Bar 6: Europa

Zaczęty przez sharkan, Cz, 14 Lip 2005, 00:44:28

Rosa

I cztery razy w tygodniu będą żywce gdzie bedą w kólko powtarzali jakąs kłotnię.
A w sobotę stosunkiem glosów 50.00002 do 49.99998 odpadac bedzie kolejny zawodnik aż w końcu na tydzien przed finałem wprowadzą parę nowych graczy ktorzy rozegrają ze soba wspaniałą walke o zwycięstwo.  :los:

Showmag

...to ja jeszcze dodam od siebie, ze panowie z ATMu nie popisali sie zbytnią pomysłowoscią, skoro za motor napędowy kolejnej edycji Baru obmyslili sobie łamanie stereotypów. pomysl owszem, górnolotny, lecz juz z gory skazany na niepowodzenie, nie tylko dlatego iz Bar za kazdym razem przedstawia wszelakie metody manipulacji wizerunkami uczestnikow i tym samym potwierdza wszelkie krążące stereotypy, ale przede wszystkim dlatego, iż takie zamierzania są niewykonywalne za pomocą trzymiesięcznego programu telewizyjnego, w dodatku na marnym poziomie. zmiany tego typu dokonują się na przestrzeni wielu lat, a nawet wieków, a ogloszenie przez pomyslodawców "Baru 6" takich zamierzen jest wg mnie jedynie mało udaną próbą pokazania, iż "Bar" stara się niesć ze sobą cos pożytecznego, jakies wyższe wartosci. Hasło "łamiemy sterotypy" jest najzwyklejszym sloganem reklamowym, z ktorego nic nie wyniknie, co udowodniono już chociażby w "Barze bez granic", gdzie również chwalono się szczytnymi celami.. dla przypomnienia, oto jak reklamowano program: "Bar bez granic zmierzy się ze stereotypami, nietolerancją, uprzedzeniami, kompleksami i strachem przed tym co nieznane. Realizatorzy wraz z uczestnikami pokażą widzom alternatywne sposoby na życie, myslenie i czucie. Zdecydowanie wyjdą również poza prozę codziennej, otaczającej rzeczywistosci. Przekroczą nie tylko granice mentalne". co z tego wynikło, chyba nie trzeba nikomu specjalnie przypominać- publiczne grozenie smiercią, narkotyki, awantury w programach na żywo... i to by było na tyle granic, które przekroczono.

podmark

"BAR Europa" emitowany będzie wyłącznie na antenie TV4 - taką informacje podały dzis serwisy wirtualnemedia oraz medialink.

Showmag

"Bar 6- Europa" tylko w TV4
Wtorek, 02.08.2005, 12:54

Zgodnie z pierwotnymi informacjami, jakie podał serwis "Big Brother Show!", szóstą edycję "Baru" emitować będzie wyłącznie TV4. Casting do widowiska trwa już od połowy lipca, a przesłuchania wybranych kandydatów odbędą się w połowie sierpnia. "Szukamy mówiących po polsku mieszkańców każdej częsci Europy- oczywiscie również Polaków. Poszukujemy osób z wyraną osobowoscią, zdecydowanymi poglądami i wyranym systemem wartosci- ludzi, którzy potrafią okreslić się wobec innych, którzy mają pomysł na siebie i przedstawienie swojej kultury"- mówi Krzysztof Landsberg, reżyser programu. Zasady "Baru" pozostaną niezmienione. Uczestnicy dalej będą mieszkać w domku mieszącym się na Bielanach Wrocławskich, a wieczorami udawać się będą do pracy w Barze położonym na Kępie Mieszczańskiej we Wrocławiu. "Każda edycja 'Baru' ma swój odmienny charakter i bohaterów- raz byli to przeciętni Polacy, innym razem poznawalismy interakcje między doswiadczonymi uczestnikami reality show, ostatnio zas poznalismy swiat wschodzących gwiazd polskiego show bussinesu. Teraz chcemy dowiedzieć się, co łączy, a co dzieli Polaków z innymi mieszkańcami Europy. Chcemy dowiedzieć się, jak pomimo różnic kulturowych będą razem mieszkać i pracować. Będziemy mogli zobaczyć konflikty, rywalizację, a także rodzące się miłosci, przyjanie i wzajemne relacje w swiecie pozbawionym granic. Bohaterowie programu wniosą swoją odmiennosć kulturową i różne sposoby patrzenia na te same problemy. W tym programie będziemy weryfikować stereotypy dotyczące poszczególnych narodów i próbować znaleć wspólny głos dla grupy ludzi, którzy muszą razem żyć i pracować w jednym miejscu"- mówi w jednym z wywiadów Krzysztof Landsberg, reżyser programu. Program poprowadzi Krzysztof Ibisz. Scenariuszem zajmie się Robert Meller, a reżyserią- Grzegorz Gosciniak i Krzysztof Landsberg. Widowisko wspierać będzie kampania reklamowa w prasie i radiu. Emisja "Baru 6- Europa" rozpocznie się w połowie wrzesnia.

