Krytyka programu

Zaczęty przez Toni, Pn, 03 Wrz 2007, 11:57:10

Exile

Odniosę się do łamania regulaminu. Kolega Aaragon (idize mi o admina, jakkolwiek się pisze) Oprócz rewgulaminu jest naczelna zasada - W domu to WB stanowi regulamin. Czyli może postępować wedle swojego widzi mi się. Nie w każdej edycji muszą być tak ściśle narzucone normy. A takie oglądanie i wyłapywanie kolejnych niedociągnięć psuje całą zabawę. Jedyna rzecz, którą mógłbym zarzucić to sprawa z fałszowaniem głosowania, i nic poza tym.

Showmag

Cytat: ExileOprócz rewgulaminu jest naczelna zasada - W domu to WB stanowi regulamin. Czyli może postępować wedle swojego widzi mi się.
I dlatego właśnie zostala wymslona taka zasada: dla widzimisię producentów. Aby kazdą zmiane, kazde naruszenie regulaminu bylo mozna sobie jakos wytlumaczyc. Ogolniki, ktore pozwalają wszystko zmieniac i interpretowac regulamin jak się tylko podoba (mowię tu także o umowie, ktorą musieli podpisac uczestnicy). Byloby jednakze milo, gdyby te zasady byly ustanowione od poczatku do konca, a nie naginane własnie wg chwilowego widzi mi się.

Cytat: Exiletakie oglądanie i wyłapywanie kolejnych niedociągnięć psuje całą zabawę.
Więc nie wyłapuj, nie szukaj, nie czytaj tej kategorii forum. Nie ma takiego przymusu. Żyj w nieświadomości, że "Big Brother" jest wolny od manipulacji i przekrętów. I tym samym ciesz się dobrą zabawą. :ice:

Cytat: ExileJedyna rzecz, którą mógłbym zarzucić to sprawa z fałszowaniem głosowania, i nic poza tym.
A rozmowy o nominacjach i nie wyciąganie konsekwencji lub niesprawiedliwe traktowanie uczestnikow za to samo przewienienie? A kreowanie Jolki na bohaterkę? A fakt, ze uczestnicy poznali się wczesniej? Brak dzwieku w kamerach internetowych? Łamanie zasady o braku kontaktu ze światem zewnętrznym?
Oczywiscie jedno wytlumaczenie: to Wielki Brat ustala reguly (choć w innych krajach wychodzi mu to zdecydowanie lepiej).
I czy to wciaz ma cos wspolnego z "Big Brotherem"?

mseptember

Cytat: AaragornŻyj w nieświadomości, że "Big Brother" jest wolny od manipulacji i przekrętów.

Ja wierzę, że BigBrother nigdy nie był, nie jest i nie będzie wolny od manipulacji i przekrętów, więc jeżeli ktoś myśli, że jakaś edycja była taka idealna, to dopiero żyje w nieświadomości :). Ale fakt - nasi jak zwykle muszą przegiąć pałę...

FK

Powiem Wam tyle: dziś rozmawiałam z Mirkiem Ptasznikiem. I jestem pewna, jak śmierci, że BB  jest diabelnie zmanipulowany (...)

Exile

Wydaje się wam, że BB w edycjach 1-3 był taki święty i czysty?Że uczestnicy nie rozmawiali o nominacjach, że nie pokazywano im świata zewn., że głosowania były prawdziwe? Nie! Po prostu albo o tym zapomnieliście, albo nie dano wam tego odczuć. I BB wszędzie jest zmanipulowany. Jak każdy tego typu rs.

FK

Jak się mają do siebie te dwie Twoje wypowiedzi:
Cytat: ExileJedyna rzecz, którą mógłbym zarzucić to sprawa z fałszowaniem głosowania, i nic poza tym.
Cytat: ExileBB wszędzie jest zmanipulowany
:szok:

Exile

Chodziło mi o to, co mi przeszkadza. Przeszkadzają mi tylko manipulacje z głosowaniem

FK

OK - to jest zrozumiałe.

Nerox

Cytat: FKPowiem Wam tyle: dziś rozmawiałam z Mirkiem Ptasznikiem. I jestem pewna, jak śmierci, że BB  jest diabelnie zmanipulowany (...)

FK, czy możesz podać jakieś przykłady (o ile jest to możliwe i nie poniesie za sobą żadnych konsekwencji)? W końcu domysły, a informacje z pierwszej ręki to zupełnie dwa odległe od siebie bieguny.

FK

W związku z tym, że jesteśmy związani kontraktem z Endemolem, nie możemy podawać żadnych informacji. Zwyczajnie nas na to nie stać. Od Mirka wiem sporo, ale obiecałam dyskrecję. Czekam na Jego zgodę, jeśli chodzi o wywiad dla naszych Forumowiczów. A z ciekawostek: ponoć w pierwzsym dniu pobytu w Domu BB strasznie przeszkadza "chodzenie w ścianach" :D

Tom Kruz

Cytat: FKCzekam na Jego zgodę, jeśli chodzi o wywiad dla naszych Forumowiczów

Jestem pewien, że Mirek pokocha nasze forum i chętnie udzieli zgody, zwłaszcza, kiedy zobaczy, że w 5 tygodniu programu 93 % (rekord świata) forumowiczów głosowało za jego odejściem z programu i mniej więcej tyle samo to fani Jolki - jego ulubienicy inaczej :zabek:

FK

Tom - Mirek doskonale zna opinie internautów (...) Są jeszcze ludzie, którzy konstruktywną krytykę potrafią przyjąć na klatę i do tego wyciągnąć wnioski. A to, czy Mirek się wypowie, czy nie - zależy od postawionych Mu pytań. Pamiętaj o kontrakcie.

joker

Jak FK już pisała - Mirek zdaje sobie sprawę z tego, że to co mogliśmy oglądać było zmanipulowane, więc nie do nas powinien mieć pretensje, że takie komentarze były pisane na forum. My tylko komentowaliśmy to co widzieliśmy w tv  :aniolek:

FK

joker - dokładnie tak! Wiele już pojawiło się w wywiadach z Tomkiem czy Mirkeim wypowiedzi, że nie wszystko widzimy, że prezentowane zdania są wyrywane z kontekstu. Uczestnicy powinni zdawać sobie z tego sprawę. Wiem, że Mirek już się o tym przekonał na własnej skórze.

chatiflatt

Cytat: FKPamiętaj o kontrakcie.
pamiętaj też o manipulacji - każde jego słowo może zostać wykorzystane przeciwko niemu.. :/
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston