Agnieszka Frykowska

Zaczęty przez Showmag, So, 18 Gru 2004, 15:39:16

Showmag

Agnieszka F. trafi do więzienia?
Gwiazda "Big Brother'a" - Agnieszka F., jest oficjalną podejrzaną w sprawie o wyłudzenie kredytu przy pomocy fałszywych dokumentów.

Stołeczni śledczy mają coraz więcej dowodów, które wskazują na to, że uczestniczka trzeciej edycji "Wielkiego Brata" wyłudziła kredyt w jednym z warszawskich banków, posługując się fałszywymi dokumentami. "Jest oficjalną podejrzaną w sprawie. Ubiegała się o kredyt i przedstawiła nierzetelne, to znaczy fałszywe dokumenty. Chcemy przedstawić jej kilka zarzutów. Grozi za nie 8 lat więzienia" - powiedział Paweł Śledzicki, prokurator.

Śledczy nie chcą na razie zdradzać, na jaką kwotę Agnieszka F. miała wyłudzić kredyt. Niebawem uczestniczkę "Big Brother'a" czeka kolejne przesłuchanie. Potem prokuratorzy sprawdzą jej zeznania.

[Plotek.pl]

Jason

no w końcu jak polska Paris to i do więzienia iść musi :D

Pudelek

Tylko nikt jej tak szybko z więzienia nie wyciągnie jak to było w przypadku Paris.

Pudelek

Mdła Frytka z playbacku. "Niemoralna" propozycja od TVP?

"Agnieszka F." zaprezentowała wczoraj w Studio Złote Tarasy swój najnowszy singiel. Osoby, z którymi rozmawialiśmy w niedzielę przy różnych okazjach są jednomyślne - był to najgorszy, najbardziej barbarzyński playback w historii polskiej telewizji. Czy naprawdę upadek Mandaryny nikogo niczego nie nauczył?

To jednak jeszcze nic. Dowiedzieliśmy się, że Frytka chwali się kolegom ze swojej nierenomowanej szkoły filmowej, że TVP zaproponowało jej udział w drugiej części "Gwiazdy tańczą na lodzie za abonament". Mówi podobno, że teraz będą tam 2 skandalistki - ona i Doda.

To pierwszy przypadek, że do telewizji publicznej - do show, który ma przyciągać różną publiczność, w tym dzieci - zaproszono osobę z ciążącymi na niej poważnymi zarzutami kryminalnymi i z opinią, której nie nazwiemy nieposzlakowaną.

pudelek.pl

FK

A tutaj Jej występ z niedzielnych Złotych Tarasów:
https://youtube.com/watch?v=mHn42GBTvDo

Showmag

Frykowska kontra Pudelek.pl
Znawcy pudli mówią, że to ciekawski pies, potrzebujący ciągłego kontaktu z człowiekiem. Dziś pudelek jest coraz częściej kojarzony z... Internetem.

Pudelek - tak nazywa się plotkarsko-sensacyjny serwis opisujący życie gwiazd i gwiazdek show biznesu. Witryna była tematem dzisiejszego reportażu w programie TVN "Uwaga". Serwis pudelek.pl - pełen zdjęć i nieprawdopodobnych wiadomości, odwiedza codziennie prawie pół miliona polskich internautów. Rodzime gwiazdy jednak nie są zachwycone portalem. "Tego się nie da czytać. To straszny syf" - mówi Marta Wiśniewska, Mandaryna. "Pudelek jest strasznie chamskim portalem" - komentuje Michał Wiśniewski.

Od czasu pierwszej edycji "Tańca z Gwiazdami", w Polsce wzrosło zainteresowanie życiem gwiazd. Niemal w każdej redakcji powstały działy zajmujące się wiadomościami tzw. celebrytów. Tego chcą odbiorcy, wiec media muszą temu sprostać. "Te niusy dostarczają małolaty. Dostarczają je ludzie z najbliższego otoczenia gwiazd, sąsiedzi, wrogowie oraz ludzie, którzy mają kompleksy, tzw. zazdrośnicy" - opowiada Przemek Stoppa, paparazzi. "Pudelek był pierwszy w tzw. donosach. Każdy z nas może napisać do Pudelka" - komentuje Karolina Korwin-Piotrowska, dziennikarka TVN Style.

Do najczęściej opisywanych na łamach pudelka gwiazd należy Michał Wiśniewski. Obok lidera Ich Troje w czołówce jest również jego była żona Mandaryna. Niemal codziennie można przeczytać też wiadomość o Agnieszce Frykowskiej. Redaktorzy portalu bardzo lubią opisywać kontrowersyjne i wyraziste gwiazdy oraz osoby, które za wszelką cenę chcą zaistnieć w show biznesie. "To są oszczerstwa, pomówienia, informacje nieprawdziwe. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że każdy z nas może napisać jakąś plotkę. Są to informacje niesprawdzone" - mówi Agnieszka Frykowska, która postanowiła rozprawić się z pudelkiem. Bohaterka realisty shows i skandalu w jacuzzi będzie w sądzie walczyć o swoje dobre imię. "Ostatni raz zaglądałam tam, kiedy dowiedziałam się, że wzięłam pieniądze za seks w jacuzzi - 50 tysięcy złotych. W moim przypadku ta granica została przekroczona, dlatego też został złożony pozew do sądu. Będzie to sprawa o naruszenie dóbr osobistych - pomówienie i zniesławienie. Jest to już sprawa karna" - komentuje Agnieszka Frykowska.

Pudelek był pierwszym w Polsce internetowym serwisem sensacyjno-plotkarskim z życia gwiazd. Nie jest to pomysł oryginalny. Jest wzorowany na popularnych serwisach plotkarskich, które od lat istnieją w Ameryce, Niemczech, Włoszech czy Wielkiej Brytanii.

"To jest trend ogólnoświatowy. Już nie żyjemy życiem pani Piździpińskiej z piętra nad nami. My żyjemy życiem Paris Hilton i tym, czy założyła dziś rano majtki. Ja do tego podchodzę z uśmiechem" - mówi Karolina Korwin-Piotrowska. "Wcześniej nikt nie był oswojony z myślą o tym, że o ludziach, którzy byli otoczeni aurą szczególności mówi się w sposób dosadny i obcesowy" - tłumaczy Michał Brański, v-ce prezes o2.pl i współwłaściciel portalu, do którego należy Pudelek.

Fenomen Pudelka, którego odwiedza pól miliona ludzi dziennie, wywołał boom na serwisy z wiadomościami z życia gwiazd. W ostatnim roku powstały inne portale plotkarsko-sensacyjne. Żeby zaistnieć będą wywoływać skandale i przekraczać granice dobrego smaku. "Dla mnie to kloaka. Ja tam nie wchodzę" - mówi Tomasz Jacyków, stylista Dzień Dobry TVN. "Przestałam to czytać już jakiś czas temu. Moje rodzina też ma zakaz" - mówi Mandaryna. "To jest samograj. Dziennikarze gazet kolorowych dzień zaczynają od Pudelka. I tak już będzie" - komentuje Przemysław Stoppa.

[Uwaga.onet.pl]

Showmag

"Frytka": "Żal mi Joli Rutowicz"
Agnieszka Frykowska skomentowała słowa, jakie na jej temat wypowiedziała Jolanta Rutowicz - zwyciężczyni czwartej edycji "Big Brother'a".

