Sfałszowane wyniki?

Zaczęty przez Showmag, So, 06 Paź 2007, 23:28:22

Czy uważasz, że wyniki przedstawiane widzom są sfałszowane?

Tak
28 (71.8%)
Nie
6 (15.4%)
Nie wiem / Nie mam zdania
5 (12.8%)

Głosów w sumie: 19

Głosowanie skończone: Pn, 15 Paź 2007, 00:04:14

joker

Jak tak dalej pójdzie to na koniec programu proponuję urządnić plebiscyt na "najbardziej emocjonujące i zwrotne" głosowanie w historii BB 4.1 Podejrzewam, że będzie co podziwiać, ale nie mogę doczekać się finału :zabek:

chatiflatt

FK podała wyniki cząstkowe
Cytat: FK-2,5 - Jolka
+1,3 - Mirek
+1,0 - Iza

:szok: :szok: :szok:
do których ja się ustosunkowałem
Cytatto jest niemożliwe...

Jeśli wypadnie Jola - pewnie to zabrzmi prymitywnie - przestaję oglądać ten program

chodziło mi o nieprawdziwość wyników, głównie ze względu na Izę. Ale nie ukrywam że lubię Jolkę, i poważnie bym rozpatrzył opcję oglądania BB po jej wyjściu, bo w to miejsce mógłbym się pouczyć biologii molekularnej chociażby :D

Za 'najbyztrzejszego' dziękuję, traktuję jako komplement :)

[jak widzisz, nie tylko Twoim totemem jest cynizm]
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Tom Kruz

Cytat: chatiflattZa 'najbyztrzejszego' dziękuję, traktuję jako komplement :)

[jak widzisz, nie tylko Twoim totemem jest cynizm]

Zaiste nie tylko moim, co mnie bardzo cieszy :). Popraw tylko tę literówkę w słowie ''najbystrzejszego'', bo jeszcze ktoś pomyśli, że to ja napisałem z błędem :).
Pozdrawiam i to już koniec wymiany uprzejmości z mojej strony w tym temacie.

chatiflatt

mnie tam ona nie przeszkadza, zdałem maturę z polaka 'na wysokich procentach'.
Ale dziękuję, że martwisz się o moja ortografię. To bardzo uprzejme i, zaiste, miłe.

Czas na podsumowanie, mnie się podobał ten tydzień, parodie, 'gwiazdy' jako goście, Pani Ula.. Boje się że w następnym podsumowaniu za tydzień będę musiał napisać "Nuda", bo chyba wykorzystany został najlepszy pomysł na zadanie jaki mogł być.
Zobaczymy..

Wlk Brat patrzy, i my patrzymy..
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Tom Kruz

Cytat: jokerJak tak dalej pójdzie to na koniec programu proponuję urządnić plebiscyt na "najbardziej emocjonujące i zwrotne" głosowanie w historii BB 4.1 Podejrzewam, że będzie co podziwiać, ale nie mogę doczekać się finału :zabek:

Stawiam, że w finale Jolka w ostatnich 5 minutach głosowania (z kimkolwiek się tam znajdzie) odrobi 15 % straty i wygra różnicą 0,1 % :). To będzie dopiero hit  :zabek:.

Toni

Wczorajsze początkowe wyniki wywołały we mnie total zaskoczenie. Ale czułem,że im bliżej końca czasu do głosowania będzie Jola wysunie się na prowadzenie tzn że będzie bezpieczną osobą i że zostanie w domu. :zabek:  Ciekawe bardzo czy to naprawdę sprawka widzów (fanów Joli) którzy widząc wyniki dramatyczne złapali za komórki i wysyłali JR na 7131 (bynajmniej ja tak zroibiłem kilka razy :zabek: ). Czy była to kolejna manipulacja producentów by ludzie wysyłali smsy,które i tak i tak niezaleznie ile było ich wysłanych będzie myk i Jola zostanie.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Showmag

A-Te-eM-ki kontraatakują.

Manipulacji ciąg dalszy?

Dla porównania...

Oto wyniki sondy przeprowadzonej na naszej stronie:

Kto powinien opuścić Dom Wielkiego Brata?

