Tydzień 15 - Ty decydujesz: Finał (głosy na TAK)

Zaczęty przez Jason, Cz, 13 Gru 2007, 00:02:23

Kto POWINIEN wygrać "Big Brother 4.1"?

Adrian Nadolski
3 (8.8%)
Jolanta Rutowicz
24 (70.6%)
Katarzyna Lenartowicz
7 (20.6%)

Głosów w sumie: 18

Głosowanie skończone: Nd, 16 Gru 2007, 21:17:34

Jason

Kto POWINIEN wygrać "Big Brother 4.1"?

* * *

wygrac powinna Jola, bo bb 4.1 to Jola. Pomimo jej wielu wad, to ona przezyla w tym programie najwiecej, caly program krecil sie wokol niej i najbardziej zasluzyla na wygraną.

Drugie miejsce dla Adiego. Chociaz czesto nie mial swojego zdania i szkoda, ze od razu nie przyznal sie do kontaktow z mezczyzną, to ma wiele zalet. To porzadny, mily, sympatyczny i spokojny chlopak. Wokol niego tez sie wiele dzialo i wiele przezyl. Byl zawsze lojalny wobez tych, z ktorymi trzymal i nie byl chwiejny jak choragiewka.

Trzecie miejsce, a powinno byc ostatnie (powinna odpasc w pierwszych nominacjach zamiast Pauliny) dla Lenartowicz. Zupelnie nie zasluzyla na final. Wielokrotnie lamala regulamin i zostawala w domu. Jest wulgarną, niewyrzytą, prostaczką i ćpunką. Zaciągala kazdego faceta do lozka (Adi, Grzes, o Bartku cos tez mowila a potem Mirek) i w koncu udalo sie z Mirkiem. Jest falszywa, knuła, obgadywala wiele osob za plecami a jak trzeba bylo to lizala d... Jest chwiejna jak choragiewka i nieznosna z ciaglym proszeniem o fajki.   Czesto sie w programie upijala jak bela i niekontrolowala. Grozila pobiciem kilku osobom w programie, a przez ostatnie 2 tygodnie gra bidulkę i sie wybiela, grala ofiare w sprawie zerwania Mirka, chciala wszystkich oszukac a i tak wszyscy wiedzą, ze robi wszystko aby sie wybielic, nie wchodzic w konflikty, szczegolnie z Jolką, i wybrac. Niedoczekanie. Jako jedyna z uczestnikow nie zasluzyla na final a juz tym bardziej na wygraną. Wolalbym juz w finale Szafrona albo Peczaka czy Lejka, choc ich niecierpialem. Ale jej nienawidszę i nie moge na nią patrzec a juz sluchac tym bardziej.

Rosa

Zagłosowałem na Jolę.
To był Big Jola Show i to ona przez cały czas była i pozostała do końca "gwiazdą" tego programu.
Drugie miejsce dla Katarzyny za to ze z finałowej trojki jest najbardziej normalna.

Adrian ostatni. Zasłużenie wygrał z czaczą bo był w programie od początku no ale sorry, nie rozumiem tego faceta. Najpierw nie jest gejem a tylko się jak gej zachowuje, potem okazuje się że jednak spał z facetem. No i te jego łozkowe historie. Człowiek ma ponad 20 lat a chwali się przed wszystkimi że po raz 4 zlał się w łóżko. Jak ma tyle w sobie tego "wigoru" to niech tak jak inni faceci w bigbrotherach idzie do łazienki pomysli np o Marco i zrobi sobie dobrze.

Jason

Cytat: Rosachwali się przed wszystkimi że po raz 4 zlał się w łóżko. Jak ma tyle w sobie tego "wigoru" to niech tak jak inni faceci w bigbrotherach idzie do łazienki pomysli np o Marco i zrobi sobie dobrze.
no ja sie wlasnie zastanawialem, i doszedlem do wniosku, ze faceci chyba tam tego nie robili, co widac na przykladzie Adiego no i tez Marco, bo sie go pytali przeciez czy po wyjsciu z kims spal a on tylko na to, ze ręką. Tak to wyszlo jakby mogl w koncu chociaz ręką, bo w programie tego nie robil. Ja nie wiem jak inni faceci, ale np Cza Cza chyba tez nie, bo nic nie powiedzial jak Adi opowiadal o 4 razie, mogl przeciez powiedziec cos w stylu 'czemu nie chodzisz do kibla' albo co. No i fakt faktem, Adi ma najgorzej bo ponad 100 dni bez ulzenia sobie. Dziwne to w ogole jest, ze do tego kibla nie chodzą. Ja bym nie wytrzymal i chodzil, bez kitu.

