Tydzień 05 - Nominacje #5

Zaczęty przez Showmag, Nd, 30 Wrz 2007, 23:25:04

Kto zostanie nominowany do opuszczenia Domu Wielkiego Brata? (UWAGA! Można wybrać DWIE osoby!)

Adrian Nadolski
4 (9.1%)
Agata Gawęda
1 (2.3%)
Gerard Seczkowski
5 (11.4%)
Izabella Szubarga
7 (15.9%)
Jolanta Rutowicz
8 (18.2%)
Katarzyna Lenartowicz
5 (11.4%)
Katarzyna Wiśniewska
7 (15.9%)
Magdalena Czmuda
1 (2.3%)
Marco Cammi
1 (2.3%)
Mirosław Ptasznik
5 (11.4%)

Głosów w sumie: 18

Głosowanie skończone: Nd, 30 Wrz 2007, 23:25:04

Showmag

Oto miejsce na Wasze spekulacje! Kto zostanie wytypowany do opuszczenia Domu Wielkiego Brata? I czy podjęte przez mieszkańców decyzje okażą się słuszne?

Piąte nominacje już w środę o 20:00!

Informacje o głosach poszczególnych uczestników zostaną oczywiscie umieszczone w serwisie www.bigbrother.showmag.info

Zapraszam do postowania :)

(Uwaga! W powyższej ankiecie można wskazać DWIE osoby, które Waszym zdaniem zostaną nominowane!)

Toni

Sadzę,że mieszkańcy będą nominowali do opuszczenia domu Wielkiego Brata Jole i Kasie Wiśniewską. Ja nominowałbym Gerarda i Kasie Lenartowicz. W ostateczności Kasia OUT!
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Tom Kruz

Moje typy na środowe nominacje to - Kasia Wiśniewska, o ile Wielki Brachu nie zabroni głosowania na nią (nowych nominuje się łatwiej) i Iza Szubarga (wciąż wiele osób ma z nią ''majsłabszy kontakt''). W zagrożonej strefie mogą znaleźć się też dwie ''nietykalne'' z poprzedniego tygodnia, czyli Kasia L. i Tipsy. Jeżeli będzie nominowany ktoś spoza tej czwórki będę zaskoczony.

slawek

Ja głosuje na Gerarda i na Kasię L.
Sławek

Pudelek

Obstawiam Jolkę i Izę. Ale sporą szanse na nominację mają również Kasia L. i Adrian czyli najmocniejsi uczestnicy.

Exile

JA sądzę, że mogą polecieć nowi, o ile będzie taka opcja.

chatiflatt

myślę że będzie 3 nominowanych
Jolka bo jest pokazywana jako gwiazda,
Izabella bo jest inteligentna i mówi to co myśli,
Marco albo KaśkaL
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Rosa

Po wyraźnych sugestiach Mirka nominowani zapewne będę Marco i Jolka. WB nie może sobie pozwolić na utratę kogokolwiek z tej pary więc myslę że będzie jeszcze karna nominacja i w niedziele pożegnamy Mirka.

Goku

A ja mam przeczucie, że nominowane będą Jolka i Kaśka L. ale zobaczymy... Chociaż wtedy na 100% Kaśka wyleci i chyba się załamie jak się dowie, że przegrała z "księżniczką, ze swym słynnym koniem" xDD...

arturxd

nie był bym tego taki pewien ten system głosowania jest tak dziwny ze wszystko sie moze zdarzyć

chatiflatt

przeprowadzą nominacje, nominowana bedzie Jolka, a potem Wlk brat powie:
"Uwaga! Obejrzyjcie film. [obejrzą film] Ze względu na złamanie regulaminu przez 3 mieszkańców Domu WB, Wielki Brat unieważnia dzisiejsze nominacje. Do opuszczenia Domu WB nominowani są Gerard, Mirosław i Katarzyna Lenartowicz."
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Rosa

Ja byłem jednak najbliżej :) Tylko z Marco nie trafilem.

Toni

Szkoda,że tak się nie stało. Wielki Brat powinien automatycznie nominować Mirka jak i Gerarde i Kasie L. Wszyscy rozmawiali na ten temat,wiec automatyczna nominacja tylko Mirka jest nie w porządku.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

joker

Dobrze, że Mirek został automatycznie nominowany, ale takie dziwne wyjaśnienie dał Wielki Brat - "nie złamałeś regulaminu, ale Wielki Brat nie może pozwolić na takie zachowanie". To zdanie raczej nic nie mówiące, a z drugiej strony skoro nie złamał regulaminu to dlaczego został nominowany?! Chyba trochę szwankuje regulamin wymyślony przez Endemol Polska :(

Showmag

Izabella, Jola i Mirek nominowani do opuszczenia Domu
Opublikowano: 2007/10/3 21:20:00

W dniu dzisiejszym w Domu Wielkiego Brata odbyły się piąte nominacje. Do odejścia wskazane zostały: Izabella i Jola. Z kolei za próbę naruszenie regulaminu, Mirosław został karnie nominowany do opuszczenia programu.