Adrian

https://bigbrother.showmag.info/img/result_red.gif" alt="9%" align="middle" height="14" width="18">

9%

Jolanta

https://bigbrother.showmag.info/img/result_red.gif" alt="11%" align="middle" height="14" width="22">

11%

Madgalena

https://bigbrother.showmag.info/img/result_red.gif" alt="78%" align="middle" height="14" width="156">

78%
Liczba głosów: 704

I oficjalne wyniki:

Kto powinien opuścić Dom Wielkiego Brata?

Adrian

https://bigbrother.showmag.info/img/result_red.gif
" hspace="0" border="0" width="16" height="15">

8,0%
Jolanta

" hspace="0" border="0" width="42" height="15">

20,8%
Magdalena

" hspace="0" border="0" width="36" height="15">

17,8%

Tom Kruz

O co chodzi Adminie? Przecież co do Adriana się prawie zgadza hehe :zabek:.

Myślę, że nie ma sensu więcej poruszać tematu oficjalnych wyników, bo to oczywiste, że są one zmanipulowane.

Showmag

Ale niech ATM wie, że my wiemy ;)

I niech ci niezaznajomieni z tematem też się dowiedzą :zabek:

chatiflatt

a ja uważam, że należy, bo są na tym forum userzy, którzy nie wiedzą co to jest manipulacja w BB 4.1 - znam conajmniej jednego

a co do wyników - rodzina przyjaciele i znajomi głosują, dlatego taki rozrzut.

z drugiej strony dziś od razu ustawili Jolkę w pozycji faworyta telewidzów - czyżby czytali nasze komentarze dotyczące Ringu z tamtego tygodnia?
Barbara Weston

Showmag

Takiego z niej faworyta zrobili, że i tak miała najwięcej do wylotu.

Wyniki ustawione tak, żeby wszystkim po równo wyszło...

Budowanie napięcia im nie wychodzi, już niech lepiej wpłyną na cotygodniowe typowania poszczegolnych uczestników - przynajmniej przez najblizsze 2 lata kłamstwo nie wyjdzie na jaw :ubaw:

chatiflatt

cichosza!
bo jeszcze przeczytają i tak zrobią ;)
Barbara Weston

Toni

Ja zastanawiam sie nad wiarygodnością wyników programu Big Brother-Ring od poprzedniej niedzieli. Total zaskoczeniem były dla mnie wyniki prezentowane na samym początku (tzn w 1szej części programu i początkowo już w 2giej) że Jola miała opuścić dom i była baardzo do tyłu z minusami na minus. Fajnie i super naprawdę byłoby gdyby to naprawdę widzowie zdecydowali że muszą złapac za telefobny komórkowe i wysyłać smsy na zieloną linię dla Joli po czym wyprzedziła Mirka bo prowadziłą w głosach na plus i tak i tak Iza.ale Jola wyszła z dołka. Oby dzięki smsom...a nie ustawieniom grupy ATM  :zabek: Ciesze się,że Jola została,ale fair to fair.

joker

Nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać....
Takie rzeczy, mogły jeszcze przejść 5 lat temu, kiedy każdy oglądał BB w swoich 4 ścianach, ewentualnie dzielił się wrażeniami ze znajomymi. Ale teraz?! W dobie internetu, gdzie każdy może sobie wejść na pierwszą lepszą stronę i się dowiedzieć kogo ludzie lubią a kogo nie i  jak mogą się układać głosy.
Moim skromnym zdaniem, powinni albo postawić sobie za najwyższą wartość widza i nie robić z niego debila, albo zastosować amerykański pomysł, że wszystko zostaje w środku i to mieszkańcy kogoś wywalają!

Toni

Dokładnie tak! Jesli będzie w przyszłości Big Brother 5 jestem za tym,że to mieszkańcy tylko i wyłacznie wskazują osoby z którymi nie chcą mieszkać w domu i to oni o tym decydują. Hm tylko że telewizja nie będzie miała dochodów z głosowania widzów bo takiego by nie było.Więc jedynie zysk z oglądalności.Bardzo ciekawa koncepcja.