Krytyka programu

Zaczęty przez Toni, Pn, 03 Wrz 2007, 11:57:10

FK

Cytat: LuxisTo zdanie Kasi L zostało wyjęte z kontekstu, jesli dokładnie oglądałes program, to była pokazana cała ta rozmowa i wyraźnie było można zobaczeć, że to były tylko spekulacje...
OK - już po zawodach. I myslę, że płynna jest granica między spekulacją a rzeczywistą rozmową, więc dyskusje na ten temat nie mają większego sensu. Na marginesie: mam na imię eFKa i doskonale znam regulamin Domu BB w związku z tym, że jestem jedną z tych 40-stu szczęsliwych bardziej lub mniej Finalistów tejże edycji BB (...)

mseptember

No to, skoro dokładnie znasz regulamin, może własnie wyjasnij - nie wolno rozmawiać O nominacjach, czy tylko nie wolno ujawniać informacji o swoim głosowaniu, tak jak to zrobiła KS? Czy może ten regulamin jest tajny?

FK

Cytat: mseptemberNo to, skoro dokładnie znasz regulamin, może własnie wyjasnij - nie wolno rozmawiać O nominacjach, czy tylko nie wolno ujawniać informacji o swoim głosowaniu, tak jak to zrobiła KS? Czy może ten regulamin jest tajny?
W związku z tym, iż podpisałam kontrakt a w nim klauzulę poufnosci - nie mogę nic ujawnić. Przykro mi (...) W umowie zawarty jest cały regulamin.

Toni

Z innej beczki... Wqrza mnie to,że relizatorzy kłada nacisk na poszczególne sceny z 24 godzin, anie pokazują normalnego zwykłego życia. Rozumie,że są sytuacje wyjątkowe i emituje się wówcza specjalne wydania Na żywo. Ale to,że ktos złamał regulamin i karnie odpada z programu czy wchodzi nowa osoba do programu za kogos bądź tak ot nie wymaga znów wydania specjalnego na żywo. Może to przecież być wyemitowane w normalnym odcinku o godz 20ej pokazując wydarzenia poprzedniego dnia. Razem z nominacjami to z rzędu były aż 3 wydania Live (oke 2 wydania bo Nominacje to zupełnie co innego). Stąd stwierdzam że realizacja (konstrukcja) odcinków brnie w stronę Baru bo tam tak własnie też to wyglądało. Regulamin programu to regulamin programu,lecz realizacja barowska a mi się to nie podobało.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Pudelek

Normalne, zwykłe życie w Big Brother? Czy to w ogóle możliwe? :P

Toni

Oczywiscie że normalne,zwykłe życie w Big Brother. Wg mnie to smiech,zabawa,kłótnie,łzy...wejscie,wyjscie mieszkańca,czyli wszystko to co dzieje się w domu. A nie żeby robić od razu specjalne wydanie na żywo bo ktos kogos obraził,bo ktos nowy wchodzi,czy ktos odpada karnie. Wszystko niech płynie normalnym rytmem w postaci podsumowania całego dnia a nie wybrane sytuacje nagłasniane i po kilka razy powtarzane.Po to też jest chyba program "Omnibus" czy "Ring" by wspomnieć w skrócie to co wydarzyło się najciekawszego minionego tygodnia.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

mseptember

nie byloby tego problemu, gdyby było normalne 24/7 w necie.

Rosa

Co rozmowy rodzin i znajomych z uczestnikami mają wspólnego z BB? Chyba im się programy pomyliły.

mseptember

Chyba po dzisiejszym ringu parę osób powinno stracić pracę. Najwyraźniej ten program jest na razie trochę ponad siły TV4. W TVN chyba fikołki ze smiechu uskuteczniali. Z drugiej strony - na czyms trzeba się uczyć...

Pudelek

Mnie bawiła sytuacja gdy widoczny był pan, który pokazywał ludziom w studiu co mają robić.

mseptember

A mnie zupełnie NIE bawiło, jak Karina miotała się między studiem a domem. Myslałem, że umrę.

Showmag

Mnie nic nie bawiło. Fatalne przedstawienie.

Prowadząca nie potrafi mysleć, nie potrafi się wysłowić i komunikować z mieszkancami. Ponadto uważa widzów za debili ;]

Program był potwornie nudny - pomimo wczesniejszych komentarzy realizatorzy nic nie poprawili. Było znacznie gorzej, niż tydzień temu.

Ponownie nie pokazano pożegnania nowych osób z rodzinami, nie pokazano drogi Pauliny z Domu do studia i nie przeprowadzono z nią ŻADNEGO porządnego wywiadu.

Idiotycznym pomyslem było puszczanie filmików o uczestnikach pod sam koniec programu, podobnie zresztą jak zachęta uczestników, aby na CHWILĘ PRZED zamknięciem linii poprosili widzów o oddawanie głosów za ich pozostaniem w programie.

Oczywiscie po raz kolejny naruszono zasady reality show i uczestnicy przez caly czas mieli kontakt ze swiatem zewnętrznym - niektorzy mogli porozmawiac i nawet zobaczyc swoje rodziny.

A wszystko na stojąco... jakby wad było mało - znów mielismy jakies durne avatary.
Z kolei Wielkiemu Bratu odjęło mowę i w ogole dzis się nie odzywał.
Czyżby skapitulował? :kid:

Powoli przestaje mnie to partactwo denerwować.
Zaczyna mnie to bawić :ubaw:

Kiedys ludzie zastanawiali się, czy moda na "Big Brother'a" minie; co zrobić, żeby takich programów nie było. Dzis już wiemy co należy zrobić - sprowadzić "Big Brother'a" do Polski i oddać go w ręce: TV4/Endemol Polska/ATM GRUPY :los:

ixa86

Popieram Aaragorna w 100% nic mnie nie smieszyło w dzisiejszym programie a te przedłuzanie na końcu i głupie pytania powtarzane po 100 razy za kim bedziesz tęsknić doprowadzały mnei do szału  :plask: w ogóle Karina sie zapowietrzała ;/ beznadzieja nie mają pomysłu na ten program leci bo leci. a szkoda

Showmag

A i zapomnialem dodac, ze prowadząca oczywiscie NIE zna zasad programu (zresztą jak cała ekipa producentów) i wypytywala uczestnikow, kogo chcieliby się pozbyc.

Jest to OCZYWISTE nawiązanie do nominacji i namawianie uczestników do złamania regulaminu.

Pudelek

Takie pytania to powinni sobie darować bo wiadomo, że każdy będzie sie wymigiwał się od odpowiedzi. Budowanie napięcia się nie powiodło. Chwilami było tak nudno, że przełączałem  program  na "Taniec z gwiazdami" :los:.