Krytyka programu

Zaczęty przez Toni, Pn, 03 Wrz 2007, 11:57:10

FK

Cytat: Luxisnie można pisać artykułów tylko negatywnych i co za tym idzie nastawiać ludzi negatywnie do tego programu poprzez stronniczość...

To Ty nie masz własnego zdania..? Mnie jakoś artykuły Admina wcale negatywnie nie nastawiają (...) Wręcz przeciwnie - skłaniają do refleksji.
I każdą krytykę uważam za bardzo wskazaną. Dlaczego..? Dlatego, że widz jest odbiorcą widowiska i to on ocenia, czy mu się ono podoba, czy nie. A jeśli wskazuje obszary do poprawy, to tym samym daje możliwość przygotowania kolejnej, lepszej edycji.

Luxis

Wiedziałem, że tak będzie...
Aaragorn, ten Twój post oznacza, że sam "manipulujesz" bo moje wypowiedzi są wycięte z kontekstu całego mojego posta i odpowiednio przez Ciebie skomentowane...

Jeszcze jedno co do oficjalnej strony, napisałeś, że nie muszę czytać ich na stronie serwisu, natomiast moge na oficjalnej. Czytam wszystkie artykuły dlatego, że dopiero po przeczytaniu mogę cokolwiek powiedzieć o obiektywiźmie i niestety na oficjalnej stronie także nie ma tej cechy...
koniec zbędnego off-topicu, bo to nie ma sensu...
bez odbioru

Rosa

Moje zastrzeżenia są ciągle te same.
Widać kompletny brak przygotowania do tej edycji.
Maleńki domek z żałosnym ogródeczkiem gdzie NIE DA SIE przeprowadzać żadnych poważnych konkurencji co od razu eliminuje część ciekawych zadań.
Kompletny niewypał z tymi awatarami które podobno mialy przyciągać internautów (HALO, transmisja internetowa by ich przyciągneła :obrazony: )
Zły pomysł z wpuszczeniem początkowej 7 (podejrzewam że wiedzieli że są nieprzygotowani i po prostu bali się wpuścic od razu wszystkich)
Połączenia ze światem zewnętrznym które dopiero po pierwszym tygodniu zaczęto się starać NIECO redukować.

Luxis, ciągle powtarzasz że świat idzie naprzód i edycje BB też się zmieniają. TAK, ale zmieniają się na lepsze a u nas to nie jest stagnacja a raczej 2 kroki w tył.

Krytyka JEST potrzebna po to aby ewentualne następne edycje unikneły tych tragicznych pomylek popelnionych w BB4.1 (po cholerę to .1?) Jeśli przyjmiemy że to co nam teraz serwują to jest najlepsze na co ich stać i nic więcej już nie są w stanie zrobic to niech się skończy na BBPL 4 a fani BB i tak sobie obejrzą lepsze edycje z innych krajów.

Showmag

Cytat: Luxissam "manipulujesz" bo moje wypowiedzi są wycięte z kontekstu całego mojego posta i odpowiednio przez Ciebie skomentowane...
Oczywiscie. Najpierw napisalem sobie odpowiednią wypowiedz (scenariusz byl juz przygotowany miesiac wczesniej), a potem odpowiednio dobrałem sobie pod nią cytaty (paranoja?).

A zresztą: przyjmijmy, ze ja manipuluję... Z Twoich postów mniemam, że mam "powazny serwis" i mnie NIE wolno, a Endemolowi wolno wszystko, bo robi "program rozrywkowy, przy ktorym się nie mysli"? Nie ma za grosz logiki w tym co piszesz, Luxis.

Cytat: Luxisdopiero po przeczytaniu mogę cokolwiek powiedzieć o obiektywiźmie i niestety na oficjalnej stronie także nie ma tej cechy...
Rozumiem, ze do nich rowniez wystosowales odpowiednią opinię w tej sprawie?

Cytat: Luxiskoniec zbędnego off-topicu, bo to nie ma sensu...
Przynajmniej w czymś się zgadzamy. Rowniez nie widzę sensu konwersacji, kiedy ze strony rozmowcy nie widzę żadnych argumentow...

Fireman

Rosa napisał:

CytatMoje zastrzeżenia są ciągle te same.
Widać kompletny brak przygotowania do tej edycji.
Maleńki domek z żałosnym ogródeczkiem gdzie NIE DA SIE przeprowadzać żadnych poważnych konkurencji co od razu eliminuje część ciekawych zadań.

Zgadzam sie. W poprzednich edycjach na TVN ogrodek byl o wiele wiekszy, pamietam nawet zmagania wojskowe , tam przestrzen bardzo sie przydala. No coz, nie da sie wszystkiego idealnie zaplanowac ;) Mam nadzieje ze tworcy programu wyciagna wnioski i w kolejnych edycjach (a mam nadzieje ze na TV4 beda kolejne edycje) taki ogrodek bedzie o wiele wiele wiekszy.

