Bar 6: Europa

Zaczęty przez sharkan, Cz, 14 Lip 2005, 00:44:28

Showmag

Marina na miejscu "Baru"

Własciciele grupy ATM szykują się do rozpoczęcia budowy mariny sródmiejskiej we Wrocławiu. W ubiegły wtorek kupili od miasta działkę przy ul. ks. Witolda 1. Miasto wystawiło na przetarg 1113 metrów kwadratowych niezabudowanego gruntu. Do licytacji stanęły dwie spółki: Inter Investment i Topacz Investment. Cena wywoławcza została ustalona na poziomie 890 tysięcy złotych plus 22% VAT. Walka była krótka: zwyciężyła spółka Topacz Investment. To firma rodzinna, której głównymi włascicielami są m.in. Dorota i Tomasz Kurzewscy - główni akcjonariusze Grupy ATM. W 2005 roku tygodnik "Wprost" szacował ich majątek na 140 mln zł, co dało im 111 miejsce na liscie najbogatszych Polaków. ATM notowane jest na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartosciowych. Za grunt zapłacą 1 mln 110 tys. zł. Działka leży naprzeciwko budynku, który stanowił miejsce pracy uczestników czwartej, piątej i szóstej edycji "Baru". Cały budynek zostanie wyburzony, a w jego miejscu stanie nowy. Nie będzie liczył więcej niż 12 metrów wysokosci. Pomieszczą się w nim najprawdopodobniej m.in. knajpa i sklep żeglarski oraz pokoje do wynajęcia. Na północnej stronie ul. ks. Witolda stanie m.in. budynek kapitanatu, wypożyczalnia i magazyn sprzętu oraz przystań dla tramwajów wodnych. Razem z budynkiem, który stanie w miejscu wyburzonego "Baru", działka przy ul. ks. Witolda 1 stanie się częscią nowej mariny. "To ma być marynarska perełka w sercu miasta"- zapowiada Marcin Michalak, prezes Topacz Investment. O planach budowy mariny mówiło się już w padzierniku 2004 roku. Początkowo budowa miała ruszyć zaraz po zakończeniu piątej edycji "Baru", jednak rozpoczęcie prac opóniło się. Kiedy w końcu rozpocznie się inwestycja? "Chcielibysmy rozpocząć jak najszybciej. Mamy nadzieję, że prace ruszą w czerwcu"- mówi prezes Michalak.

[Gazeta.pl]

Axim

Czyli mają wyburzyć domek z "Dwóch swiatów" ?  :bye:

sharkan

nie ma tak dobrze :p......oni wyburza bar a nie domek  :obrazony:  a moglo byc tak pieknie

Krzysztof

oni  go juz  wyburzyli  bo pojechałem zobaczyc  czy stoi bar  i  jusz tam był  roboty  do burzenia

Showmag

Nowa płyta Marco Bocchino
Poniedziałek, 12.06.2006, 00:09

Już jesienią tego roku ukaże się muzyczny album Marco Bocchino - uczestnika programu "Bar 6: Europa". Na jego najnowszej płycie dominować będzie dance, ale popularny Włoch, który spiewem zajmował się już przed udziałem w reality show, nie zamierza rezygnować ze słodkich słów i poetycznych melodii. Album zostanie wydany przez firmę fonograficzną Camey i trafi do sklepów prawdopodobnie we wrzesniu. W chwili obecnej Marco zajmuje się koncertowaniem, a już wkrótce będzie go można zobaczyć w "Rozmowach w Toku" na antenie TVN, gdzie wystąpi wraz ze swoją dziewczyną Katarzyną Szafron (także znaną z "Baru 6: Europa"). To jeden z kolejnych telewizyjnych występów Marco. W ostatnim czasie pojawił się jako gosć specjalny w teleturnieju "Jaka to melodia?"  w TVP1, a także wziął udział w talk-show "Cała prawda" w TV4, gdzie również towarzyszyła mu Kasia. Więcej informacji o Marco można znaleć, odwiedzając jego witrynę internetową: www.marcobocchino.com.

[showmag.info]

Luxis

Emisja Rozmów w Toku z udziałem Marco została przesunięta na końcówke wakacji, bo teraz lecą powtórki.
Inna wiadomosć to taka, że Tom Amos, Paulo Cozza, Witold Casetti i Marco Bocchio zostali zaproszeni do prowadzenia nowego programu (to chyba ten nowy, co będzie  na TVN od jesieni, niby europejski). Niewiadomo co z tego wyjdzie, ponoć są już próby. Poza tym Marco, miał być w Hyde Parku na TVN7, ale niezdążyli go wyemitować, bo prawdopodobnie zakończyli edycję polską, a w ciągu kilku miesięcy ma wystartować kolejna edycja Hyde Parku, lecz tym razem polsko-angielska, niewiem w jakim sensie, czy uczestnicy będą tylko mówić po polsku i angielsku, czy może będzie to program międzynarodowy... :hmm:

Pudelek

Tele tydzień ma ostatnio na swoim kącie dużą wpadkę. W Listach do Redakcji jakas osoba napisała, że bardzo lubi Bar i zastanawia się czy powstanie kolejna edycja tego reality show. Na to opowied redakcji brzmiała: Polsat jeszcze się nie zdecydował, czy na jesień zobaczymy kolejną czwartą odsłonę Baru. Widać,że dosyć mocno pogubili się w rachunkach  :los: .

podmark

Wierząc Wikipedii, to rudera grająca rolę "Baru" została zburzona w maju tego roku :)

podmark

Cytat: Adminjuż wkrótce będzie go można zobaczyć w "Rozmowach w Toku" na antenie TVN, gdzie wystąpi wraz ze swoją dziewczyną Katarzyną Szafron (także znaną z "Baru 6: Europa")

Emisja odcinka z udziałem Marco i Kasi już jutro o 17:15 - Marco będzie spiewał dla swojej wybranki. POza tym w programie wemie udział też Paulo Cozza, bo ten odcinek chyba będzie poswięcony temu, jak Włosi kochają swoje polskie żony, albo cos takiego.

Luxis

Odcinek był fajny, sympatyczny. Zdziwiłem się tylko, że oni jeszcze są razem, czyli te uczucia w Barze jednak były prawdziwe :]

podmark

Pragnę Ci Łuki przypomnieć, że Marco i Kasia nie zakochali się w sobie podczas programu, tylko dużo przed nim - do "Baru" zgłosili się jak para.

Pudelek

Oni  już chyba byli w każdym talk show w Polsce! No i co w ich związku jest takiego ciekawego i wyjątkowego? Że on jest Włochem a ona Polką? Jakby mało było takich par. (Znam nawet osobiscie dwie takie!).

Luxis

Cytat: podmarkPragnę Ci Łuki przypomnieć, że Marco i Kasia nie zakochali się w sobie podczas programu, tylko dużo przed nim - do "Baru" zgłosili się jak para.
Ja o tym wiem, nic innego nie napisałem przecież... :?

Cytat: Pikachui już chyba byli w każdym talk show w Polsce! No i co w ich związku jest takiego ciekawego i wyjątkowego? Że on jest Włochem a ona Polką? Jakby mało było takich par. (Znam nawet osobiscie dwie takie!).
To chodzi, że oni jako para są troche znani już, niechcieli po prostu zapraszać nieznanyh ludzi, no chyba że Pikachu Twoi znajomi też są znani to ich wyslij do Ewci... :P

Pudelek

To są dwie największe kosy wydziałowe na moich studiach, poza tym oboje mają tytuł profesorski i ona czasem pojawia się w telewizji w związku z jakimis odkryciami astronomicznymi. Co więcej ona w rankingu wykładowców na stronie oceń.pl zajmuje przedostatnie miejsce w Polsce  :P . Tak więc trochę osób ma niestety z nimi styk  :los: . Przyznam, że ich love story w "Rozmowach w toku" zrobiłoby furorę. Nietypowy (łysy) Włoch i mało urodziwa Polka.  Polacy chcą własnie takich ludzi oglądąć w telewizji!  :devil:

podmark

Ludmiła Pitylak - ta niezdecydowana Ukrainka, która rzekomo "uciekła" z "Baru" jest uczestniczką "Europa da się lubić" - widziałem ją w jednym odcinku :D.

A odnosnie jeszcze "Europa da się lubić", to Holandię reprezentuje Tamara Aagten-Margol, reżyserka i pracownica ATM Grupy (taka ciekawostka).
Zainteresowało mnie również drugi człon jej nazwiska... Wczesniej nie posługiwała się tym nazwiskiem, więc slub odbył się stosunkowo niedawno. Czyżby jej mężem był Aldek Margol z "Baru 3", czy tylko zbieżnosć nazwisk ? Trzeba się dowiedzieć :).