Nominacje przebiegły następująco: 3 głosy otrzymał Gerard, 2 głosy - Adrian, Katarzyna L. i Mirosław, a 1 głos przypadł Agacie. Za odejście Marco i Magdy nie opowiedział się żaden z zawodników. Z kolei Katarzyna Wiśniewska (w związku z krótkim pobytem w Domu Wielkiego Brata) uzyskała immunitet od nominacji - sama nie mogła typować domowników do odejścia, ale też inni mieszkańcy Domu nie mogli oddawać na nią głosów.

Do odejścia wytypowane zostały: Izabella Szubarga i Jolanta Rutowicz, które zdobyły po 4 głosy. Ponadto, za naruszenie zasad regulaminu - próbę wpłynięcia na głosy pozostałych domowników, Mirosław Ptasznik został karnie nominowany do opuszczenia Domu. Cała trójka zostanie poddana osądowi widzów. O tym, kto z nich opuści Dom przekonamy się w najbliższą niedzielę.

Szczegóły nominacji (informacje o tym, kto na kogo głosował i argumentacje) znaleźć można w naszym serwisie specjalnym dostępnym pod adresem www.bigbrother.showmag.info

* * *

Kto na kogo głosował? Oto przebieg nominacji:

Adrian:
Gerard - "Ocenia osoby poprzez pryzmat kłótni, nie stara się do kogoś podejść, porozmawiać i zrozumieć. Ocenia ludzi po wyglądzie, po ich problemach z innymi osobami. Jest bardzo stronniczy. Nie mam z nim zupełnie kontaktu od tygodnia"
Mirosław - "Jest od kilku dni z nami, a nie zrobił żadnego kierunku w moim kierunku, żeby mnie poznać"

Agata:
Izabella - "Nie potrafi spojrzeć na dany problem obiektywnie i jest stronnicza"
Jolanta - "Jest bardzo konfliktową osobą"

Gerard:
Izabella - "Prowokuje tutaj kłótnie. Drażni mnie jej sposób bycia"
Jolanta - "Prowokuje kłótnie i zgrzyty"

Izabella:
Gerard - "Kilka razy próbowałam go zagadać i totalnie nie odzwierciedlił tej chęci"
Katarzyna L. - "Nie czuję się przy niej zrelaksowana"

Jolanta:
Gerard - "Nie potrafi się odnaleźć w tym programie. Próbuje namieszać w sytuacjach, które go nie dotyczą"
Mirosław - "Mieliśmy małą sprzeczkę. Niech się zastanowi, czy chce ze mną rozmawiać, czy nie. Czasami nie potrafię go zrozumieć"

Katarzyna L.:
Adrian - "Nie znoszę, gdy ktoś wymusza na mnie jakieś emocje. Wkurza mnie coraz bardziej, nie potrafimy się dogadać"
Izabella - "Do końca nie rozumiem tej dziewczyny. Są wzloty, upadki miedzy nami, ale jest więcej tych upadków"

Magdalena:
Izabella - "Podejdę do tego strategicznie. (...) Wierzę, że Iza może pokonać Jolę"
Jolanta - "Dla mnie to jest jakiś psikus. Mnie się wydawało, że wstęp tutaj jest od 18 lat, a ja mam wrażenie, że mieszkam z 12-letnią dziewczynką, która jest jak księżniczka na ziarnku grochu, która udaje głupiutką, a wcale głupiutka nie jest. Jola tak naprawdę doskonale wie, co robi i Jola tak naprawdę kocha prowokować, uwielbia się kłócić - po to tu przyszła, sama o tym mówiła. Robi co może, (...) żeby były jazdy za jazdami. To jest coś, co kocha. To jest coś, co uwielbia. To jest coś, po co najwyraźniej się urodziła"

Marco:
Agata - "Dla mnie ona w tym programie tylko wegetuje. Myśli tylko o spaniu, paleniu i malowaniu"
Katarzyna L. - "Nie podobają mi się jej humory"

Mirosław:
Adrian - "Czasem denerwuj mnie jego wymądrzanie się"
Jolanta - "Nie szanuje innych uczestników - nie sprząta po sobie, nie bierze aktywnego udziału w naszych zadaniach i nie liczy się ze zdaniem innych uczestników"

Inne informacje:
W związku z krótkim pobytem w Domu Wielkiego Brata, Katarzyna Wiśniewska uzyskała immunitet od nominacji - sama nie mogła typować domowników do odejścia, ale też inni mieszkańcy Domu nie mogli oddawać na nią głosów

Wynik nominacji:
4 głosy - Izabella, Jolanta - nominowane do opuszczenia Domu Wielkiego Brata
3 głosy -Gerard
2 głosy - Adrian, Katarzyna L., Mirosław - karnie nominowany do opuszczenia Domu Wielkiego Brata
1 głos - Agata
0 głosów - Magdalena, Marco