Tydzień 03 - Wydarzenia

Zaczęty przez Showmag, Pn, 17 Wrz 2007, 18:59:31

Showmag

Miejsce na opisy wydarzeń z Domu Wielkiego Brata, w tym także relacje live z kamer internetowych i komentarze dotyczące poszczególnych zdarzeń.

Zapraszam do postowania :)

* * *

Izabella chce opuscić Dom Wielkiego Brata
Nie minął tydzień i kolejna osoba chce pożegnać się z udziałem w reality show "Big Brother". Tym razem sprawa dotyczy Izabelli Szubargi.

Dzis w programie na żywo producenci widowiska dali mieszkańcom możliwosć porozmawiania z wyeliminowanym wczoraj Grzegorzem Marciszem. Tym samym widzowie po raz kolejny mieli okazję być swiadkami naruszenia podstawowych zasad programu "Big Brother", dotyczących braku kontaktu ze swiatem zewnętrznym.

W rozmowie na żywo Grzegorz przekazał domownikom wiadomosci ze swiata zewnętrznego: powiedział im, że każdy ich ruch i każde słowo jest rejestrowane, więc powinni być ostrożni. Ponadto ogłosił mieszkańcom, że wsród nich znajdują się ludzie fałszywi, a jedną z tych osób jest Bartosz Lenert. Zezwolenie producentów na tego typu rozmowę (sprzeczną z podstawowymi zasadami programu) doprowadziło do powstania kolejnego konfliktu w Domu Wielkiego Brata. Bartek i Tomek zaatakowali Jolę, gdy ta zarzuciła Bartkowi nieszczerosć.

Iza wyznała w Pokoju Zwierzeń, że źle się czuje w programie, a głównym powodem takiego stanu rzeczy jest obecnosć w widowisku osób, w towarzystwie których czuje się niekomfortowo. Izabella wyznała także, że ma dosć sposobu, w jaki inni mieszkańcy traktują Jolę i Adriana, a także podejrzeń pozostałych domowników, którzy spekulowali, iż Iza jest podstawionym uczestnikiem.

O tym, czy Iza ostatecznie zdecyduje się opuscić program, przekonamy się niebawem. Przypomnijmy, że w ubiegłym tygodniu wyjscie z reality show rozważała Ewelina Chrapa, która jednak zdecydowała się zostać w Domu Wielkiego Brata.

Pudelek

Podoba mi się to zadanie tygodniowe. No i może będzie szansa pozbycia się Tomka, Gerarda lub Bartka  :yeah: .
Dobrze, że Jola nie jest Big Sister bo kazałaby myć chłopakom nogi albo inne gorsze rzeczy.  :P

sharkan

No fajne zadanie, ciekawe i Magda jako big sis. sie sprawdza :D 'A to psikus' ^^

molko

zadanie jest swietne! ja licze na nominacje Tomka! widzowie by mu nie darowali :P

joker

Zadanie ok (nominowanie tylko facetów też już zaliczylismy w BB1, tylko tam z okazji Dnia Kobiet). Myslę, że za tydzień nie będzie w odwróconej roli, jak to podejrzewają uczestnicy, bo zakładając że w tym tygodniu panie nie naruszą zasad to odpadnie facet i gdyby dobierali się w pary wtedy 2 panie zostaną wolne.

mseptember

no i to by nie było eleganckie.. auć... to pewnie będzie..

Showmag

Tydzień Wielkiej Siostry
Ten tydzień przyniesie zmianę władzy u Wielkiego Brata. Życiem w Domu rządzić będą kobiety, a podczas nominacji uczestnicy będą mogli głosować jedynie na mężczyzn.

Wielki Brat zadecydował, że ten tydzień będzie tygodniem Wielkiej Siostry i z nim będzie związane zadanie tygodniowe, które zostało zlecone Magdzie. To własnie w jej rękach spoczywać będzie cała władza.

Każdej kobiecie zostanie przydzielony jeden podwładny - mężczyzna. Całą pracę w Domu mają wykonywać wyłącznie chłopcy. Ponadto dziewczyny otrzymały od Magdy zakaz robienie czegokolwiek pożytecznego.

Ponadto, w tym tygodniu do odejscia mogą zostać nominowani wyłącznie mężczyźni - wszystkie kobiety są bezpieczne i nie można na nie głosować. Po ogłoszeniu zasad zadania tygodniowego najbardziej poirytowany sytuacją był Tomek Peczak. "Wielki Bracie, przegiąłes konkretnie" - powiedział.

