i w takim razie po co się zgłaszałeś jeśli zakładasz, że po pierwsze się nie dostaniesz, a po drugie poziom programu Tobie nie pasi.

kryki

Pudelek. Oni tylko sobie tak pitola:) pragna zwrocic na siebie uwage:) hehehe

Jezeli sie dostana to zapewne bez zastonowienia wezma walizy i heja do Big Brothera.

ale inteligentni ludzie tez sa wskazani w tego typu  programie

romashran

Wrzuć na luz:)

Jesteś administratorem forum, więc jako profesjonalista nie powinienieś kompentować naszych wypowiedzi.

Po drugie primo: to po co ja się zgłaszałem to jest moja sprawa i nie zamierzam tu nikomu takich odpowiedzi udzielać.

Pozdrowienia

[ Komentarz dodany przez: Aaragorn: 20 Sty, 2008 15:00 ]
Moderator a administrator to chyba różnica. Ponadto nie widzę żadnego powodu, żeby osoby pełniące funkcję moderatora czy administratora miały wyzbyć się własnego zdania i znieść swoją obecność na tym forum jedynie do czytania postów i utrzymywania porządku.

romashran

Cytat: AaragornModerator a administrator to chyba różnica. Ponadto nie widzę żadnego powodu, żeby osoby pełniące funkcję moderatora czy administratora miały wyzbyć się własnego zdania i znieść swoją obecność na tym forum jedynie do czytania postów i utrzymywania porządku.

OK... niech sobie pisze, jak już musi :P

Ja jako osoba na poziomie nie krytykuje wypowiedzi innych na podsatwie kilku zdań :)

Pozdrowionka

Panterka

Hej.
Sluchajcie mam pytanie... a jsli dostaje sie ktos kto ma stala prace ... wiem ze uczestnicy wracaja do miejsca pracy po programie... to jak to jest rozwiazywane? bierze sie urlop bezplatny ? czy w inny sposob jesli ktos wie to dziekuje za informacje:)

Jason

Cytat: romashran
Jason musisz być i pewnie jesteś bardzo inteligentnym człowiekiem i dlateogo sie nie dostaniemy hehe.
z tą inteligencją to w tym programie jest roznie, ale nie przesadzajmy. Czy naprawde nie bylo w bb 4.1 inteligentnych ludzi? Bylo wiele. A to, ze oprocz tego wiekszosc zachowywala sie tak jak sie zachowywala to wina formatu reality show, wina stresu, bycia pod ciaglą obserwacją, no i wina montazystow/producentow/rezyserow, ktorzy pokazali uczestnikow tak jak chcieli.
O swojej inteligencji sie nie wypowiadam. Czasami zdarza mi sie walnac najgorsza glupote i zajarzyc cos po kilku godzinach, a czasami mnie olsni to mysle szybko i nawet cos mądrze powiem, hehe :D

Cytat: PudelekA jeśli się dostaniecie to co to będzie oznaczało?!
Głupie są takie uogólnienia.
No i w takim razie po co się zgłaszałeś jeśli zakładasz, że po pierwsze się nie dostaniesz, a po drugie poziom programu Tobie nie pasi.
Zgadzam sie. Mnie poziom programu nie przeszkadza, jesli bym w nim byl :D I nic nie zakladam, bedzie co ma byc. Patrzac realnie to szans duzych nie mam, ale wiara pozostaje.  ;)

Cytat: krykiPudelek. Oni tylko sobie tak pitola:) pragna zwrocic na siebie uwage:) hehehe

Jezeli sie dostana to zapewne bez zastonowienia wezma walizy i heja do Big Brothera.

ale inteligentni ludzie tez sa wskazani w tego typu programie
pitolic nie mam zwyczaju :P Uwage zwracac na siebie lubię, ale nie jest to moim celem na tym forum i nigdy nie bylo, co mam nadzieje uzytkownicy zdążyli zauwazyc. Co do 3 zdania to oczywiscie, ze tak. Zastanawialem sie duzo wczesniej i juz wiem. Pytanie tylko czy bedzie mi dana taka szansa.

Cytat: PanterkaHej.
Sluchajcie mam pytanie... a jsli dostaje sie ktos kto ma stala prace ... wiem ze uczestnicy wracaja do miejsca pracy po programie... to jak to jest rozwiazywane? bierze sie urlop bezplatny ? czy w inny sposob jesli ktos wie to dziekuje za informacje:)
to chyba zalezy od pracodawcy

Pudelek

Cytat: romashran
Ja jako osoba na poziomie nie krytykuje wypowiedzi innych na podsatwie kilku zdań :)

O mój poziom też nie musisz się bać. A tych wypowiedzi nie jest parę zdań tylko kilkanaście stron postów. Nie krytykuję Ciebie. Ale to co piszesz jest dla mnie nielogiczne! Piszesz (z góry obrażając wygranych), że przejdą tylko mało inteligentni. A z drugiej strony sam bardzo chcesz się załapać (do tych mało inteligentnych). Albo masz zachwiania tego swojego poziomu albo z góry szykujesz sobie wytłumaczenie jeśli się nie powiedzie.  :hmm:  :obrazony:

joker

Adrian miał chyba zwolnienie na studiach przez miesiąc, dalej mu wielki brat załatwiał, tak mówił w tygodniku siedleckim :D

romashran

Słuchaj Pudlu:)

Gratulacje - rozgryzłes mnie heheh, jesteś niesamowity no co za człowiek, jestem pod wrażeniem błyskotliwości.

Pozdrowienia

chatiflatt

Btw, Adi studiował na UW, prawda? UW-owskie zasady są ciężkie jeśli chodzi o zwolnienia, urlopy. Przedstawiasz zwolnienie lekarskie? - dziekan kieruje cię przed Komisję Lekarską która zweryfikuje prawdziwość zwolnienia. Dopiero potem podpisze podanie. Adrian - tak wnioskuję - musiał więc bardzo dobrze symulować chorobę ;)

A w pracy, za każdy miesiąc przepracowany przysługuje ci ileś dni wolnych [na 3/4 etatu to jest 1,5 dnia a na cały etat pewnie 2 dni]. Jak pracujesz od niedawna, to dużo tych dni wolnych nie weźmiesz. Ale zawsze można załączyć lekarskie i połączyć z urlopem. Często się tak robi.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Piorun

Do mnie nie zadzwonili xD wysłałem podanie jakieś 2-3 tygodnie temu i do tej pory nic.. Chyba nie mi pisane bawić w tym domku.. no i chciałbym pójść na ten casting - jak mówicie "ostry" sprawdzić się troche :)

Poza tym z wypowiedzi niektórych wynika, że do BB5 mogą się dostać tylko jacyś idioci - świry chcące sie j***ć przed kamerami. Czasami osoba zwariowana też może być inteligenta a takie zachowanie wynika z chęci robienia show, zwrócenia na siebie uwagi czy z cech charakteru ;)

kryki

Romaschr nie ładnie cwaniakowac na forum:)

Widze ze mamy manipulatora :) cos ta manipulacja staje sie bardzo popularna:P naszym kraju wszystko kreci sie wokol korupcji i manipulacji:) ale spoko