FK

Cytat: AaragornA zresztą: przyjmijmy, ze ja manipuluję... Z Twoich postów mniemam, że mam "powazny serwis" i mnie NIE wolno, a Endemolowi wolno wszystko, bo robi "program rozrywkowy, przy ktorym się nie mysli"? Nie ma za grosz logiki w tym co piszesz, Luxis.
Rany Julek..! Gdyby Admin manipulował na taką skalę, jak Endemol, to byśmy wszyscy zimą w sandałach chodzili (...)
Dla mnie bomba - przynajmniej zwraca uwagę na gro ważnych tematów i uodparnia na PRAWDZIWE manipulacje ze strony Producentów.
A zresztą - LUXIS - tutaj mamy temat "Krytyka programu" - niech się wypowiada, kto chce. Jeśli Cię to drażni (a podejrzewam, że niewąsko) - odpuść i pisz na temat "Tańczący z Gwiazdami"... Eeee... "Tańczący z wilkami"... Qrczę... "Taniec z Gwiazdami" :los:

neokoriban

To co się dzieje to jest skandal. Oglądając edycje Big Brothera w innych krajach i oczywiście w naszym, dochodzę do wniosku, ze nasz kraj z profesjonalizmem i uczciwością jest daleko za Niemcami, Wielką Brytanią czy USA. W naszym Big Brotherze (emitowanym w TV4) manipulację i łamanie regulaminu jest obecne 24h na dobę. Często też program przynudza np. emitowany o 18:30. Tak samo jest zadaniami tygodniowymi. W wszystkich edycjach zagranicznych i tych wyemitowanych w programie TVN wymyślano zadania, które przyciągały publikę lub  dawały jakąś zabawę. Moim zdaniem producenci woleli zainwestowań w najlepszy sprzęt niż w ogromną widownie, no ale cóż albo rybki albo akwarium. Odnoszę czasami takie wrażenie, że osoby które wylatują z programu są po prostu wytypowane wcześniej przez producentów. To było tylko moje spostrzeżenie i jak ktoś chce oglądać to niech ogląda....

chatiflatt

Cytat: neokoribanOdnoszę czasami takie wrażenie, że osoby które wylatują z programu są po prostu wytypowane wcześniej przez producentów.
qrcze, jak ty na to wpadłeś?? ja o tym nie wiedziałem... :hmm:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Don

CytatKrytyka JEST potrzebna po to aby ewentualne następne edycje unikneły tych tragicznych pomylek popelnionych w BB4.1 (po cholerę to .1?)
Też się zastanawiałem, o co chodzi z tym .1. Jedyne logiczne wytłumaczenie jakie mi sie nasuwa, to - chyba - pomysł, by: nazwę powiązać z nazwą stacji (TV4, teraz Czwórka, chociaż nie sprawdziłem, czy to jest nazwa oficjalna) a .1 chyba dlatego, że Czwórka bedzie miała edycje .2, .3 i tak dalej ...

Co sądzicie ?

CytatMaleńki domek z żałosnym ogródeczkiem gdzie NIE DA SIE przeprowadzać żadnych poważnych konkurencji co od razu eliminuje część ciekawych zadań.
Pełna zgoda co do ogródka - wyraźnie mniejszy niż ten w TVN wieki temu. Ale dom, z tego co widzę, wyraźnie większy wewnątrz (no i te "sekretne" pokoje ... uch ! radocha !)

Exile

CytatTeż się zastanawiałem, o co chodzi z tym .1
W zamierzeniu producentów było, żeby tą edycję uczynić, taką mobilną, chodziło o te awatary, i oficjalną stronę jako serwis społecznościowy.

neokoriban

Ja osobiście wierzę, że ta edycja będzie miała pełno błędów no ale nikt nie jest nieomylny. Może gdy wyjdzie edycja Big Brothera 5.2, będzie mniej błędów. Czas pokaże...   Przy najmniej mam taką nadzieję. :D

chatiflatt

po raz kolejny to napiszę - dobór ludzi.
gdyby nie Cza Cza [Czacza, Chacha, Cha Cha, ....] który jakoś się stara, oglądalibyśmy leżenie ludzi na sofach [Paweł Mańka razy ALL]
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

FK

To znaczy, że dobór ludzi Ci się podoba, czy nie..?  :obrazony:
Pytam, bo tutaj piszesz o tym oraz w temacie "Chwalmy Big Brother'a". Podejrzewam, że tamten post był humorystyczny  :hmm:
Myślę, że dobór ludzi do takiego widowiska nie powinien opierać się jedynie na różnicach między nimi, ale i na pewnych podobieństwach i cechach wspólnych. Takie zróżnicowanie charakterów, jakie mamy w obecnej chwili, jest totalną pomyłką  :kreci:

chatiflatt

i o tym mówię, myślę i piszę, FK.
a tamten cały temat o którym piszesz, ma charakter humorystyczny. Więc mój post był ironią :los:
Barbara Weston

FK

Czyli dobrze to zrozumiałam, chatiflatt. Rzeczywiście, trudno cokolwiek pochwalić w tej edycji (...)