Krytyka programu

Zaczęty przez Toni, Pn, 03 Wrz 2007, 11:57:10

Toni

We mnie nie ma krytyki poza niedociągnięciami technicznymi,oraz tekstami Kuby. Poza tym jest dla mnie oke.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Showmag

W tym tygodniu widać pierwsze zmiany na plus w BB4.1 - obecnosć prowadzącego na antenie w programie o 18:30 została ograniczona. Od wtorku ograniczono także kontakt ze swiatem zewnętrznym - przez ostatnie 3 dni mieszkancy nie mieli żadnego kontaktu z Kubą i nie otrzymali w tym czasie zadnych wiadomosci.

Jednak realizatorom wciaz brakuje pomyslu, zeby zagospodarowac ten czas.

Widać, że wciąż się miotają, więc skoro łaskawi byli wysłuchać tego, co mają im do powiedzenia widzowie, może też pokuszą się na wykorzystanie następujących pomysłów:

programy o 18:30:
poniedziałek - panel dyskusyjny (dotyczący osoby, która odpadła)
wtorek - pytania od widzów (wyselekcjonowane, które nie przekazują jednoznacznych informacji o tym, kto jak jest odbierany)
sroda - tuż przed nominacjami, dom wielkiego brata zamienia się w dom gry (motyw z BB2): można wygrać atrakcyjne nagrody, ale czasem trzeba się poswięcić (przykładów chyba nie trzeba podawać?); do "wygrania" także automatyczne nominacje, czy też brak prawa głosu w nominacjach
czwartek - relacja z postępów nad zadaniem tygodniowym / zadania specjalne
piątek - panel dyskusyjny na kontrowersyjny temat

piątek 20:00
- program na żywo, w którym mieszkancy realizują zadanie tygodniowe +zakupy (jeżeli cos nie zmiesci się na antenie - ciąg dalszy w końcówce niedzielnego programu "Omnibus" lub podczas "Ringu")

drago

Cytat: AaragornW tym tygodniu widać pierwsze zmiany na plus w BB4.1 - obecnosć prowadzącego na antenie w programie o 18:30 została ograniczona. Od wtorku ograniczono także kontakt ze swiatem zewnętrznym - przez ostatnie 3 dni mieszkancy nie mieli żadnego kontaktu z Kubą i nie otrzymali w tym czasie zadnych wiadomosci.

Własnie, też zauważyłem pewne zmiany na lepsze. Czyżby fala krytyki w internecie dała do myslenia producentom...?? Oby tak było. Podoba mi się to, że w programach na żywo o 18:30 jest zdecydowanie mniej Kuby i łączenia się z mieszkańcami domu WB, podczas których do tej pory przekazywanych było sporo informacji z zewnątrz. Podobało mi się również to, że wyniki nominacji zostały ogłoszone od razu w srodę. Wielki Brat również jakby bardziej dbał o przestrzeganie regulaminu i nie dał się zbyć ogólnikowymi argumentami przy nominacjach.

Osobiscie jestem ciekaw czy zostanie cos zmienione w programie BB Ring. Może też cos się poprawi... Chociaż nie wiem czy to nie jest z mojej strony nadmierny optymizm.

Mam nadzieję, że to nie były chwilowe zmiany na lepsze i że program będzie nadal udoskonalany.  Już my internauci na pewno w tym pomożemy :zabek:

Showmag

Akurat z tym przestrzeganiem regulaminu... to dzis również zlamano podstawowe zasady :]
- za przekroczenie czasu zakupów mieszkancy (o ile dobrze pamietam) powinni zwrocic Wielkiemu Bratu WSZYSTKIE zakupione produkty
- w przypadku przekroczenia budzetu, mieszkancy powinni oddac produkty przekraczające ów budżet (wybor uczestników) i dwa produkty wskazane przez Wielkiego Brata.

Dzisiaj mielismy więc podwojne złamanie regulaminu i żadne konsekwencje nie zostały wyciągnięte.

I jak to jest, że uczestnikom BB4.1 żyje się o wiele łatwiej niz uczestnikom BB3, BB2, czy nawet BB1?

FK

No własnie... Zawsze na zakupy był podany limitowany czas: ktos wyrzucał ze sklepu rożne rzeczy a ktos inny liczył, czy budżet nie został przekroczony. Inaczej: zwracali wszystko. Ja myslę, Aaragorn, że Producentom trzeba podesłać linka do tej strony (...)

Toni

Jak dla Mnie zbędny jest program Na żywo w którym mieszkańcy zaliczali by finalnie zadanie tygodniowe i następnie udawali się do sklepiku na zakupy. To można wyemitować w normalnym poniedziałkowym odcinku.

Pudelek

A ja myslę, że zaliczanie zadania tygodniowego w programie na żywo jest dobrym rozwiązaniem w obliczu braku pomysłów na  program o 18.30.

M.M

Wczorajsze odcinki BB były najlepsze :) Mam nadzieję , że tak pozostanie. Nauka języka angielskiego , to było tak zabawne , że się popłakałem ze smiechu :)

Toni

Widać wyraźnie że zaczyna cos się dziać by się działo idąc w dobrym kierunku i tak dalej!

suzi414

I bardzo dobrze ze maja jakies zadania do wykonania bo za bardzo sie kłucili  :plask: a tak chc maja motywacje azeby razem współpracowac  :zabek:

Toni

Studio Ring duży krok do przodu. W końcu widownia nie stoi tylko siedzi i wygląda to zdecydowanie lepiej (a tak całosć studia była taka zamazana,niewyrazista). Minusik za zbyt dłuugą rozmowę w 1szej częsci. Praktycznie cały odcinek można powiedzieć poszedł na tą rozmowę. Rozumiem że temat bardzo ważny ale zrobiono przez chwilę z tego program w stylu Decyzja należy do Ciebie (bez przesiadania się na tak bądź na nie widowni). 2ga częsć przemyslana (rozmowy z bliskimi osób nominowanych). Program, znów by się przedłużył (na to wskazywało),lecz pod koniec przyspieszono,by w miarę nie był opóźniony. Wczorajszy Ring jako całosć duży plus mimo wszystko.

Rosa

Za to dzisiaj powrót do przeszłosci , kontakt ze swiatem zewnętrznym i Grzesiu ladnie na żywo poinformował innych o opiniach internautów :sciana:  :sciana: .
Producenci tego programu chyba są niereformowalni.

ixa86

Dokładnie to samo mialam napisać  :sciana:  co to ma być za informowanie mieszkańców o tym co sie dzieje w sieci i co myslą internauci  :nie!:  to zaprzecza głównej idei programu ehhhhh

mseptember

No już chyba powinno do wszystkich dotrzeć, że to nie jest ten program o którego ideach mówicie. I pewnie stąd ta jedynka w nazwie. Też miałem nadzieję na klasycznego BB, ale to wrzucanie zapałek do piwnicy z prochem (strasznie tam nerwowo było jeszcze przed pojawieniem się Grzesia w TV) zaczyna mnie nawet interesować... Taka manipulacja producentów, ale na oczach widzów ;)

molko

dolewają oliwy do ognia, jakby nie wiedzieli to było by to bardziej naturalne, a tak to robią z lekka Big Bar
ale zgodzę się z mseptember, cos się dzieje w końcu