Casting na uczestników

Zaczęty przez Showmag, So, 26 Maj 2007, 20:29:48

Don

Cytat: FKA co sadzicie o dwójce siedemdziesięcioczterolatków, którzy mają się znaleźć w programie..? Ja jestem w szoku...
Chyba coś przegapiłem ... gdzie było o tych siedemdziesięcio ????

FK

Źródło: https://bb4.tivi.pl/Portal/NewsView.aspx?newsId=534

Tego w historii najpopularniejszego reality show na świecie jeszcze nie było. Uczestnikami programu Big Brother 4.1, emitowanego na antenie Czwórki, zostaną pani Zofia Petka i pan Marian Szczepaniak. Oboje mają w sumie niemal... 150 lat!
Pani Zofia to niezwykle żywiołowa siedemdziesięcioczterolatka. Mieszka w Tczewie, należy do czterech różnych klubów seniora, uwielbia podróże i kapelusze (ma ich w kolekcji aż 56), zdobyła także tytuł Miss Suchego Podkoszulka. Obecnie pasją pani Zofii są komputery (uczęszcza na kurs komputerowy) uczy się także robić zdjęcia aparatem cyfrowym. Plany na przyszłość? Marzeniem pani Zofii jest ... skok ze spadochronem w dniu osiemdziesiątych urodzin!
Pan Marian ma także 74 lata. Pochodzi z podwarszawskiego Milanówka. Jego pasją jest kolekcjonowanie widokówek i staroci. Jako prawdziwy gentleman wysławia się piękną polszczyzną, czym ujmuje nawet kilkadziesiąt lat młodsze damy. Sam o sobie mówi, że po prostu ,,kocha życie".

Pudelek

Podoba mi się. Wesołe staruszki. Niech pokaża swój sposób zabawy.
Mam tylko nadzieję, że Miss Suchego Podkoszulka nie zostanie gwiazdą programu Extra! :los:

Exile

Ale psikus... ciekawe jak będą traktowani przez np. KasięL...

chatiflatt

no to ja jak zwykle - będąc w opozycji do Was wszystkich na tym forum - napiszę, że ten pomysł mi się NIE PODOBA.
I co - wprowadzą dwoje staruszków i będą nam serwować komedie w stylu "Dwaj zgryźliwi tetrycy"? Bezsens
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

FK

Nie do końca, chatiflatt w opozycji do wszystkich... Mnie też ten pomysł niekoniecznie przypadł do gustu. Uważam, że Produkcja chce na maxa urozmaicić nam uczestników, ale chyba nie tędy droga. Taki zamysł przywodzi mi na myśl program "Potyczki Jerry'ego Springera", gdzie uczestnicy dają widzom niemało powodów do uśmiania się z nich po pachy (...) Pomysł z lekka ironiczny moim zdaniem.

Tom Kruz

Cytat: chatiflattno to ja jak zwykle - będąc w opozycji do Was wszystkich na tym forum -

Nie pochlebiaj sobie. W kibicowaniu Joli Równik bynajmniej nie jesteś (byłeś ?) w opozycji do wszystkich na tym forum, wręcz przeciwnie :P
Co do ''kwestii geriatrycznej'' zgadzam sie z Brzeziną, że to nie ten program. Jak będzie program ''Old Brother'' (najlepiej w TV Trwam) wtedy zapraszamy.

Goku

A mi się ten pomysł podoba!!! Jeszcze najlepiej, żeby ten dziadek miał niebieskie oczy i włosy przemalowane na blond to może Kaśka Lenartowicz na niego poleci xDD Może ci staruszkowie wreszcie zaprowadzą porządek w domu :)

Pudelek

Słuchajcie ale już teraz mamy paru staruchów w programie. Kaśka L. i Paweł zdecydowanie mają wady przypisywane ludziom starszym: nic konkretnego nie robią, ciągle się krzywią i krytykują. Niech wejdą starsi ludzie i ostatecznie udowodnią, że takie zachowania nie są typowe dla konkretnego wieku.

chatiflatt

CytatTaki zamysł przywodzi mi na myśl program "Potyczki Jerry'ego Springera", gdzie uczestnicy dają widzom niemało powodów do uśmiania się z nich po pachy
tez o tym pmyślałem, haha, ale tam występują ludzie typu "osiągam orgazm masturbując się kiedy dziewczyna wymiotuje na mnie". Chyba w tym przypadku takich ekscesów nie bedzie :los:

Pudelek, a gdybyś Ty wszedł do takiego Domu, i stwierdził że to nie to,  że ludzie i ich poziom inteligencji czy zachowania są poniżej norm, inne niż w TV, to jak byś się zachowywał - tak jak oni czy po swojemu? Prócz Izabelli i Mariusza nie ma tam nikogo ciekawego dla mnie [pod względem intelektualnym]. Paweł najwidoczniej wstydzi się przyznać - to nie to, i opuścić ten program. Ja na jego miejscu wróciłbym na studia.
Sory za offa
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Pudelek

Mnie takie programy kręcą. Bardzo chciałem się zgłosić do pierwszej edycji BB ale miałem wtedy 16 lat. Teraz po obejrzeniu kolejnych odsłon Barów i innych tego typu widzę, że nie wyrobiłbym psychicznie z tymi ludzi, którzy obecnie są najchętniej brani. Ja jestem spokojny człowiek ale normalnie wyrwałbym kamerę i tłukł niektórych po głowie! Dlatego  nawet nie próbowałem na castingach.
Ludzie inteligentni rzadko zgłaszają sie do takich programów. Wiedzą, że mają więcej do stracenia (wizerunek, szacunek otoczenia) niż do zyskania.

FK

Cytat: PudelekLudzie inteligentni rzadko zgłaszają sie do takich programów
Gdyby nie słowo "rzadko" - normalnie rzuciłabym Ci rękawicę :boks:

EDIT:
Spokojnie, nie wzięłam tego do siebie...

chatiflatt

FK, masz duże mniemanie o sobie ;)

EDIT
Spokojnie, to był dżołk :D
Barbara Weston

Pudelek

Cytat: FK
Gdyby nie słowo "rzadko" - normalnie rzuciłabym Ci rękawicę :boks:

Diabeł tkwi w szczegółach. Pisząc tamtego posta wiedziałem, że muszę się pilnować.
Ale nigdy nie wolno uogólniać.

FK

Cytat: Pudeleknigdy nie wolno uogólniać
Doskonałe.

Po niedzieli nowi uczestnicy mają wejść do Domu BB. Wiecie, ile osób ma wejść..?