Dom Wielkiego Brata

Zaczęty przez Showmag, Śr, 22 Sie 2007, 11:03:44

podmark

Zgodnie z moimi przypuszczeniami - współproducentem będzie ATM Grupa. Współpraca Endemola z ATM wydaje się logiczna - w Bielanach istnieje całe zaplecze do produkcji reality, które można bardzo łatwo przeniesć do nowego Domu BB (Wirtualne Media podają, że będzie miał powierzchnię 1100 m. kw. !!). Poza tym w pobliżu jest 600-metrowe studio, w którym bardzo łatwo zrealizować "BB RING".

joker

Mapy google nie pokazują zbyt dokładnie tego miejsca :/

podmark

Joker - cos źle szukałes :). Ja na maps.google.com znalazłem otoczenie ATMu :D.

Wątpię, by zburzyli stary dwuswiatowy kompleks, więc nowy Dom BB wybudowali chyba za głównych budynkiem firmy (zaznaczyłem ten obszar na czerwono).

Showmag

Pierwsze zdjęcia Domu Wielkiego Brata

Już dzis przedstawiamy pierwsze fotografie przedstawiające nowy Dom Wielkiego Brata, do którego w najbliższą niedzielę wprowadzi się 12 uczestników reality show "Big Brother 4.1"!

Powierzchnia całkowita Domu Wielkiego Brata jest znacznie większa, niż w poprzednich edycjach i wynosi 1100 m2. Mieszkańcy zajmą wydzieloną dla nich powierzchnię o wielkosci 380 m2. Przez całą dobę każdy ich ruch sledzić będzie 35 kamer telewizyjnych, pracujących po raz pierwszy w standardzie wysokiej rozdzielczosci HD (High Definition). Jest to o dziesięć kamer więcej, niż w poprzednich edycjach "Big Brother'a". Wypowiedzi uczestników podsłuchiwane będą przez 45 ukrytych mikrofonów. Stworzony na potrzeby widowiska system rejestracji audiowizualnej wymagał wykorzystania 25 tysięcy metrów kabli przesyłowych. Stworzono także możliwosć podpatrywania mieszkańców poprzez dostępne przez internet 4 kamery. Internauci będą mogli sami decydować o tym, kogo i w jakich sytuacjach będą chcieli podglądać.

Jarosław Ostaszkiewicz (Wielki Brat) na tle budowanego Domu

Salon

Kuchnia i jadalnia

Sypialnia #1

Sypialnia #2

mesto

Salon wygląda ciekawie. Spodziewałem się czegos bardziej wypasionego patrząc na domy w Ameryce czy Anglii. ;] Ale jest ok. Taki minimalizm. Łóżka specjalnie tak blisko siebie aby była większa integracja? ;]

Showmag

Salon jest ciekawy, choć malo przytulny. Sypialnie mnie zawiodly - są... proste i oszczędne - nie ma na czym zawiesić oka. Podoba mi się sufit w salonie - na zdjęciach o większej rozdzielczosci widać, ze jest na wpół przezroczysty (choc dla widzow pewnie bedzie to niezauwazalne), a także podwieszone tkaniny w sypialniach.

joker

Salon bardzo ładny - kolorki chyba pod naszą stronę i forum zrobli, to dobrze - darmowa reklama :D. Ciekawe co będą oglądać w telewizorze... może Ringi będą sledzić? Bardzo się cieszę, że obraz będzie w HD, duuuuży plus ;)

Rosa

O co chodzi z tymi dwiema paskudnymi sypialniami? Chyba nie zamierzają oddzielać kobiet i facetów.

mesto

Sypialnie są naprzeciwko siebie... myslę, że nie rozdzielą kobiet i facetów... Jedna wielka sypialnia nie byłaby dobrym rozwiązaniem.

chatiflatt

telewizor - może to bedzie ten "13. gracz", wprowadzony do domu? zapowiadają że to będzie całkowita innowacja
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

przede wszystkim po to jest telewizor, żeby byl kontakt uczestnicy-studio - co jest standardem w realizowanych edycjach BB na swiecie.

a gdybanie na ten temat chyba nie ma sensu.

Pudelek

Podoba mi się. Po zakończeniu edycji mogliby zrobić z tego jakies muzeum albo hostel. :los:

Toni

Nie ma co wybrzydzać. Mi się salon jak i sypialnie podobaja.I tak daleko w przód. W niedzielę się zobaczy jak będzie się kształtował dom jako całosć. Ps Ciekawe jaki będzie pokój zwierzeń.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

podmark

Dom wygląda zdecydowanie lepiej, niż za czasów, gdy program produkował TVN. Widać, że Czwórka zainwestowała w ten projekt miliony. Salon mi się podoba srednio - zauważyłem ciekawą podłogę :D. Sypialnia zielona jest okropna - ta niebieska o niebo ( :yeah: ) lepsza. Tkaninowe sufity też swietnie wyglądają.

mir123bych

ta żółta sypialnia mi też w ogóle się nie podoba :( salon pewnie większy jest i zdjęcie całego nie pokazuje, ale jest OK.