Tydzień 05 - Wydarzenia

Zaczęty przez Pudelek, Pn, 01 Paź 2007, 20:24:10

Showmag

Czy mam wystosować oficjalne oświadczenie?

Nie mam nic wspólnego z realizacją programu BB4.1, firmami Endemol Polska oraz ATM Grupa, a tym samym z pojawieniem się Pani Marty "Mandaryny" Wiśniewskiej w Domu Wielkiego Brata.

Showmag

Dlaczego karnie nominowano Mirka?
Opublikowano: 2007/10/6 20:07:32

Czy automatyczna nominacja Mirka jest faktyczną karą za naruszenie regulaminu, czy może jest to próba ratowania Joli i Izy przed wyeliminowaniem z programu "Big Brother 4.1"?

W minioną środę Mirosław Ptasznik został automatycznie nominowany do opuszczenia Domu Wielkiego Brata za naruszenie zasad regulaminu - próbę wpłynięcia na głosy pozostałych domowników. Prócz Mirka, decyzją pozostałych mieszkańców nominowane zostały Iza i Jola, które są jednymi z najbardziej lubianych uczestniczek "Big Brother 4.1". Cała trójka zostanie poddana osądowi widzów. O tym, kto z nich opuści Dom przekonamy się już jutro.

Jednak karna nominacja Mirka może budzić wątpliwości. Dlaczego z reakcją na to zdarzenie producenci czekali aż 3 dni? I czy nie jest to czasem sposób na ocalenie zarówno Joli i Izy przed wyeliminowaniem z programu?

W karnej nominacji Mirka nie byłoby nic dziwnego, gdyby za podobne, a nawet poważniejsze naruszanie zasad, konsekwencje były wyciągane także w przypadku innych zawodników.

Przypomnijmy, że już 3 września, podczas trwania programu na żywo o godzinie 18:30 jeden z uczestników ogłosił, że w środę będą miały miejsce nominacje. Zaraz po tym Jolanta Rutowicz powiedziała w towarzystwie innych mieszkańców: "Ja nominuję Tomasza". "Nie możesz mówić, kogo. W tym momencie, Jolka, sama się nominowałaś" - odpowiedział jej Tomasz Peczak. To zdarzenie nie spotkało się z żadną reakcją Wielkiego Brata.

Z kolei 5 września w programie o 20:00 wszyscy widzowie mogli zobaczyć, jak zakaz rozmów o nominacjach jest łamany po raz kolejny - tym razem przez Adriana Nadolskiego i Katarzynę Lenartowicz. Oboje wymieniali się informacjami, jak zamierzają głosować inni mieszkańcy (Katarzyna Szafron) i kto zostanie wytypowany do odejścia. Tego typu rozmowy były jawnymi insynuacjami, na kogo powinno się oddać głos i dowodem tej tezy jest fakt, że zarówno Adrian jak i Katarzyna nominowali do odejścia właśnie Katarzynę Szafron. Materiał ten został wyemitowany "z puszki" w trakcie trwania programu na żywo o godzinie 20:00 i to zachowanie również nie spotkało się żadną reakcją ze strony Wielkiego Brata. Prowadzący program Jakub Klawiter relacjonował to zdarzenie tak, jakby było ono całkowicie zgodne z regulaminem, zaś na oficjalnej stronie internetowej przeczytać można było dość jednoznaczne stwierdzenie: "Adrian Nadolski i Kasia Lenartowicz w cztery oczy dyskutują nad najlepszą strategią podczas nominacji. Czyżby narodziny nowej koalicji? Kto padnie ofiarą pary spiskowców?".

Skoro podobne zdarzenia nie spotkały się wcześniej z żadną reakcją producentów, automatyczna nominacja Mirka może budzić poważne zastrzeżenia. Tymczasem wszelkie sondaże internetowe nie dają żadnych złudzeń. Wszystko wskazuje na to, że pozycja Joli i Izy jest niezagrożona, a już jutro to właśnie Mirek opuści Dom Wielkiego Brata.

Goku

Marudzicie... Ja się cieszę, że Mirek jest nominowany... A to wszystko to po prostu czepianie się... Reality Show jak dla mnie są tylko rozrywką i nawet jakby były reżyserowane to mi to nie przeszkadza... Jak dla mnie wszystkie RS-y to takie jakby seriale, a mniej więcej połowa z nich to nawet lepiej niż serial, bo mam wpływ na dalszy ciąg wysyłając SMS-y...

Showmag

Cytat: GokuReality Show jak dla mnie są tylko rozrywką i nawet jakby były reżyserowane to mi to nie przeszkadza... (...) bo mam wpływ na dalszy ciąg wysyłając SMS-y...
o naiwności! zwazywszy na to, ze nie ma zadnego potwierdzenia autentycznosci wynikow tych glosowan, to faktycznie masz duuuży wpływ  :terefere:

Matthew

Cytat: Tom KruzP.S. ''Grzesiek, ja jutro siadam''  :sciana:   :plask: Ona ciągle siada na gorących krzesłach
Ciekawe... 5 minut temu powiedziala ze siada po drugiej stronie sofy a nie na goracych krzeslach. Radze uwazniej ogladac.

Tom Kruz

O sofie powiedziała w pokoju zwierzeń w ''apelu do telewidzów'' i był to chyba materiał z odtworzenia. A o ''siadaniu'' (w domyśle - na krzesłach, o czym plotła wielokrotnie w tym programie, wystarczy poczytać trochę forum) w rozmowie na żywo z Misterem Płaczliwym i właśnie to zacytowałem w postscriptum.
Również radzę uważnie ogladać.

Matthew

Pamiętam jak myliła na początku Bar z Big Brotherem ale teraz już się nauczyła odróżniać. Dawniej, jak mówiła, że "siada" to miała na myśli, że siada na gorących krzesłach, teraz jak mówi, że "siada" to ma na myśli że siada po drugiej stronie sofie. Bynajmniej tak mi się wydaje.

mseptember

przecież nie tylko ona w ten sposób mówi, mirek też chciał z nią siadać, a pewnie by się znalazło też kilka innych "siadających" osób, więc raczej trudno robić z tego zarzut tylko do Jolanty

PS. Program mi się nie podobał. A wyniki to niech już wśrodę umieszczą na głównej stronie i aktualizują na bieżąco. Dopiero bedą emocje :/.

chatiflatt

Program BB Show - świetny!! Wspaniała dyskusja Grześka z Tomaszem

o wynikach nie wiem co myśleć...
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Pudelek

A Grzesiek powiedział Jolce, ze nie musi jutro być bo Jolce i tak nic nie grozi. Dlatego właśnie uważam, ze formuła programu BB Show jest kolejnym nadużyciem.

Tom Kruz

Cytat: MatthewPamiętam jak myliła na początku Bar z Big Brotherem ale teraz już się nauczyła odróżniać.

Skoro tak to wypada tylko złożyć Joli gratulacje, że już po miesiącu udziału w programie zorientowała się, że jest w BB a nie w Barze. Bystra z niej laska :los:.

ixa86

po co tego Peczaka tam zapraszają ;/ chcą promować chamstwo ?? nie mogłam go sluchać  :nie!:  a jak płachta na byka to działa ON na wieeeeeelu ludzi :plask:  :sciana:

mseptember

Cytat: ixa86po co tego Peczaka tam zapraszają ;/ chcą promować chamstwo ??

W społeczeństwie jest wielkie zapotrzebowanie na chamstwo, a w tv4 na oglądalność.

Matthew

Cytat: mseptemberprzecież nie tylko ona w ten sposób mówi, mirek też chciał z nią siadać, a pewnie by się znalazło też kilka innych "siadających" osób, więc raczej trudno robić z tego zarzut tylko do Jolanty

O tym samym mówię. Nominowane osoby siadają po prostu po drugiej stronie sofy i pewnie stąd się to wzięło.

Co do przedstawienia dzisiejszych wyników głosowania to teraz już jestem w 100% pewien, że producenci manipulują głosami. Wcześniej w RINGach cząstkowe wyniki często mnie zaskakiwały ale teraz ta ilość negatywnych głosów na Jolę jest już lekkim przegięciem. Producenci jak widać wierzą w pewnego rodzaju stereotyp, że Big Brothera oglądają dzieci z podstawówki/gimnazjaliści.

chatiflatt

dokładnie ;) ale formuła ciekawa - mieli się pogodzić a Wielki Brat tak namieszał że raczej się nie pogodzą..

wkurzyło mnie to stwierdzenie: Byłem dla ciebie jak ojciec!  :plask:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston