Casting na prowadzących

Zaczęty przez Showmag, Cz, 31 Maj 2007, 16:09:59

podmark

Już wiadomo, że "Big Brothera" nie poprowadzi nikt znany. Endemol Polska ogłosił casting na prowadzącego. Poszukiwania nowych twarzy odbędą się równolegle z castingami do programu. Od kandydatów wymagane jest doswiadczenie telewizyjne lub radiowe.

Showmag

"Big Brother 4.1" - nowi prowadzący i nowy Dom BB
2007/6/29
Już za 2 miesiące wystartuje "Big Brother 4.1". Z dnia na dzień znamy coraz więcej szczegółów na temat programu. Wiemy już, gdzie powstanie nowy Dom Wielkiego Brata i ile osób się do niego wprowadzi.

W dniu jutrzejszym zakończy się pierwszy etap castingu do reality show. Pierwszego dnia rekrutacji, mającej miejsce 2 czerwca w Warszawie, zgłosiło się zaledwie 50 chętnych. Więcej osób przybyło na casting, który zorganizowany został 17 czerwca w hotelu Novotel Malta w Poznaniu. Ci, którzy przyjechali na eliminacje mogli liczyć na swietną zabawę, wielkie emocje i kontrowersyjne zadania. Poznań był trzecim przystankiem na trasie organizatorów programu. "Z zapartym tchem sledziłem losy bohaterów trzech poprzednich edycji. Chciałbym przeżyć podobną przygodę, poznać nowych ludzi i zostać zauważony" - tłumaczył Leszek ze Swarzędza. "Selekcja jest ostra, ale mam nadzieję, że uda mi się dostać do programu. To ogromna szansa, by się wypromować i zaistnieć w showbiznesie" - stwierdziła Ewa z Poznania.

Przypomnijmy, że aby wziąć udział castingu, należało wypełnić ankietę i odpowiedzieć m.in. na pytania o orientację seksualną i stan cywilny. Wielki Brat już na wstępie chciał się też dowiedzieć, czy kandydat jest wierny swojemu partnerowi. Potem chętnych czekały trzyetapowe eliminacje, które odbyły się w szesciu miastach Polski. Ostatnie poszukiwania uczestników będą miały miejsce już jutro w Londynie. Zwycięzcy eliminacji o swoim sukcesie dowiedzą się dopiero w sierpniu. Wyłoniona w ten sposób dwunastka osób wprowadzi się 2 wrzesnia do nowego Domu Wielkiego Brata, którego budowa ruszyła we Wrocławiu.

Jednoczesnie trwają poszukiwania prowadzących. Póki co, ponad dwiescie osób zadeklarowało chęć poprowadzenia programu "Big Brother 4.1". Wsród nich jest liczne grono gwiazd show biznesu, m.in. prezenterzy i aktorzy popularnych seriali. Nie jest jeszcze przesądzone, czy widowisko poprowadzą znane postaci, czy też towarzyszyć im będą nowe, nieznane szerokiej publicznosci osoby. Na dzień dzisiejszy prowadzone są rozmowy z popularnymi prezenterami i aktorami seriali. Wsród nich są osoby, które same zadeklarowały chęć uczestnictwa w reality show.

Ponadto, w ostatnich dniach firma United PR wygrała przetarg na promocję PR kolejnej edycji reality show "Big Brother". W ramach projektu Agencja zajmie się obsługą PR nowej edycji. Przedmiotem umowy pomiędzy spółką Endemol a United PR są usługi z zakresu relacji medialnych, organizacji imprez i trendsettingu.

joker

Jednym z prowadzących mogła by zostać...... Frytka, myslę że dobrze wpasowała by się w rolę Martyny Wojciechowskiej z poprzednich BB. Jej nazwisko mogłoby także napędzić trochę widowni.

podmark

Cytat: PressTrwają castingi i rozmowy z kandydatami na prowadzących reality show "Big Brother 4.1." w TV 4.
Wzięli już w nich udział m.in. Piotr Szwedes, Piotr Zelt i Violetta Najdenowicz ("Fiolka"). Z naszych informacji wynika, że rozmowy są prowadzone także z Agnieszką Włodarczyk, Nataszą Urbańską, Anną Muchą, Maciejem Stuhrem i Michałem Figurskim. TV 4 rozpocznie emisję programu 2 wrzesnia. To czwarta edycja tego reality show, który wraca na ekrany po pięcioletniej przerwie. Producentem "Big Brother" jest Endemol Polska.

Szwedesa już nie trawię, Zelt został juz zaszufladkowany przeze mnie, jako "Arni" z "13 posterunku", Fiolka oprócz zabójczego smiechu nie ma nic do zaproponowania (zresztą TV 4 jej raczej nie wybierze - nagrała już wczesniej kilka odcinków "Ja tylko pytam" i ją odsunęli, bo się nie nadawała), Włodarczyk (po co ona się tam zgłosiła ?  :plask: ) - niech się zajmie nagrywaniem płyty. Co do Urbańskiej - beznadziejna laska, po zakończeniu będzie się kłócić, że to ona (a nie zwycięzca) powinna dostać nagrodę  :yeah: , Stuhr i Figurski to dla mnie dwa osobniki, które nie mają nic ciekawego do powiedzenia. Jeden zrobił karierę na nazwisku tatusia, drugi robi z siebie głupa w radiu. Nie, dziękuję !

