Technika, oprawa audiowizualna

Zaczęty przez Showmag, Pn, 13 Sie 2007, 23:54:46

Toni

Z dnia na dzień coraz mniej niedociągnięć różnych które były na początku więc oke. Jestem fanem wielkim Big Brother,ale ja osobiscie nie wiem że "formuła" jakby została sciągnięta z Australii, więc co dopiero ludzie którzy oglądają Big Brother bo oglądają nie znając żadnych innych edycji an swiecie poza polską więc oke. :zabek:
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

joker

Pierwszy raz dzisiaj słyszałem angielską wersję piosenki big brotherowej i muszę przyznać, że polska wersja o wiele bardziej mi się podoba ;)

Toni

Dla mnie ta edycja Big Brother jest oryginalna. Big Brother z Austarlii jest mi obcy więc nie będę nic kojarzył z nią. :zabek:

Toni

Co sądzicie o używaniu materiałów dżwiękowych z poprzednich edycji Big Brother? Nie mam nic do tego,że są używane. Ale przecież one wogóle są nieadekwatne do ukazywanych sytuacji. Brytyjska wersja piosenki "Poznaj siebie" i ukazywanie nagiej Eweliny czy kogokolwiek to jest total bezsens wg mnie.

Pudelek

Nie wiesz czy tekst tej piosenki jak analogiczny do "Poznaj siebie". Może jest zupełnie o czyms innym. Muszę się sam przysłuchać słowom.
Ale według mnie melodia ładnie się wkomponowała w pokazywane obrazki :).

Toni

Oj co do słów nie zwróciłem aż tak uwagi by powiedzieć czy współgra to z tekstem naszej piosenki ale sądzę razcej że też w niej o to chodzi. :zabek: Mi obrazki do np tej piosenki i dźwięków z poprzednich edycji nie są na miejscu.Jak dla mnie nie pasują tam.

Showmag

Fakt faktem - muzyka z BB1-2 nijak łączy się z techno i "umc-umc" obecnym w BB4.1.
To do siebie kompletnie nie pasuje.

Oto tekst amerykańskiej wersji "Poznaj siebie" (jest jeszcze bardziej banalny niż w wersji polskiej, choć czasem lubię takie banalne songi :los: )

Jonathan Clark - Live, Big Brother USA

Everyone is looking for some tenderness
No one's born to live this life alone
Everybody's special, special in their own way
Everyone is waiting for a guiding hand
Cause we only love to stay alive
Everybody's digging for the diamond inside

Live cause we're livin today
Feel the thrill of life and don't be afraid
Live be a part of the chain
The chain that can tie us
Together again

Everyone's the center of their universe
Everyone is born a lonely star
And no one can be perfect
We can only be who we are

Together again

Criticize each other
When we should be building bridges
And we are so judgmental to the people on the street
But live is not worth living
When there is no one you can turn to
So we should be building bridges
For the sake of you and me

Together again

Together again

Everyone is looking for some tenderness

mseptember

ja bardzo lubię te melodyjkę i moim zdaniem pasuje tu do wszystkiego, również do nieubranych pań

slawek

Piękną muzykę wybrali na początku odcinka podczas rozmowy Grzegorza z Pauliną a potem dalej Grzegorza z WB. Normalnie już chcieli zrobić love story  :plask:
Sławek

Toni

Ostatnio coraz częsciej występują kłopoty techniczne z odbiorem obrazu i dźwięku co nie jest fajne. Ukłon w stronę TV4 za odwagę z przywróceniem Wielkiego Brata ale szczerze muszę przyznać,że o wiele lepiej Big Brother był emitowany w TVN (mam na mysli jakosć realizacji). Bedę zawsze mówił że oglądajć Big Brother 4.1  (wogóle TV4) czuje się tak jakbym oglądał Bar. :obrazony: Znajomi mówią że ten Big Brother to nie ten Big Brother z TVN. Zgadzam się z nimi.

Rosa

Zastanawiam sie po co było to opowiadanie o kamerkach HD skoro jakosć jest stosunkowo niska co widać szczegolnie jesli się porówna program nadawany przed BB ,np wczorajsze tygryski i nadawany zaraz po nich Extra.
Też im cos tym nie wyszło , czy po prostu kłamali?

Toni

Jak narazie zapowiedzi Big Brother 4.1 to w większosci abstrakcja. choć jakosć obrazu przy odbiorze jest dobra. Niedociągnięcia wielkie to (powtarzam się) jakosć montażu odcinków i zbyt krótki czas ich trwania.

Luxis

A mi się własnie podoba montaż (może nie jest super, ale jest dobry), muzyka też współgra dobrze... tylko jak dla mnie raz słyszałem wersje nie angielską, ani nie polską, jeszcze po jakims innym języku. Ale liczy się muzyka i dobrze się łączy...
Aaragorn, a co Ci nie pasuje w łączeniu techno muzy tej edycji z muzą z dawnych lat??
bo niby co do czego ma nie pasować?? nie rozumiem...  
przecież ta niby techno muza jest tylko w czołówce i w niektórych wstawkach... wcale nie ma jej dużo, w większosci są normalne podkłady muzyczne (bo rozumiem, że nie lubisz techno)

Toni

Oprawa muzyczna jest w porządku jesli chodzi o muzykę rozpoczynającą program. Minusem jest montaż odcinków,powtarzanie scen w ciągu dnia w każdym z odcinków (od tego jest "Omnibus"). Problemy pojawiają się techniczne ale uczą się i widzą je też chyba bo jest ich mniej niż na początku.

molko

Luxis,  ta wersja "po jakims innym języku" to był język szwedzki