Bar 6: Europa - Wydarzenia

Zaczęty przez Showmag, So, 24 Wrz 2005, 17:24:59

szymoncz

ale słyszeliscie jak ten od eski ówił cos o siódmej edycji? A Thomas co do pierdo****j polski napewno uraził wielu widzów...

podmark

Na końcu rzeczywiscie Thomas mówił cos zaczynającego się od "fuck...", ale na pewno dokończeniem tego zwrotu nie było słowo "Poland". Bardzo się cieszę z wyniku - Thomasowi należała się ta wygrana (chcociaż w tej edycji nie było osoby, która powinna wygrać  :nie!: ).

Luxis

Ej, ale przestańcie na Thomasa najeżdżać, tym że powiedział Fucking Poland, to może było z podniecenia, tak jak hgdyby ktos z nas powiedział jak by wygrał: ja pierdziele - czy cos takiego. A jego można tłumaczyć na różne tłumaczenia, bo to znaczy :pier****na Polska, zaje***sta polska (to dobre okreslnie) to tak jak bysmy powiedzieli zajefajna Polska...
chociaż tak dokładnie niewiem co chciał powiedzieć, czy cos pozytywnego czy negatywnego... :/
ale swoją drogą fajnie, że BBC zrobiła z nim wywiad... ;)

alexander

ja nie mowie ze na 100% tak powiedzial ale tak jakbym to uslyszal zobaczymy na powt. tylko ja bede w school : :kreci:  Thom dobrze ze wygral byl barwny i energetycczny. No i mowie ze bar7 bedzie juz kiedys to powiedzialem moze i bar8 tak dla zasady zeby u nas bylo czegos duzo....

Showmag

tam wyranie pada: FUCKING POLAND, a póniej: FUCKING GAY
...co jak co, ale TO nie jest pozytywne.

Justysia17

Cytat: alexanderFajnie :0 ale slyszeliscie 1 co powiedzial po wyniku: Fucking Poland.... :D

moim zdaniem nie za bardzo dobrze się zachował, ale są ludzi i "parapety"

Luxis

no fakt... to już niebyło pozytywne... :/ chyba mu odbiło poprostu... albo chrzanił cały czas w programie i uczestnicy mieli racje?!? :hmm:
A swoją drogą jestem pewny że bedzie następny bar...

rockwell

Cytat: Admintam wyranie pada: FUCKING POLAND, a póniej: FUCKING GAY
...co jak co, ale TO nie jest pozytywne.
wyrazu 'fucking' nie należy zawsze odbierać pejoratywnie. w wielu wypadkach okreslenie 'fucking', np. 'it's fucking great' służy wzmocnieniu stojącego za nim przymiotnika. stwierdzenie, że cos jest 'kurewsko wspaniałe' szybciej dociera do mózgu niż 'zaiste, jest to cos wspaniałego'.

btw. dobrze, że to thomas wygrał bar6. w końcu był jedynym prawdziwym europejczykiem w finałowej czwórce programu.

szymoncz

kurde ale wy go bronicie...uszy więdną

Showmag

Cytat: rockwellwyrazu 'fucking' nie należy zawsze odbierać pejoratywnie. w wielu wypadkach okreslenie 'fucking', np. 'it's fucking great' służy wzmocnieniu stojącego za nim przymiotnika. stwierdzenie, że cos jest 'kurewsko wspaniałe' szybciej dociera do mózgu niż 'zaiste, jest to cos wspaniałego'.

aha, a 'fucking gay' zostało użyte w zastępstwie dla: 'zaiste, wspaniały gej (z tego Alexa)'  :plask:
rozumiem, że wyraz twarzy, tudzież ton głosu również nie swiadczą o sensie wypowiedzi :ha-ha:

...baru nie sledziłem, ogladalem jedynie fragmenty sobotnich GK, przez co mam jakies pojęcie o tym programie. wystarczy pomysleć: niemal wszyscy uczestnicy nie mogli goscia zniesć. twierdzili, że poza kamerami mozna go poznać od zupelnie innej, negatywnej strony. pokuszono się nawet na posłużenie się ukrytymi kamerami, ażeby goscia zdemaskować. pytam: jeżeli zarzuty uczestników były zmyslone, to po co im była ta cała szopka? żeby udowodnić widzom, że nie mają racji? ...przecież to nielogiczne.
stąd też można dojsć do wniosku, że Thomas faktycznie do aniołków się nie zalicza...

idąc tym tropem... jakby nie było, Thomas wygrał zasłużenie- zastosował doskonałą strategię. przed kamerami grzeczny i ułożony, zas poza nimi- prowokował i obrażał pozostałych, co oczywiscie przynosiło odpowiedni efekt: fala krytyki Thomasa, kontratak ze strony barowiczów - już PRZED kamerami. A że nie było dowodów na zapoczątkowanie konfliktu przez Thomasa, tak więc to barowicze stali się 'tymi złymi', a Thomas zdobył uwielbienie publicznosci; widzowie stanęli w obronie jednostki atakowanej przez grupę...

prosta strategia i - jak widać - owocna. Thomas wygrał, zgarnął kasę i wszystkim odpowiednio podziękował: za naiwnosć.

...to czyste spekulacje, uważam je jednak za bardzo prawdopodobne.
Oczywiscie prawdy widzowie się nie dowiedzą, a z samego programu nie sposób było ją poznać: brak kamer na żywo pociągnał zapewne za sobą nie jedną manipulację...

alexander

Zgadzam się admin chyba thomas byl fałszywy i dwulicowy a my dajemy sie na to nabrać! :/ Jednak byl smieszny:]

rockwell

Cytat: Adminaha, a 'fucking gay' zostało użyte w zastępstwie dla: 'zaiste, wspaniały gej (z tego Alexa)'
tego akurat nie widziałem/nie słyszałem.

Cytat: Adminrozumiem, że wyraz twarzy, tudzież ton głosu również nie swiadczą o sensie wypowiedzi
swiadczą. bardzo swiadczą. tego stwierdzenia zabrakło w moim poprzednim poscie. wypowied wyrwaną z kontekstu, chociażby i kompletnie neutralną, bez problemu można obrocić na swoją korzysć, bąd niekorzysć drugiej osoby. trzeba tylko umiejętnie posługiwać się językiem.

Cytat: Admin(...)Thomas wygrał zasłużenie- zastosował doskonałą strategię.
okazał się cwańszy od polaków - podobno największych cwaniaków na swiecie. i za to dla niego szacunek.

Cytat: Admin(...) Thomas wygrał, zgarnął kasę (...)
...którą najpewniej wyda w polsce, bo w anglii za kilkanascie tysięcy funtów (po przeliczeniu ze złotówek) nie kupi sobie za to nawet porządnego samochodu :)

Kotelet

Też ogladając ostatnie chwile finalu wpadly mi w uszy slowa Thomasa i sobie pomyslalem prawie to samo co Admin... Cwany bardzo cwany...

Rosa

Moge mieć jedynie nadzieję że to bedzie ostatni gwód do trumny programu Bar :ice:

rockwell

własnie obejrzałem powtórkę. thomas powiedział co następuje: "fucking poland! fucking GREAT! i love it!". słuchajcie ze zrozumieniem :)