Dom Wielkiego Brata

Zaczęty przez Goku, Śr, 02 Kwi 2008, 21:12:27

podmark

Dom Wielkiego Brata jednak znowu zostanie zamieszkany  :los: Tym razem gospodarzem nie będzie Wielki Brat, a Jola i Jakimowicz i będą przyjmować niezwykłych gości.
https://plotek.pl/plotek/1,78649,5461971,Szok__Rutowicz_i_Jakimowicz_w_nowym_reality_show_.html

Czyli jednak coś się szykowało - mówię o sprzątaniu i remontach w domu BB :)

Damian

Cytat: Aaragorn w Wt, 26 Maj 2009, 16:22:48
Cytat: Damian14ch w Wt, 26 Maj 2009, 15:44:24
Tak samo jest z domami... przez początkowe edycje prawie wszystkie kraje miały ten sam dom Wielkiego Brata. A czy jest możliwość że kraj sam sobie wymyśla plan domu i robi według siebie? Bo przed rozpoczęciem BB4.1 PL była jakaś rozmowa o domu. Że ATM nie może wykorzystać domu z " Dwóch Światów" i musi być taki sam jak w edycjach zagranicznych. Dlaczego skoro plan domu w BB4 / BBV  znacznie odbiegał od edycji zagranicznych? Może ktoś wytłumaczy? :)
Na pewno są jakieś wytyczne, zeby dom trzymał odpowiedni poziom.
A jak ktoś ma jakis dobry pomysl, to po konsultacjach z Endemolem zapewne wszystko jest mozliwe.

Czyli w naszym wypadku dom podpasował Endemolowi. Ale takiego domu to żaden kraj chyba nie miał jak my.

I wie ktoś może co się dzieje po takim długim czasie w domu Wielkiego Brata? stoi ? czy nie stoi?

podmark

Nasz dom do BB 4.1 powstał na wzór domu holenderskiego wybudowanego na potrzeby piątej edycji. Oczywiście nasz dom był nieporównywalnie mniejszy i gorzej wyposażony, ale ogólny koncept był taki sam.

Damian

A to ciekawe , nawet  o tym nie wiedziałem. Tak szczególnie ogród BB to klitka. :?!: a w necie są jeszcze  jakieś filmiki z 5 edycji BB w Holandii , bo ja niczego się nie doszukałem.

Ice

Cytat: Damian14ch w Wt, 26 Maj 2009, 16:25:15
I wie ktoś może co się dzieje po takim długim czasie w domu Wielkiego Brata? stoi ? czy nie stoi?
Oczywiście, że stoi. Podobnie jak kompleks ''Dwóch Światów''. ATM nie ma w zwyczaju usuwania kontenerów, które można przecież później wykorzystać. Usuwanie ich to w pewnym sensie marnowanie pieniędzy. :)

Kuba 942

ATM np. wykorzystywał nie tak dawno studio Big Brothera gdzie odbywały się ringi dla potrzeby serialu Pierwsza Miłość :D
Często jakieś sceny są kręcone tam na Bielanach

Damian

Tak akurat sceny zobaczyłem w " Pierwszej Miłości" widać było kawałek oka , i podłogę... w sumie to w szoku byłem. A nie wiecie czy ktoś w ogóle ochrania Dom jeszcze? a i ciekawe czy wszystkie klamoty meble , pralki , ... i t d wynieśli.

Ice

CytatTak akurat sceny zobaczyłem w " Pierwszej Miłości" widać było kawałek oka , i podłogę... w sumie to w szoku byłem.

A to dlaczego? :) ATM w swoich produkcjach serialowych korzysta ze swoich studiów i kompleksów reality. Nic dziwnego.

Cytatnie wiecie czy ktoś w ogóle ochrania Dom jeszcze?

Pewnie tak.

Cytata i ciekawe czy wszystkie klamoty meble , pralki , ... i t d wynieśli.

A czy to takie istotne? :] Nikt od nas z forum chyba nie ma wglądu do tego co dzieje się w domu WB, tylko sami producenci. Myślę jednak, że wszystko jest po staremu.

Damian

Przepraszam z góry ale aż mnie korci... Mianowicie pokaże wam obrazek z Big Brother VIP 2008 dnia 22. Gdy siostry Chmielewskie wchodziły do Domu Wielkiego Brata zauważyłem dziwną rzecz. I teraz nie wiem może to kawałek panela  :kreci: albo nie wiem bo deski do prasowania to nie przypomina ,zobaczcie sami: obiekt zaznaczyłem czerwonym kolorem.

brotherfan

Myślicie, że dom BB nadal stoi xD? No i czy jest ochraniany itd. Zaglądał w okolice tych budynków ktoś z was niedawno?

Damian

Stoi  :yeah: tutaj masz dowód:

Są nawet światła oświetlające ogród. Nic się nie zmieniło , zabrali tylko meble ogrodowe , wiadomo żeby nie zamokły itd. Żadnego samochodu pod domem niema , czyli chyba nikogo tam niema , pamiętam że dużo samochodów było w trakcie BB , ale to akurat wiadome. Cóż czyli nic nie jest przesądzone , dom stoi BB może będzie xD

brotherfan

Super :D. Stoi jeden samochód za domem. Czy był tam ktoś niedawno? Kurcze ale bym chciał, żeby znowu zaczeli to realizować. Czytałem, że w studiu TZG robili traktory "Ursus", ciekawe czy w studio BB też kiedyś była jakaś fabryka :P

podmark

Cytat: brotherfan w Nd, 14 Mar 2010, 15:40:15
Czytałem, że w studiu TZG robili traktory "Ursus", ciekawe czy w studio BB też kiedyś była jakaś fabryka :P
Studio, w którym realizowano BB Ring zostało zbudowane pod kątem produkcji telewizyjnych, jest tam całe zaplecze (garderoby, reżyserka, bar), więc oczywiste, że wcześniej nie było tam żadnej fabryki.
"Studio" TzG zostało adaptowane na potrzeby tej produkcji ze starej fabryki traktorów. Porównywanie studia ATM do hali w Ursusie jest niedorzeczne - pierwsze to miejsce z prawdziwego zdarzenia, drugie - straszący barak...

Damian

A to dziwne że jeszcze jest ta satelita pod domem BB , do tego lapmy itd. W Niemieckim BB po każdej zakończonej edycji zdejmowali światła itd.

brotherfan

Heh, ciekawe czy w tym studio nadal wszystko jest po "BBowemu". A może realizują tam teraz jakiś inny program?