Dom Wielkiego Brata

Zaczęty przez Goku, Śr, 02 Kwi 2008, 21:12:27

Damian

Na szczęście dom już jest przerobiony na Polowanie na Singla. Swoją drogą ciekawe czy studio nadal stoi i jest nieruszone?  :hmm:

Toni

TV4 nie ma żadnych programów swoich z widownią itp więc może jeszcze stoi w jakimś półrozebranym stanie. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

illumanti

Jak dla mnie najbardziej koszmarny był ogród, a właściwie to ściany w nim. Ta drewniana boazeria, a za nią wystające szare blachy-sciany to coś okropnego. I te czerwone drzwi w ogrodzie. 

Już lepiej by było gdyby zrobili z tego obskórny spacerniak. Przynajmniej wiadomo by było co to jest.

Tak samo nie rozumiem po co był Jolce klucz francuski na rozpoczęciu bb5vip skoro te łóżka w ogóle nie są przymocowane, a ona chciała je rozkręcać.. cóż.

Brakowało w domu BB klatki 4x4m żeby wepchać tam Jakimowicza na tydzień.

Damian

No dziwna sprawa była z ogrodem. Czemu on był taki malutki?  :krzywy:

Toni

Malutki to mało powiedziane. Skoro w telewizorze był on mały to co dopiero będąc tam w środku.

Damian

Ale to w ogóle dziwne było. Dosyć duży i elegancki dom w BB4 a tu ni z gruchy ni z pietruchy taki beznadziejny ogród.  :vomit:

Toni

Dom mały nie był to fakt, ale te korytarze takie długie, za puste, ogólnie dom nie należał do fajnych.
Mnie się nie podobało w nim nic, no może pokój zwierzeń w obu edycjach.

Damian

Nie no bez przesady. Dom w BB4 był bardzo fajny, elegancki. Dopiero w BBV był taki biedny.

Toni

Ja odebrałem to tak jak napisałem. Moim zdaniem za pusto tam było, za dużo było niwykorzystanej przestrzeni co być może finalnie dawało efekt niezbyt ciekawy.

illumanti

Jak dla mnie, to ściany BB5 były koszmarne, patrzeć się na to nie dało. Tak samo te lustra weneckie, bardziej podobają mi się te "wbudowane w ściane", niż takie z ramkami. Cóż. Najbardziej podobał mi się dom za czasów Przystanek Laska. Był mega :) Choć w PNS też jest ładny :)

Podwieszany sufit to coś okropnego. Ale można zrozumieć aspekt techniczny, bo wiadomo, że dostęp do kabli ułatwiony.

Toni

Zgadzam się z Tobą illumanti. Nie wiem z której strony dom był elegancki, ale każdy odbiera inaczej, ma inne gusta itp tak więc jednemu się podoba drugiemu nie.

Damian

Sufity w naszym BB było na prawdę świetne! wystarczy spojrzeć na sufity w niemieckich edycjach BB. Są okropne i nieestetyczne. Także trochę przesadzacie. Jedziecie po całości, a aż tak źle w cale nie było. Sufity było naprawdę fajne. 

Toni

Tak jak napisałem każdemu ma się prawo podobać bądź nie. Moim zdaniem żeby powiedzieć że dom był fajny musi być kilka argumentów ku temu a nie że sufity były fajne i przez to dom był fajny.
Mnie podobał się tylko pokój zwierzeń (w obu edycjach) sypialnie też mogą być nawet ale to za mało żeby powiedzieć że dom fajny, bo salon, ogród itp beznadziejne.

illumanti

Cytat: Damian w Cz, 19 Maj 2011, 15:49:31
Sufity w naszym BB było na prawdę świetne! wystarczy spojrzeć na sufity w niemieckich edycjach BB. Są okropne i nieestetyczne. Także trochę przesadzacie. Jedziecie po całości, a aż tak źle w cale nie było. Sufity było naprawdę fajne.

Jak mówiłem o suficie, to miałem na myśli ten w salonie, i reszcie domu, nie w sypialniach. I kojarzy mi się to z takimi co są w niektórych supermarketach, podwieszane coś. Światła tam osadzone może niektórym się podobały, mi w ogóle nie.

Osobiście też uważam, że pokój zwierzeń był ok, w pierwszej edycji troche ta gąbka odstawała na łączeniach, ale i tak całkiem nieźle. No i jeszcze sekretny pokój, całkiem miłe kolory były tam na ścianach, takie proste.

Szkoda ze uczestnicy nie mieli za zadanie samemu pomalować ścian, tak jak np. w I edycji bb :)

Damian

Ale właśnie i te w salonie i sypialniach były świetne. Poszukaj w necie zdjęcia sufitów z BB w Niemczech, te dopiero są okropne. No ale wiadomo same sufity dużo nie dadzą. Pokój zwierzeń był nawet fajny w BBV, ale w BB4 lepszy. ;)