Tydzień 12 - Wydarzenia

Zaczęty przez maniakTV, Pn, 19 Maj 2008, 18:53:25

maniakTV

W zapowiedzi BB o godz.20 zobaczyłem... Kasie Lenartowicz. No właśnie czy mnie się tylko przewidziało? :szok:

mseptember

o tak!  :buzz:  niech ich wszystkich wywalą i zastapią nowymi  :buzz:  to by był najlepszy numer tych edycji  :buzz:

szkoda, że w to nie wierzę..

PS. No i wyszło na to, że nieuważnie słuchałem, bo Kosik powiedział o ewentualnej wymianie tylko jednego mieszkańca..
:( ble

Showmag

Klaudia Wielkim Bratem; mieszkańcy zagrożeni eliminacją
Wszyscy uczestnicy "Big Brothera" z wyjątkiem Klaudii, są zagrożeni eliminacją z reality show.

Klaudia Olczak w tym tygodniu pełnić będzie funkcję Wielkiego Brata. Zadaniem mieszkańców jest wykonywanie wszystkich jej poleceń. Jeżeli jakieś zadanie nie zostanie wykonane, dany uczestnik zostanie wyrzucony z widowiska i zastąpiony przez zupełnie nową osobę.

W dniu dzisiejszym widzom zaprezentowano trójkę kandydatów, którzy mogą wejść do programu. Jeżeli jeden z domowników będzie musiał opuścić reality show, wtedy to Klaudia zdecyduje, kto zajmie jego miejsce. Klaudia może w odpowiedni sposób nakłonić mieszkańców do wykonywania jej poleceń, a tym samym uchronić ich przed wyrzuceniem z Domu Wielkiego Brata.

maniakTV

Wreszcie jakieś porządne zadanie. Jeszcze więcej zadań w domu WB i będzie dało się to oglądać bez problemów [no może trochę przesadziłem]. :) Tydzień talentów mnie się podobał - to, że Klaudia jest 'Wielkim Bratem'' również jest fajne. Nareszcie coś się dzieje w tym reality. Tylko trochę za późno. :/

podmark

Cytat: Aaragorn w Pn, 19 Maj 2008, 21:22:41Wszyscy uczestnicy "Big Brothera" z wyjątkiem Klaudii, są zagrożeni eliminacją z reality show.
Czyli immunitet zdobyty przez Magdę jest nic nie wart ? Pogratulować tylko produkcji...

maniakTV

Mnie się zdaję, że immunitet ją chroni, ale nie zostało to wyjaśnione. :P Znowu zapomnieli albo cuś...

mseptember

immunitet dotyczy zdaje się nominacji, a nie łamania regulaminu

maniakTV

W dniu dzisiejszym ktoś opuści dom wielkiego brata... Mam nadzieję, że to Marcin bo jego gadanie mnie denerwuje. :)

Trójka nowych mieszkańców są zróżnicowani wiekowo. Klaudia musi wybrać jedną osobę, która zamieszka w Domu WB.

Showmag

Marcin Kaliszek wyeliminowany!
Dzisiejszego wieczora Marcin Kaliszek musiał natychmiastowo opuścić program "Big Brother 5". Na jego miejsce wszedł zupełnie nowy uczestnik.

Przypomnijmy, że wczoraj ogłoszono widzom, że Klaudia Olczak będzie pełnić funkcję Wielkiego Brata, a zadaniem mieszkańców będzie wykonywanie wszystkich jej poleceń. Poinformowano, że jeżeli jakieś zadanie nie zostanie wykonane, dany uczestnik zostanie wyrzucony z widowiska i zastąpiony przez zupełnie nową osobę.

Marcin nie dostosował się do obowiązujących zasad i nie wykonywał wszystkich poleceń wydanych przez Wielkiego Brata, czyli Klaudię. Ponadto złamał regulamin i odłączył mikrofon po tym, jak po raz kolejny zażądał alkoholu i go nie otrzymał.

Misja Klaudii dobiegła końca i w dniu dzisiejszym Marcin Kaliszek po 45 dniach pożegnał się z dalszym udziałem w reality show.

Rosa

Aż przyjemnie będzie teraz pooglądać znerwicowanią Magdę i Sylwię jak ich wspaniały towarzysz wyleciał :)

Showmag

W koncu cos się producentom udalo... (ale to tylko wyjątek potwierdzajacy regułę... albo jak kto woli - wypadek przy pracy)
Szkoda, ze trwalo to tak krotko... jeszcze 2-3 dni i możnaby jeszcze pare kolejnych osob podmienic :)

Showmag

Anna Wódkiewicz nową uczestniczką "Big Brother 5"
Dzisiejszego wieczora nowa osoba zamieszkała w Domu Wielkiego Brata. Anna Wódkiewicz zajęła miejsce Marcina Kaliszka, który wczoraj został karnie usunięty z programu.

Przypomnijmy, że w tym tygodniu Klaudia Olczak musiała pełnić funkcję Wielkiego Brata, a zadaniem mieszkańców było wykonywanie wszystkich jej poleceń. Klaudię poinformowano, że jeżeli jakieś zadanie nie zostanie wykonane, dany uczestnik zostanie wyrzucony z widowiska i zastąpiony przez zupełnie nową osobę. Naruszenia obowiązujących zasad dopuścił się Marcin Kaliszek, który we wtorek musiał karnie opuścić widowisko.

Tym samym misja Klaudii dobiegła końca, a w dniu dzisiejszym Marcin został zastąpiony przez zupełnie nowego uczestnika - Annę Wódkiewicz, która została wybrana decyzją Klaudii spośród trójki kandydatów. Anna pochodzi z Dzierżoniowa, jest właścicielką firmy, pilotem i kierowcą rajdowym.

chatiflatt

Wolałbym tą panią komornik, ale niech tam.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Finał Konkursu Pieśni i Tańca
Dziś w programie "Big Brother Show" miał miejsce finał Tygodnia Pieśni i Tańca. Dwójka uczestników: Dawid Choma, Magdalena Kitaszewska i Nickolas Noel Prusiński, którzy przeszli do ostatniego etapu zabawy, zmierzyli się w ostatnim występie.

Przypomnijmy, że poszukiwania talentów w Domu Wielkiego Brata rozpoczęły się już w ubiegłym tygodniu. Wówczas zwyciężczynią rywalizacji została Magdalena Kitaszewska. W nagrodę otrzymała immunitet od nominacji. W tym tygodniu konkurs był kontynuowany i ponownie mogli w nim uczestniczyć wszyscy domownicy. Tym razem uczestnicy mieli za zadanie wykazać się w tańcu i śpiewie. W trakcie dzisiejszego "Big Brother Show" Dawid Choma, Magdalena Kitaszewska i Nickolas Noel Prusiński wystąpili przed publicznością w studio. Wszyscy rywalizowali o nagrodę w wysokości 10 tysięcy złotych. Zwycięzcą Konkursu Pieśni i Tańca został Dawid Choma.

Showmag

Nickolas Noel Prusiński wyeliminowany
Dzisiejszego wieczora, decyzją telewidzów z reality show "Big Brother 5" został wyeliminowany 25-letni Nickolas Noel Prusiński. Nickolas spędził w Domu Wielkiego Brata 50 dni.

Przypomnijmy, że w tym tygodniu do odejścia nominowani byli: Nickolas Noel Prusiński (5 głosów) oraz Dawid Choma i Klaudia Olczak (po 4 głosy). Wszyscy zostali poddani osądowi widzów, mogących oddawać głosy pozytywne (kto powinien pozostać w programie) oraz negatywne (kto powinien zostać wyeliminowany), które po zestawieniu dały ostateczny wynik. Dziś o godzinie 23:14 ogłoszono decyzję telewidzów: Dom Wielkiego Brata opuścił Nickolas Noel Prusiński.

Szczegóły nominacji dostępne są tutaj.