Jedyną osobą, która przypadła mi do gustu jest Ania Mucha - oglądałem jej relacje z wypraw w "Dzień dobry TVN" i jest idealna na prowadzącą :). Żywiołowa, przebojowa, dowcipna :)

Exile

Ojojoj... Ania Mucha nie!

Szwedes w sumie może być bo ma smykałkę do prowadzenia takich show...

A może ktos zupełnie nowy?

slaverus

a może znowu będzie para prowadzących. Jestem za Muchą i Figurskim. Oboje maja duże poczucie humoru i gwarantują, że na pewno nie będzie nudno. To są prawdziwe "swiry" z niezłym doswiadczeniem.

podmark

Nawet nie może, a niemal na pewno będzie para prowadzących. Planują tak przynajmniej producenci, o czym może swiadczyć ogłoszenie "Poszukujemy prowadzących". Ale jak będzie ostatecznie, to nie wiadomo.

Figurski ? O nie...  :vomit:

joker

mi też Szwedes by odpowiadał, a co do dziewczyn to myslę, że Agnieszka Włodarczyk jest za bardzo sztywna jak na prowadzącą (ale ma duże szanse bo po wygranej w JOS można rzec że jest na topie) z wyżej wymienionych nie mam swojego typu.

podmark

Chcielibyscie Szwedesa, który był już wszędzie ? "We dwoje", "Ciao Darwin", "Załóż się", uczestnik "Jak Oni spiewają". Ludzie on jest beznadziejny. Mam nadzieję, że znajdą kogos lepszego. W końcu z ponad 200 osób można wybrać kogos ciekawego :)

Gucio25

Szwedes? Może i tak, ale napewno nie Mucha czy Włodarczyk! Przecież to byłoby prowadzenie w stylu Cichopek w Jak oni Spiewają... :D

Szkoda że nie może już prowadzić Sołtysik, czy Miecugow - to była swietna atmosfera.

Rosa

Cytat: Gucio25
Szkoda że nie może już prowadzić Sołtysik, czy Miecugow - to była swietna atmosfera.
Brakuje ikonki  :zabek: bo mam nadzieję że to był żart.

podmark

Szczerze, to najbardziej ucieszyłbym się, gdyby do prowadzenia zaproszono Martynę (choć pewnie to zrobiono na samym początku - TVN jej nie puscił :/ ). Ona się najbardziej do tego nadaje. Co do mężczyzny, to przyszedł mi do głowy Maciek Rock - mógłby się sprawdzić w tej roli, jednak niestety jest teraz jedną z twarzy Polsatu (Nina Terentiew dąży do stworzenia Armii Solorza). Jedyny problem z Rockiem, to taki, że to on powinien robić to, co robiła Martyna wczesniej, czyli czekanie pod drzwiami, wchodzenie za kulisy Domu. Nie nadaje się on do prowadzenia rozmów w studiu.

Toni

Co do mojego zdania co do nowych prowadzących powinna byc to Agnieszka Frykowska oraz...Klaudiusz Sevković? Piotr Gulczyński? A nie tam jakies gwiazdy z seriali.Jestem ciekawy kto rzeczywiscie poprowadzi Big Brother.Zobaczymy już za niecałe 2 miesiące
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

joker

Nieee Sevković i Gulczas się nie nadają do prowadzenia, oni sprawdzają się tylko w uczestniczeniu (chociaż po Barze nie było o nich tak głosno jak po BB). A co do Frytki to tak jak już pisałem - było by to bardzo ciekawe jak by się spisała. Oczywiscie też myslę, że Martyna narazie rządzi w tej roli i mam cichą nadzieję, że to ona będzie prowadzić. Jeszcze a propos Szwedesa to jeszcze nie prowadził takiego prawdziwego RS (jak Bar czy BB) i chciałbym go zobaczyć w tej roli bo podobało mi się jak prowadził "Ciao Darwin", "We dwoje" czy "Załóż się"
p.s. Toni - pisanie posta pod postem jest karane ;)

Toni

Może rzeczywiscie Gulczas i Klaudiusz nie za bardzo nadawali by się na prowadzących.Musieliby przejsc jakies szkolenie na 3 miesiące przed startem,ale co do Frykowskiej jak najbardziej,ona moim zdaniem by się nadawała.Teraz nie wiadomo czy TV4 chce sie odizolować od edycji TVN i wypromować swoich ludzi z Big Brother,czy chcą sobie pomóc w oglądalnosci korzystając z uczestników takich jak Klaudiusz, Gulczas, Frytka których wszyscy znają pomimo tego że to już 6 lat od 1szej edycji a 5 lat od ostatniej 3ciej edycji.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!