Jolanta Rutowicz

Zaczęty przez Showmag, Nd, 02 Wrz 2007, 21:00:23

Tom Kruz

Proszę bardzo. Wrzucam link, pod którym można znaleźć wiele definicji i teorii na temat tego, czym jest inteligencja i jak może być rozumiana (niekoniecznie w taki sposób, jak w definicji ''ze słownika''). Nie zamierzałem ciągnąc tej dyskusji dalej, ale po tak uczonym wywodzie jak ten powyżej życzę miłej lektury (zwłaszcza Matthew).

https://pl.wikipedia.org/wiki/Inteligencja_%28psychologia%29

chatiflatt

to że nie lubisz Jolki, już zdążyłem zauważyć, Tomie Kruzie. Pytanie moje jest takie, kogo dażysz sympatią w tej edycji [bądź dażyłeś]?

[wiem, sympatia to naciągane pojęcie trochę, bo my tylko widzimy to co nam pokażą, i właściwie nie znamy tych ludzi]
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Tom Kruz

Ależ drogi Brzezino nigdy nie ukrywałem swoich sympatii na forum jeśli chodzi o uczestników BB 4.1 :) (choć muszę przyznać, że jako stary cynik nie angażuję się specjalnie w kibicowanie ''moim'' faworytom, tak jak wielu fanów Jolanty). ''Poszukajcie a znajdziecie'' hehe. A tymczasem nie zaśmiecajmy wątku naszej Gwiazdy rozmowami o innych uczestnikach.

Rosa

Ludzie popierają w tym programie Jolę bo mówi ona innym prosto w twarz to co widzowie chcieliby uslyszeć i sami powiedzieć. Tak samo było w tegorocznym BBUS gdzie popularnośc zdobyl człowiek ktorego zachowanie było conajmniej kontrowersyjne ale mówił prosto w twarz to co ludzie czuli i chcieli aby zosatło powiedziane.

Ale Jola nie wygra tego programu, wygra Marco, Adrian lub Iza.

FK

Hmm... Na pewno wejdą jeszcze nowi uczestnicy do Domu BB. Być może, znajdzie się taki ananas, który na tyle oczaruje widzów, że wygra tę edycję. Jolka ma tylu zwolenników, co przeciwników. Nie jest postacią bezbarwną, ale chyba nie jest na tyle mocna, by wejść na podium.

Pudelek

Ja tam myślę, że Jolka znajdzie się na podium. Albo wygra albo będzie druga.

Tom Kruz

Cytat: FKJolka ma tylu zwolenników, co przeciwników

Nie przesadzasz trochę FK? Jeśli chodzi o nasze forum to mam wrażenie, że jestem praktycznie jedynym jej ''przeciwnikiem'' (chociaż to to zbyt duże słowo), a przynajmniej jako jedyny (jeden z niewielu?) publikuję otwarcie krytyczne posty na jej temat, idąc wyraźnie pod prąd. Na oficjalnej stronie BB 4.1 też głosy jej zwolenników (do których należy nawet osoba lub osoby piszące oficjalne newsy) miażdżąco dominują nad krytycznymi. Wczorajszych ''wyników'' z BB Show nie biorę na serio bo to kupa śmiechu, która miała na celu jedynie ''wyłudzenie''smsów od fanów Jolki jako rzekomo poważnie zagrożonej, w czym chyba wszyscy jesteśmy zgodni.

chatiflatt

ja już kiedyś o tym pisałem - nie sądzicie że te komentarze internautów na oficjalnej stronie pod filmikami na których Jolka robi z siebie idiotkę np. gadając głupoty, to czysta IRONIA??

ja myślę, że 'raczej'
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Tom Kruz

A ja uważam, że większość tego typu wpisów jest ''na poważnie''. Sądząc po ilości bluzgów na forum strony oficjalnej nie pisze tam wiele osób zbyt bystrych. A ironia wymaga ....... bystrości umysłu.

mseptember

a wy to naprawdę czytacie?

chatiflatt

nie, ale jak wchodzisz na filmik z Jolką w roli głównej to mimochodem przewijasz na dół żeby zobaczyć pierwsze 5 komentarzy z 60 :D
Barbara Weston

FK

Cytat: Tom KruzFK napisał/a:
Jolka ma tylu zwolenników, co przeciwników

Nie przesadzasz trochę FK?

No tego nie wiem - jest to moje subiektywne odczucie. Jednak rozmawiam z różnymi ludźmi i wierz mi, że Jolki prostota z jednej strony wyzwala pozytywne emocje na tle pozostałej obłudy w Domu BB, ale z drugiej strony drażni, denerwuje i wywołuje mdłości. Piszę to zupełnie świadomie. Wielokrotnie spotkałam się z opiniami typu: przecież Ona sobą nic nie reprezentuje - jest pusta, jak bęben. Pytanie tylko jedno: czy jest to kreacja Jolki przez Producentów, czy taka jest faktycznie panna Rutowicz..? Tego nie wiem, szczególnie po wczorajszym BB Show. Osobiście wolalabym, żeby Jolka potrafiła budować poprawne zdania, miała wyczucie smaku w swoim gadulstwie i wiedziała, gdzie znajduje się równik (...)

chatiflatt

oi, czepiacie się tego równika. ja na przykład nie znam historii Polski - ktoś powie WSTYD!, ale mnie to kompletnie nie interesuje..
Barbara Weston

FK

Hej - to nie czepialstwo... Zwyczajnie każdy sądzi wedlug siebie. Z tego, co udało mi się poznać Jolkę z TV - nie bardzo miałabym z Nią o czym rozmawiać. OK - kosmetyki, nowy akryl, ciuchy, ale ileż można..? Wolę konstruktywne rozmowy... ;)

chatiflatt

bo ona widocznie nie jest materiałem na Twoją przyjaciółkę, FK, na moja zresztą też, natomiast na znajomą się nadaje.. tak myślę.. ;)
Barbara Weston