* * *

Podczas trwania tygodnia Wielkiej Siostry, w Domu obowiązują następujące zasady:
- Wielka Siostra zarządza wszystkimi mieszkańcami i sprawami Domu
- Siostry spią razem w jednej sypialni
- Mężczyźni mają całkowity zakaz wstępu do sypialni Sióstr
- Mężczyźni są zobowiązani do posłuszeństwa wobec Sióstr
- Każda z Sióstr wybiera jednego mieszkańca Domu, który musi spełniać jej polecenia
- Polecenia Wielkiej Siostry wykonują wszyscy
- Podczas tygodnia Wielkiej Sostry, tylko mężczyźni mogą być nominowani do opuszczenia Domu
- W obecnosci Sióstr, mężczyźni muszą prosić o pozwolenie na zabranie głosu
- Mężczyźni mówią do Sióstr: "Per Siostro"
- Na każdą czynnosć nieokresloną regulaminem, mężczyźni muszą uzyskać zgodę Sióstr
- Siostry nie mogą pracować, gotować oraz prać; mają także zakaz wstępu do kuchni
- Wielka Siostra ma zadbać o rozwój fizyczny mężczyzn, poprzez wyznaczanie im codziennych ćwiczeń fizycznych
- Siostry opracowują plan na każdy dzień; możliwie wczesniej informują o swoich potrzebach Wielkiego Brata; integralną częscią planu jest menu
- Przekroczenie regulaminu przez jedną z Sióstr oznacza automatyczną nominację

Showmag

Grzegorz Marcisz: układ rządzi Domem Wielkiego Brata
Grzegorz Marcisz udzielił wywiadu, w którym mówi o swoim udziale w reality show i o układzie zakłamanych ludzi, zamieszkujących Dom Wielkiego Brata.

Grzegorz został wyeliminowany w zeszłą niedzielę. Zaraz po wyjsciu z widowiska, udzielił wywiadu oficjalnej witrynie internetowej "Big Brother 4.1". Podczas rozmowy Grzesiek powiedział między innymi, co mysli o pozostałych uczestnikach programu.

"Jest lider - Tomek. On ma swojego zaufanego Bartka. (...) Wchodzi mu w dupę niesamowicie; chodzą w parach wszędzie. Oni zawsze będą działać w komitywie" - mówi Grzesiek. Zdradza także, że Domem Wielkiego Brata rządzi układ: "Magda, Ewelina, Tomek, Bartek i Gerard - ta piątka to układ. Jesli będą się jakos dogadywać, to po kolei mogą wywalać osoby. I oni mogą daleko zajsć". "Gerard jest bardzo wulgarną osobą. Ewelina jest ciężko-ugodowa: chodzi i tylko prowokuje" - mówi o pozostałych mieszkańcach.

"Widzę, że wszyscy (...) rozchodzą się w grupkach. I gdzie nie pójdę, to słyszę Magdę: 'A gdzie jest mój flecik?!'. I słyszę, jak obrabiają dupę temu i temu. Idę gdzie indziej i jest rozmowa na ten sam temat. To wszystko jest tak fałszywe, że aż się cieszę, że byłem i wyszedłem" - kontynuuje Grzegorz. Dodaje jednoczesnie, że "Marco wyłamał się z tego układu".

"To będzie moje zwycięstwo 'Big Brother'owskie', gdy ktos powie mi na ulicy: stary, byłes tam jedyny normalny" - konkluduje Grzesiek.

Exile

Będą bygi, fajnie, gdyby wyleciał Gerard :D Nie znoszę go...

Showmag

To co mnie cieszy - tym razem w koncu mamy porządne zadanie tygodniowe.
Tanie, ale wciągające i zapewniające zwroty akcji.

Jednak nie byłbym sobą, gdybym się do czegos nie przyczepił:
ubawił mnie fakt, że regulamin Tygodnia Wielkiej Siostry jest bardziej złożony, niż główny regulamin programu :ubaw: :ubaw: :ubaw:

mseptember

No to obstawiajcie co takiego szczególnego się dzisiaj wydarzyło. Bo ja nie mam zielonego pojęcia. Natomiast zauważyłem, że kamery nie działają. Mam tylko nadzieję, że żadna z sióstr nie zaliczyła od Tomasza z bani...

Pudelek

Pewnie decyzja Izy w sprawie odejscia z programu. Wątpie żeby złamanie regulaminu zadania przez jakąs siostrę i ogłoszenie jej auttomatycznej nominacji.. Chociaż wszystko możliwe...

EDIT: Widziałem własnie zapowiedź programu i to chyba jednak chodzi o Izę.

Nerox

https://notsobigbrother.pl/bigbrother/1,84872,4496820.html https://bb4.tivi.pl/Portal/NewsView.aspx?newsId=194

Wiem, że to bardzo mało prawdopodobne, ale gdyby do domu wszedł Kamil z zamiarem ujawnienia całej prawdy, to byłby to do tej pory najlepszy twist w BB

FK

Nooo... Zaczyna się dziać. Jednak nie sądzę, aby Kamila B. stać bylo na szantażowanie Producentów BB 4.1, bo do końca życia by im się nie wypłacil. Nie wiem, czy dzisiejszy hicior o 20.00 będzie dotyczył Izy, złamania Regulaminu przez którąs z Sióstr bądź może Wielki Brat dopatrzył się przegięcia ze strony Tomka..?
https://notsobigbrother.pl/bigbrother/1,84872,4498639.html
Niech się dzieje - oglądalnosć będzie, bo wszyscy ciekawi na maxa. Całkiem tak, jak w dniu, w którym program dyscyplinarnie opuszczała Kasia S...

molko

a niech wyrzącą Tomka! kurde koles powiedział cos o Joli naszej kochanej, że on to by cos tam z bańki jej przywalił czy cos. zarejestrwaliscie to też?