Exile

Wygra pustak, to było wiadome już od początku. Ja bym wolał zwycięstwa Adriana, bo tak go tam upokarzali, że powinien kasę dostać jako zadośćuczynienie...

FK

Trudno było mi wybrać spośród tej "trójki". Poczytałam Wasze opinie i każdy z Was ma w pewnym sensie rację uzasadniając wygraną swojego faworyta. Ja postawiłam na Lenartowicz. Wcześniej chciałam, żeby opuściła Dom BB, ale zauważyłam, że ma jakąś ochronkę producencką. Jolki wrzaski, bezpodstawne kłótnie, często prowokacje - nie przemawiają do mnie, choć wiem, że sporo kasy Jej obecność Produkcji przyniosła. Adrian - za całokształt umoralniania każdego po kolei - nie zasłużył na wygraną. Produkcja rozkręciła aferę z Nim związaną, to fakt. Tyle, że gdyby uciął na początku te spekulacje i nie podejmował tematu poraz drugi - zostałby zniewieściałym Adim. A tak, okazał się rozchwianym emocjonalnie facetem. A kasa za zadośćuczynienie..? Przecież i tak dostanie pieniądze za udział w programie (...)
Zostaje Lenartowicz: z mieszkańców, którzy zostali w Domu BB jest chyba najnormalniejsza. Niech stracę. Lenartowicz.

Goku

[Post z dedykacją dla Jasona]

Kasia Lenartowicz ponieważ:

-Jako jedyna z tej trójki jest normalnym człowiekiem
-Jako jedyna odpowiadała na większość odpowiedzi w quizach
-Jako jedyna nie dała się sprowokować Jolancie, kiedy ta postanowiła nagle mieć do wszystkich "wąty"
-Jako jedyna z dziewczyn z tej edycji nie wygląda jak lalka zamknięta na kłódkę w solarium.
-Jako jedna z nielicznych pokazywała swoje emocje, a nie tak jak np. Jolanta
-Jako jedna z nielicznych nie grała i nie udawała niczego przed widzami, a np. taka Jolanta grała non stop
-Jako jedna z nielicznych umie oceniać ludzi obiektywnie i powiedziała, że nie lubi Jolanty, ale widzi, że ona ma dobre serce. Jolanta nigdy by takiego czegoś nie powiedziała, bo ona ocenia ludzi na podstawie lubię-nie lubię.
-Jako jedyna z tej trójki ubiera się normalnie, a nie w lateks albo w te dziwaczne bluzki w których chodzi Adrianek.
-Gdyby nie ona mieszkańcy chyba poumieraliby z głodu albo non stop odżywialiby się kanapkami lub żarciem z proszku
-Przykładała się do zadań tygodniowych
-Dbała o czystość w domu

Pewnie jakbym się zastanowił to jeszcze bym mógł wymieniać, ale mi się nie chce :)

Pudelek

Cytat: Goku
-Jako jedna z nielicznych pokazywała swoje emocje, a nie tak jak np. Jolanta

-Jako jedna z nielicznych umie oceniać ludzi obiektywnie i powiedziała, że nie lubi Jolanty, ale widzi, że ona ma dobre serce. Jolanta nigdy by takiego czegoś nie powiedziała, bo ona ocenia ludzi na podstawie lubię-nie lubię.

-Przykładała się do zadań tygodniowych

ad. 1   Do końca życia zapamiętam te emocje uzależnionej osoby, która została pozbawiona fajek... Zdecydowanie lepiej jakby nie pokazywała takich emocji. Nie ma sie czym chwalić!

ad. 2   Obiektywnie oceniać? Akurat! To już Jolka była bardziej obiektywna!
A z Jolką raz się lubiła a raz nie. A Adriana uważam, że zdradziła. Na początku była z nim tak blisko, a potem chyba jechała po nimnajmocniej.

ad. 3   Przykładnie krytykowała każde działanie. Nie wydaje mi się, żeby to wpływało mobilizująco. Już lepiej jakby nic nie robiła.

Jason

Cytat: GokuJako jedyna z tej trójki jest normalnym człowiekiem
zdefiniuj 'normalnym', to ze ktos sie bawi, wyglupia itd nie oznacza, ze jest nienormalny.

Cytat: GokuJako jedyna odpowiadała na większość odpowiedzi w quizach
szczególnie w tym pytaniu o Śnieżkę, jak odpowiedziała Rysy. I odpowiada sie na pytania a nie na odpowiedzi.

Cytat: GokuJako jedyna nie dała się sprowokować Jolancie, kiedy ta postanowiła nagle mieć do wszystkich "wąty"
bo nie chciala pokazac prawdziwej, wrednej siebie. Wolala udawac spokojną. Ostatnie 2 tygodnie gra taką ulozoną. Nie zapominajmy jaka byla poprzednie 13 tygodni.

Cytat: GokuJako jedyna z dziewczyn z tej edycji nie wygląda jak lalka zamknięta na kłódkę w solarium.
no nie jej wina, ze jest brzydka (bez makijazu) a ze jej nie stac na solarium i woli taka blada byc to jej sprawa. Poza tym Paulina, Agata, Asia, Zosia i Iza raczej na solarium nie chodzily. Więc nie jako jedyna.

Cytat: GokuJako jedna z nielicznych pokazywała swoje emocje, a nie tak jak np. Jolanta
nooo, pokazywala. Same negatywne. A szczególnie swoje emocje pokazywala jak 4 razy w ciagu minuty potrafila narzekac, ze nie ma fajek. Albo jak co drugie slowo u niej bylo na k, ch, p itd

Cytat: GokuJako jedna z nielicznych nie grała i nie udawała niczego przed widzami, a np. taka Jolanta grała non stop
no nie powiedzialbym czy cala afera z Mirkiem nie byla udawana. Cala ta wielka milosc to pic na wode. Sama mowila, ze nic wiekszego niby nie bylo, a nawet zerwanie to farasa, ale jednak potem stwierdzila, ze ma szanse zrobic z siebie ofiare i bidulkę, pouzalac sie troche nad sobą, więc poszla poryczec do PZ

Cytat: GokuJako jedna z nielicznych umie oceniać ludzi obiektywnie i powiedziała, że nie lubi Jolanty,
nie wiem czy zmienianie zdania o wszystkich co 5 minut to obiektywane ocenianie. Ta chorągiewka ciagle powiewala z jednej strony na drugą, jak jej bylo wygodniej. Raz z kims sie trzymala, zeby za chwilę obgadac za plecami.

Cytat: GokuJako jedyna z tej trójki ubiera się normalnie, a nie w lateks albo w te dziwaczne bluzki w których chodzi Adrianek.
kazdy ubiera sie jak chce. Jesli ty oceniasz ludzi po tym jak sie ubierają no to gratuluje dojrzalosci. Dziewczyna ma figurę to moze pokazac brzuch i nogi (nie cycki jak Joasia bo Jola sie szanuje) Lenartowicz sie tak nie ubiera bo jest gruba. Gdyby nie byla to pewnie by za Jolką papugowala, tak jak wczoraj makijaz rozowo-brokatowy. Zresztą sama Lenartowicz ubiera sie tandetnie, jesli juz mam sie wypowiedziec. Jolka dobrze powiedziala, ze te czaszki sa beznadziejne. No ale kwestia gustu. A Adi ubiera sie modnie. Zawsze mu ciuchy ladnie pasują do budowy ciala i ogolnie dobrze wyglada.

Cytat: GokuGdyby nie ona mieszkańcy chyba poumieraliby z głodu albo non stop odżywialiby się kanapkami lub żarciem z proszku
no nie wiem... niektorzy mowili, ze ona sie do kuchni nie nadaje. Zresztą nikt jej nie kazal gotowac, po co sie pchala. Tyle razy mowila, ze musi gotowac dla debili, a przeciez nikt jej nie kazal. Tylko sie ciagle chwalila, ze ona gotuje, narzekala ze gotuje im a oni ją nominują. Bez sensu. Zresztą to, ze gotowala to chyba nie powod dlaczego mialaby wygrac.

Cytat: GokuPrzykładała się do zadań tygodniowych
tjaaaa, nie bylo takiego zadania tygodniowego zeby Lenartowicz nie narzekala i marudzila, zniechęcając wszystkich do robienia czegokolwiek.