Przypomnijmy, że w jednym z wywiadów Jolanta Rutowicz publicznie nazwała Agnieszkę Frykowską "dziwką" i "szmatą". Te ostre słowa nie pozostały bez echa. "Frytka" - gwiazda trzeciej edycji "Big Brother'a", skomentowała wypowiedź Rutowicz. "Nie wiem, kim jest ta pani. Nie dam jej satysfakcji i nie skomentuję jej wypowiedzi. Ewidentnie chce zrobić karierę na kontrowersyjnych wypowiedziach. Szkoda, że nie ma nic do powiedzenia sensownego. Żal mi jej" - powiedziała Frykowska w rozmowie z Plotkiem. "Frytka" przyznała też, że jest zszokowana tonem wypowiedzi Joli. Nie chciała jednak brać udziału w publicznym obrzucaniu się błotem.

Pudelek

Cytat: Frytka"Nie wiem, kim jest ta pani. Nie dam jej satysfakcji i nie skomentuję jej wypowiedzi. Ewidentnie chce zrobić karierę na kontrowersyjnych wypowiedziach. Szkoda, że nie ma nic do powiedzenia sensownego. Żal mi jej" .

Gdybym nie wiedział kto jest autorem tych słów to bym pomyślał, że ktoś właśnie mówi o Frytce! :los:

chatiflatt

tjaa..  Fricca jest już przyzwoitą zachowujacą sie zgodnie z zasadami kultury kobietą. Moznaby rzec - Damą. Narodziła się na nowo po prostu..

Żenada
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Luxis

No słuchaj, lepsze to niż obrażanie się nawzajem. Naprawdę niespodziewałem się po Frytce, że nie będzie Joli obrażała, i to tylko plus dla Agi, a wielki minus dla Joli (pusta coraz bardziej albo głupota jej rośnie z wiekiem)

voytasss

Powiedziala to co mysli o niej i tyle jej sprawa pss zreszta miliony osob w tym kraju uzylo tego rzeczownika wobec frytki wiec nei wiem skad Luxis zaraz takie obuzenie wobec Joli... ona jest tylko przekrojem polskiego zasciankowego spoleczenstwa... myslalem ze jola bedac w Anglii to naogladala sie troche bb tam i przyzwyczaila sie do sexu na ekranie bo tam to robia gdzie popadnie ;p

ja bynajmniej bym tak sie nie wypowiadal o nikim

zawsze chcialem aby uczestnicy poszczegolnych edycji zyli ze soba w zgodzie ;p jednakze t EDYCJA pokazala samo zło O_o

Showmag

"Frytka" nie wie, kto jest premierem Polski
Opublikowano: 2008/1/17 13:00:00

Agnieszka Frykowska w jednym z ostatnich wywiadów wykazała się nieznajomością obecnych wydarzeń na scenie politycznej.

W trzy miesiące po wyborach nie wiedziała bowiem, kto jest premierem Polski. W wywiadzie dla Radiostacji zapytano "Frytkę", czy lubi prezydenta i premiera. Gwiazda "Big Brother'a" odpowiedziała, że ich... nie rozróżnia. Zatem w trzy miesiące po wyborach, Frykowska nie miała pojęcia, że ostatnie wybory wygrała Platforma Obywatelska, a funkcję premiera sprawuje obecnie nie Jarosław Kaczyński, a Donald Tusk.

[Pudelek.pl]

Dżem

Jola też nie wiedziała kto jest premierem.Tacy ludzie są idolami młodzieży.Mnie to martwi osobiście.

podmark

Cytat: DżemJola też nie wiedziała kto jest premierem.
Tylko nie można zapominać, że Jola była w zamknięciu, kiedy ogłoszono wyniki wyborów i kiedy premierem został Tusk. Ona chociaż wiedziała, że przed nim był Kaczyński.

Dżem

Podmark,nie wiedziała :) Pamietam to dobrze. Zresztą jeśli idolką nastolatek staje sie dziewczyna co mówi że równik przebiega przez północną część polski czy wszystko przelicza na błyszczyki to ja dziekuje.
ps.Offtopic sie zrobił wiec dodam,że według mnie Frytka jest ciut integintniejsza niż zwycieżcyni BB 4.1