lukasek7

I znowu będzie to spektakl kilku beznadziejnych osób, z których każdy będzie udawał że jest cool, a nagrodę dostaną Ci, którzy po prostu mają ją dostać.

podmark

Oj, coraz bardziej zaczynam się bać, że oglądalnosć tej edycji będzie strasznie, ale to starsznie niska. Żeby jakos dociągnęli do 1,5 mln to będzie dobrze.

alexander

Bedzie barek o 20:00 czy 19:00 moze 18?? ciekawe czy wezmą godzine wteduy kiedy nie ma M jak miłosć (bo wiemy ,że duzo ludzi lubi ten serial), zdaje mi sie ,że będzie 20:00 do 20:45 :) i może być mało ludzi oglądajacyh BAR6 Europa

podmark

"Bar 6 - Europa" będzie pewnie nadawany w pasmie popołudniowym - około 18:00 oraz w prime time - 20:00. Z "M jak miłosć" będzie teraz mniejsza konkurencja, bo emisja serialu będzie tylko 2 razy w tygodniu.

Rosa

Cytat: podmarkOj, coraz bardziej zaczynam się bać, że oglądalnosć tej edycji będzie strasznie, ale to starsznie niska. Żeby jakos dociągnęli do 1,5 mln to będzie dobrze.
A ja mam nadzieję że będzie niska i w końcu pomyslą o jakims innym programie.

alexander

Cytat: podmark"Bar 6 - Europa" będzie pewnie nadawany w pasmie popołudniowym - około 18:00 oraz w prime time - 20:00. Z "M jak miłosć" będzie teraz mniejsza konkurencja, bo emisja serialu będzie tylko 2 razy w tygodniu.
Aha, a ja uwazam ze m jak muiągwy powinny byc 1  w tygodniu bo to nudne jest a bar juz wogule powinni zliwkwiodwac skonczyc niedlugo bedzie 17 edycja: Bar uposledzeni

Luxis

chciałem tylko zakomunikować, że im jest więcej edycji tego programu (Polsat to lubi) tym więcej ludzi o tym mówi, tym sa większe kontrowersje i co za tym idzie większa oglądalnosć... więc wcale bym sie nie zdziwił, że bedzie BAR 7 -International...

podmark

Zastanawia mnie fakt, czy mają zamiar zrobić cos ze stroną internetową - mianowicie, czy zmienią adres strony. Obecny to www.barpolsat.interia.pl , a teraz chyba będzie www.bartv4.interia.pl ,albo im się nie będzie chciało nic zmieniać i pozostanie tak, jak jest.

Michał

A ja mysle ze BAR 6 bedzie jedna wileka tandetą, wszyscy sie zjada i zrobia z tego domku jeden wielki smietnik ja na wiezy Babel ehhh, szkoda gadac, az rece opadaja.Sonda mówi sama za siebie! bar-5% mogliby zaczac emitowac Big Brothera 4. No ale sa gusta i gusteczka.

podmark

"Bar 6 Europa" wystartuje najprawdopodobniej 10 wrzesnia 2005 roku. W tej edycji zabraknie pewnie gwiazd swiatowego formatu, bo TV4 nie będzie na nich stać :(

Luxis

faktycznie może zabraknąć, wtedy ja już wogóle niebde oglądać tego RS...
Ale z drugiej strony, TV4 należy do POLSATu i może oni dadzą kase...