Joanna Chmielewska

Zaczęty przez Showmag, Nd, 14 Paź 2007, 20:59:35

Tom Kruz

No cóż. Nie sądziłem, że przyjdzie mi to napisać, ale jak na razie nasuwa się jednoznaczna konkluzja, iż Joanna, czyli Jola Bis w głupocie prześcignęła oryginał, choć wydawałoby się to niemożliwe. Zastanawia mnie tylko jedno, czy kiedy trójka z sekretnego pokoju wejdzie do domu oficjalnie Jola Bis stworzy z TipsoMonsterem ''Czekoladowy Dream Team'', czy będą w stanie totalnej wojny (dla dwóch ''zajebistych'' Gwiazd miejsca w programie może być za mało)? Trzeciej możliwości (np. stosunek obojętny) nie widzę.

chatiflatt

a ja myślę, że nie polubią się z Jolantą.
Poza tym, czy Jolka mówiła kiedykolwiek że jest zajebista? i że jest gwiazdą? Nie pamiętam, ale może nie zauważyłem po prostu.

A zresztą, mieszkańcy domu tworzą, chcąc nie chcąc, małą populację. Osób takich jak JOaŚa nie toleruje się w społeczeństwie - ileż można wysłuchiwać 'jestem zajebista, hahahahahahah, mówcie do mnie Princessa, hahahahahahaha'. [DoDa to wyjątek potwierdzający regułę, uwielbienie wsród młodego pokolenia]

Ona 'przyszła po kasę'. To, że tak powiedziała, w żadnym razie nie świadczy o jej szczerości. Chciała pokazać się z jak najlepszej strony [że nie oszukuje, że mówi prawdę, że wie czego chce] ale chyba nie wie, że to my decydujemy czy tę kasę dostanie - a współmieszkańcy przy pierwszej okazji będą ją nominować [zapewne].
Nie wróżę tej osobie długiego pobytu w programie, zwłaszcza że ma wszystkich w d*** bo 'przyszła po kasę'. Chyba że stanie się 3. po Jolce i Włochu ulubieńcem produkcji..

Tomku, nie określaj jej Jola bis bo ona się nie stylizuje na Jolkę - raczej na DoDę >> DoDa BiS :D
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Tom Kruz

Jola Równik nie mówiła co prawda, że jest gwiazdą (a przynajmniej nie zauważyłem tego), ale o tym, że jest ''jedwabista'' i wygląda ''jedwabiście'' mówiła kilkakrotnie.
Joanna jest dla mnie Jolą Bis nie dlatego, że ''się na nią stylizuje'', tylko z następujących powodów:
- podobny styl ubierania się (ogólnie podobny wizerunek);
- podobne główne zainteresowania - paznokcie, makijaż, ciuchy etc.;
- równie wielki tupet i bezczelność;
- tępy wyraz twarzy, z reguły nie zmącony abstrakcyjnym myśleniem;
- przeświadczenie o swojej wysokiej atrakcyjności fizycznej (w sytuacji, gdy u obydwu pań tzw. ''twarz do wymiany'');
- podobny - jak sądzę - poziom wiedzy ogólnej (czyli mikroskopijny).
Mógłbym jeszcze długo, ale po co?

Z Dody Jola Bis ma tylko idiotyczny śmieszek, skłonność do używania słów wulgarnych oraz określania się mianem gwiazdy.

chatiflatt

Cytat: Tom Kruz [antyfan Joli, który wcale o niej nie myśli :D]Z Dody Jola Bis ma tylko idiotyczny śmieszek, skłonność do używania słów wulgarnych oraz określania się mianem gwiazdy.
a czy w odniesieniu do JOaŚi, to nie wystarcza, zeby stwierdzic że przyjmuje styl życia i prowadzenia się DoDy?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Tom Kruz

Dla mnie nie wystarcza, ale każdemu wolno porównywać Joannę do kogo mu się tylko podoba, w tym także do Dody. Osobiście uważam jednak, że nie ma sensu szukać porównań do osób funkcjonujących poza rzeczywistością BB 4.1 skoro w programie jest już postać ''z tej samej półki'' co Joanna. Dlatego, póki co Jola Bis :zabek:.

chatiflatt

One mogą podobnie wyglądać ["podobnie"], mogą mieć podobne zainteresowania [akryl i lakier do paznokci], mogą obie nie wiedzieć gdzie jest równik [i co to jest równik] ale na pewno nie są z jednej półki. Myślę że to zauważasz, tylko się ze mną spierasz i ironizujesz :D
Barbara Weston

Tom Kruz

Według mnie absolutnie obie są ''z jednej parafii'' i co do zasady nie widzę pomiędzy nimi różnicy. Chodzi tylko o skalę zjawiska i jak na razie Jola Bis wydaje się przypadkiem hmmm ........ bardziej ekstremalnym (to nie jest komplement hehe).

chatiflatt

przekonamy się i zobaczymy, który z nas ma rację ;)
Barbara Weston

chatiflatt

https://notsobigbrother.pl/bigbrother/1,84872,4583996.html

powiem szczerze, że po wczorajszym BB Extra zauważyłem pewne 'szczegóły' który mogłyby o tym świadczyć....   xD  xD
Barbara Weston

Tom Kruz

Cytat: chatiflatthttps://notsobigbrother.pl/bigbrother/1,84872,4583996.html

powiem szczerze, że po wczorajszym BB Extra zauważyłem pewne 'szczegóły' który mogłyby o tym świadczyć....   xD  xD

Może dlatego Dominika Hebdowska nie załapała sie do BB 4.1 :zabek:

FK

Dominika sama podziękowała...

EDIT:
Wykasowałam to badziewne 'heloł' w swoim poście...

Tom Kruz

Cytat: FKDominika sama podziękowała...

Tak brzmi ''wersja oficjalna''. A co do tego ''heloł'' to zgadzam się, ze cytowanie tego raz za razem staje się badziewiaste, podobnie jak tego ''o co kaman''.

chatiflatt

no dobra, ale co o tym sądzicie?

manifestowanie swojej seksualności, śmiech [od początku mówiłem że udawany], męski wyraz twarzy, do tego pewien intymny szczegół...
Barbara Weston

Tom Kruz

Nie wiem co to za ''pewien intymny szczegół'', ale takie spekulowanie czy Jola Bis jest transem nie ma za bardzo sensu. Jola Równik jak na kobietę ma wąskie biodra, ale to chyba nie znaczy, że była facetem hehe :zabek: .

Rsk

Cytat: chatiflatthttps://notsobigbrother.pl/bigbrother/1,84872,4583996.html

Po tej stronie wszystkiego mozna sie spodziewac.  :vomit: