Tydzień 15 - Finał

Zaczęty przez Matthew, Nd, 18 Lis 2007, 11:59:45

Matthew

Finał ma się odbyć 16 grudnia 2007 roku. Czy ktoś może pamięta jak to wyglądało w 2 i 3 edycji? W pierwszej wiem, że były dwie duże sceny, tłumy ludzi, jakieś występy... zresztą znalazłem video na youtube.com: (od 2:06 jest pokazany finał, warto sobie przypomnieć). A może ktoś ma już jakieś przecieki (lub po prostu wiadomo) jak ma wyglądać finał tejże edycji? Czy w domu przypadkiem nie jest za dużo osób?

joker

Ja pamiętam, że w 2 edycji przebudowali ogród i postawili tam scenę, na której śpiewał zespół Brainstorm.
Moim zdaniem finał tak jak zawsze - będzie odzwierciedleniem całej edycji. Jeśli komuś podobał się sezon to pewnie spodoba się też finał. Dla mnie póki co było 4/10, więc dużo nie będę wymagał od finału.

Goku

A ja nie jestem pewien, czy finał odbędzie się w planowanym terminie. Jest zbyt wiele osób w domu Wielkiego Brata, a jeszcze Outlaw ma dojść... Chyba, że w finale będzie więcej niż 3 osoby.

FK

Ktoś już kiedyś wspomniał na tym Forum, że zdarzały się Finały z więcej, niż trzema osobami. Według mnie, Finał będzie tak samo skopany, jak choćby odcinki BB Show - widowisko na maxa naciągane i mające niewiele wspólnego z 'show'.

Toni

Początkowe edycje Big Brother i finały to 3ech mieszkanców w nim. Od jakiegoś czasu liczba finalistów wyniosła nawet pięć osób co dla mnie jest maksymalną liczbą. Jesli chodzi o poprzednie polskie finały Big Brother najbardziej podobał mi się finał 2giej edycji,pomimo tego,że na zewnątrz panował niesamowity mróz. Finał 1szej edycji był skromny,sami producenci też chyba zbytnio nie mieli na niego pomysłów i był oparty wyłącznie na tym kto wygra 1szą polską edycję programu Big Brother. A przecież w finale nie tylko o to chodzi pomimo że to najważniejsza oczywista sprawa. Ale też podsumowanie najciekawszych wydarzeń z całej edycji,sylwetki ex-mieszkańców,gwiazdy muzyczne itp.No chyba,że po finale odbędą się tak jak to miało miejsce w poprzednich edycjach odcinki z cyklu "Rodzina i przyjaciele" oraz końcowe specjalne wydanie przedstawiajace "Najlepsze z najlepszych".Jednak mimo wszystko Finał bez żadnych podsumowań,wspomnień to nie finał. Fajnie jest sobie przypomnieć jak to było w ciągu poprzednich 3,5 miesiącach. Patrząc na grupę ATM jako realizacja i np finały programu Bar to było kompletnie nic specjalnego,nic nie niezwykłego. Wracając do realizacji finałów to z każdą kolejną po sobie edycją finały stawały się coraz bardziej ciekawsze co związane jest także z doświadczeniem producentów formatu. Jeśli finał Big Brother 4.1 ma wyglądac tak jak odcinki Ring no to nie ma co mówić o odcinku Finał tylko po prostu Ring. Bo oparte bedzie wszystko na sprawie głosowanie wyniki głosowanie wyniki. Najlepsze rezultaty w postaci fenomenalnych finałów odbywają się gdy finał edycji ma miejsce w okresie letnim jak czerwiec,lipiec...gdy wszystko dzieje się na zewnątrz a nie w studiu. Bo finał w studiu to nic ciekawego.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

joker

Cytat: ToniPatrząc na grupę ATM jako realizacja i np finały programu Bar to było kompletnie nic specjalnego,nic nie niezwykłego.
finał Baru to nic niezwykłego?!
W tym momencie przypomniał mi się materiał wideo zamieszczony na youtubie przez Aaragorna:
Już sobie wyobrażam, jak Jolka, Adrian i Marco wychodzą na scenę i śpiewają razem z Kubą i Kariną, oczywiście w tle pomrukuje zespół "wiecznie młodzi" :ubaw: :hahaha:

FK

Obejrzalam sobie ten materiał i Pana Dyrektora Kreatywnego Polsatu i troszkę jestem zdziwiona: ten Pan uczestniczył w castingach do BB 4.1, ale nie wiem z ramienia jakiej Firmy (...) No i oczywiście nie jako potencjalny uczestnik ;)

Goku

A Ja sobie wyobrażam śpiewającego Klawitera i tańczącą dookoła niego i klaszczącą Kunkiewicz xDD Po chwili na scenę wbiegają Jolka, Iza, Marco, Adrian i Lenartowicz i fałszują na zmianę xD Byłby obciach na maksa xDD...

lukasz000

jak można porównywć finał Baru , a finał big brothera w TVN . To jest jak dzień i noc

Goku

Obecnie w finale widzę wyłącznie 3 osoby: Kasię L., Jolę i Izę!!! Wokół Kasi L. i Jolanty kręci się cała ta edycja, a Iza jest najnormalniejsza ze wszystkich mieszkańców...

Pudelek

Ja bym najchętniej w finale zobaczył Jolę, Izę i Adriana. Chociaż tak na prawdę to wszystko jest mi zupełnie obojętne. Finał nie będzie dla mnie emocjonujący, jak cały program od paru tygodni.

sharkan

Ja sadze ze final bedzie w miare przyzwoity co prawda nie bedzie na miare 2 i 3 edycji ale bedzie ok. Final dla Jolanty, Izy i Adriana i wygrywa Iza oczywiscie

chatiflatt

ja choć na codzień jadam ryż to domyślam się że wygra Makaron.
ten jego uśmiech.. zauroczył Polaków :ha-ha:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

sharkan

Boje sie ze tak sie stanie , b. bym tego nie chcial

Luxis

wg. mnie zwyciezca po prostu wejdzie do studia i beda efekty pirotechniczne, moze ktos zaspiewa... osobnej sceny na dworzu i wyjsca z domu na dwor raczej nie bedzie, a jesli nawet, to bede w pozytywnym szoku :)