Cytat: GokuDbała o czystość w domu
Outlaw podsumowal te czystosc. Mowil wczoraj, ze wszedzie jest syf, pozasychany brud a wszystko posprzatane byle jak, pozacierane w kąty i szpary. Super czystosc w wydaniu Lenartowicz. I sprzątanie ma byc kolejnym powodem dla ktorego mialaby wygrac? smiechu warte.

Showmag

W glosowaniu mialem maly dylemat między Kasią L. a Jolką. Adriana od razu wykluczylem - chlopak bez charakteru, bez jaj i... bez słuchu muzycznego.

Ostatecznie zgadzam sie z opinią, że BB4.1 to Big Jola Show. I choć mam skrajnie negatywne zdanie na temat tej pani (glupota, kicz, rozchwianie emocjonalne i brak jakiejkolwiek wiedzy elementarnej oraz znajomosci realiow zycia) i zapewne nie wytrzymałbym w jej towarzystwie zbyt dlugo, to jednak cala ta edycja kręciła się wlasnie wokol Jolanty Tips-Rutowicz. Powstaje wiec pytanie: czy zwyciężyć powinna głupota będąca motorem napędowym BB4.1, czy też - z braku innej opcji - marna opozycja w postaci Kasi L.?

Niestety, zgodnie z tym co powiedział klon Joli - Joanna Chmielewska - stwierdzam, ze glupota dobrze się sprzedaje (jeśli nie najlepiej). 15 tygodni i każdy stał pod znakiem Jolanty Tips-Rutowicz. W związku z tym, z bolem to wlasnie na nią oddaję swoj głos.

Matthew

Bez żadnego zastanowienia - Jolanta Rutowicz. Za całokształt, za to, że jest sobą, że jest szczera, za to że prowokowała różne sytuacje/kłótnie w domu (przynajmniej się coś działo i było ciekawie... chociaż niektórzy użytkownicy tego forum woleliby, żeby uczestnicy programu Big Brother 4.1 24h/dobę popijali herbatkę i rozmawiali o pogodzie...). Jolanta z całą pewnością na długo zostanie mi w pamięci - jej teksty i zachowanie czasem doprowadzały mnie do łez ze śmiechu. Poza tym jako chyba jedyna osoba w domu nie myślała poważnie o finale i wygranej w przeciwieństwie do innych, po których widać było, że już "czują kasę". Nie wiem czy jest z góry ustalone kto ma wygrać ten program czy nie, ale w niedzielę dokonam czegoś przełomowego - wyślę na nią zasłużonego smsa żeby wygrała :)

joker

Kaśka Lenartowicz, ale Jolka też może być ;)
Nie będę się powtarzał z moich poprzednich postów, po prostu uważam, że to ona zasługuje na marne 100 000 między innymi za to, że wytrzymała z tymi ludźmi 15 tygodni!

Luxis

Mój głos idzie na Jolę... nie mam innego wyjścia, niewyrzyty Adrian nie powinien, a Kaśka to nie wiem, jest zbyt fałszywa... poza tym Jola ma chorego tate i wydaje mi się, że może pomóc rodzicom finansowo..
P.S.FK teraz twierdzisz, że Kasia ma ochronę "producencką", a kiedyś twierdziłaś że ma ją Adrian i Jolka... to wkońcu wszyscy w finale ją mają i dlatego są w finale?? dziwne..

Lenka186

zgadzam sie. Cala trojka miala od poczatku ochrone producentow.widac to po tym ze zostali do finalu.rownie dobrze moglby byc to marco iza czy ewelina, paulina gerard czy tomek. Ale nie oni nie zostali uwielbieni przez producentow. A teraz widac to widac bardzo wyraznie;]

FK

Cytat: LuxisFK teraz twierdzisz, że Kasia ma ochronę "producencką", a kiedyś twierdziłaś że ma ją Adrian i Jolka...
To były moje przemyślenia i obserwacje. Podobnie, jak ta. Co w tym dziwnego..?
P.S. Jakoś na moje pytanie do tej pory nie odpowiedziałeś (...) No comments.

Luxis

Twierdzisz, że nieodpwoeidziałem na jakieś Twoje pytanie (nawet nie wiem na które)  a potem piszesz no comments, to chyba się wyklucza, poza tym chyba skończyliśmy dawną dyskusję, pff - poza tym to nie na temat, wracam do tematu

Po dzisiejszym odcinku Jola tam może tylko wygrac, nikt inny zdecydowanie nie zasługuje na to...